Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Fler funktioner för Apple Watch med watchOS 8

Apple watchOS 8 har fler kontaktlösa metoder med Wallet, fler funktioner med Home-appen och nya typer av träningsformer.

Skrivet av / 2021-06-09 - 16:58
Fler funktioner för Apple Watch med watchOS 8

Världens mest populära smartklocka kommer snart att ha ny programvara. Detta avslöjade Apple igår i samband med företagets årliga utvecklarkonferens, WWDC 21.

Den nya versionen av operativsystemet heter watchOS 8, och av det kan vi bland annat förvänta oss uppdateringar av Wallet och Home-apparna Det kommer också att finnas en ny version av Breathing-appen samt nya Tai Chi- och Pilates-träningstyper.

Läs också Här är de nya funktionerna till iPhone och iPad Även i år är Apples utvecklarkonferens virtuell. Men det finns massor av nyheter om företagets mobila operativsystem.

Wallet

Med watchOS 8 introducerar Wallet ännu fler kontaktlösa metoder.

watchOS 8
Med digitala bilnycklar på Apple Watch Series 6 kan Apple Watch-användare nu låsa upp bilen på distans och starta den från förarsätet. (Foto: Apple)

Ultra Wideband-stöd tillkännagavs först i samband med WWDC 2020 och kan nu användas för digitala bilnycklar på Apple Watch Series 6. Apple Watch-användare kan låsa upp bilen på distans och starta den från förarsätet. Under hösten kan användare också lägga till sina hemnycklar, kontor och hotell i plånboken och trycka på sin Apple Watch för att låsa upp.

watchOS 8
Med watchOS 8 kan Apple Watch-användare med en HomeKit-kompatibel kamera se vem som står vid dörren, direkt på handleden. (Foto: Apple)

Hemmet

Den nydesignade Home-appen i watchOS 8 ger en mer praktisk åtkomst till tillbehör och händelser som ska användas vid specifika tider och låter dig styra tillbehör i enskilda rum. Användare kan se vem som står vid dörren, direkt på handleden, om de har en HomeKit-kompatibel kamera. Apple Watch-användare kan också trycka på kommunikationsknappen för att snabbt skicka ett meddelande runt hemmet eller till specifika rum via HomePod, HomePod mini eller andra personliga enheter.

watchOS 8
Både Tai Chi och Pilates-träning stöds av skräddarsydda hjärtfrekvens- och rörelsesalgoritmer, som ger användarna korrekta mätningar. (Foto: Apple)

Träning

Som nämnts introducerar watchOS 8 två nya träningstyper som är bra för både fysisk hälsa och mindfulness: nämligen Tai Chi och Pilates. Dessa nya typer av träning stöds av effektiva, validerade och skräddarsydda hjärtfrekvens- och rörelsesalgoritmer, som ger användarna korrekta mätningar.

Läs också Det här har du inte kunnat göra på din Mac förut Nästa uppdatering till din Mac heter Monterey och kan en del häftiga saker.

Meddelanden och kontakter

Nya funktioner läggs också till i appen Meddelanden. Användare kommer att kunna använda Scribble, Dictation och Emojis i ett och samma meddelande, och i dikterade meddelanden är det möjligt att redigera den presenterade texten. Samtidigt kan användare skriva ett ord eller en fras för att hitta och välja bland hundratals populära GIF-bilder som kan användas i meddelanden.

Tillgänglighet

Utvecklarens betaversion av watchOS 8 är tillgänglig för medlemmar i Apple Developer Program på developer.apple.com från och med igår. En offentlig betaversion kommer att finnas tillgänglig för watchOS-användare nästa månad på beta.apple.com. watchOS 8 är tillgänglig i höst som en gratis programuppdatering för Apple Watch Series 3 eller senare i kombination med iPhone 6s eller senare som kör iOS 15.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen