Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ännu bättre budgetproppar från Huawei?

Med FreeBuds 5i vill Huawei ge oöverträffad kvalitet för pengarna.

Av / 2023-01-03 - 21:56
Ännu bättre budgetproppar från Huawei?

Huawei har släppt de nya trådlösa öronpropparna FreeBuds 5i, och den här gången har de verkligen satsat på att hålla priset så lågt som möjligt. FreeBuds 5i erbjuder högupplöst ljud, aktiv brusreducering (ANC), förinställda EQ-inställningar och möjligheten att trådlöst växla mellan två enheter med lätthet. Allt till priset av en familjelunch på krogen.

Etuiet för propparna har en smart design, med en texturerad yta och påminner lite sm en sten du kan plocka upp på stranden. Propparna finns i tre färger: Isle Blue, Nebula Black och Ceramic White, som är tjusigt reklamspråk för blått, svart och vitt.

Skaften på öronpropparna är 7 mm kortare än föregångarna 4i, för en mer elegant passform. De väger också bara 4,9 gram vardera, vilket gör dem lättare än de flesta.

Läs också De här billiga propparna är riktigt bra Det är svårt att rekommendera någon att betala mer när Huawei FreeBuds 4i är så här bra.

Bättre ljud med LDAC

FreeBuds 5i har också en av de bästa Bluetooth-kodekarna på marknaden, LDAC, som stöder ljudkvalitet på upp till 24-bit/96 kHz. Även om det inte är med förlustfri kvalitet har LDAC en datahastighet på 990 kbps, vilket är dubbelt så mycket som aptX och nästan fyra gånger så mycket som AAC. Detta gör LDAC till ett utmärkt val för dem som vill ha högupplöst ljud.

Varje propp har ett stort 10 mm dynamiskt element för bästa dynamik och bas, och förinställda EQ-effekter gör att du kan justera ljudet. Detta kräver dock att du använder Huaweis AI Life-app.

Läs också Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.

Hybrid-brusreducering

FreeBuds 5i har hybrid-brusreducering, som använder både inåt- och utåtvända mikrofoner för att fånga upp och störa ut så mycket som 42 dB oväsen. Det finns också tre ANC-lägen (Ultra, General och Cozy), som ger möjlighet att justera brusreduceringen beroende på situationen. Detta kan vara användbart för att blockera externt buller, till exempel i flygplanskabinen eller på bussen.

FreeBuds 5i har bra batteritid på sex timmar med brusreducering aktiv och en total batteritid på 28 timmar med laddningsfodralet. Det finns också en snabbladdningsfunktion som ger fyra timmars lyssningstid på bara 15 minuter laddande.

Öronsnäckor är också IP54-certifierade för damm- och vattentålighet, vilket gör dem praktiska att använda på stranden eller när man tränar. Det betyder att man inte behöver oroa sig för att propparna ska skadas av svett eller fukt.

Attraktivt val

Allt detta bör göra FreeBuds 5i till ett attraktivt val för de som vill ha trådlösa öronproppar med många funktioner till ett lägre pris. Naturligtvis måste vi testa dem innan vi kan ge dem vår rekommendation, men baserat på vår erfarenhet av föregångaren är vi mycket optimistiska.

Huawei FreeBuds 5i: Pris och tillgänglighet

FreeBuds 5i börjar säljas 16 januari i utvalda butiker. Priset ligger runt 100 euro, det vill säga drygt tusen kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen