Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

RELEASER I DECEMBER 2022: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime

Här är alla nya serier och filmer du kan streama i december – och nu kommer 1923!

Av / 2022-12-08 - 10:04
RELEASER I DECEMBER 2022: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime

Nu är vintern här! Mörka, kalla dagar, med slask, halka och snö – med andra ord ett helt perfekta klimat för att tillbringa kvällarna hemma framför storbildsskärmen.

Nu när julen är precis runt hörnet har även de stora streamingtjänsterna ett utbud som är (delvis) juligt.

Disney+

Vad är mer förknippat med julen än just klassikerna från Walt Disney?

Vi vet alla att det är ”omöjligt” att komma i julstämning utan att se Kalle Anka och hans vänner (”Från oss alla…”) på julafton.

Läs också Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.

Den 14 december lanserar Disney+ den nya storfilmen Amsterdam.

Från den berömda filmskaparen David O. Russel kommer ett originellt mysterium om tre goda vänner som hamnar mitt i en av de mest chockerande hemliga intrigerna i amerikansk historia.

Fakta möter fiktion med en mängd stora stjärnor som Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña, Rami Malek och Robert De Niro.

 

Från samma dag kan du se Sam Rockwell och Saoirse Ronan i huvudrollerna i See How They Run.

Välkommen till det största mordfallet någonsin! 1950-talet tar en Hollywood-filmatisering av en populär pjäs i London en abrupt vändning när regissören hittas mördad.

När den slitne inspektören Stoppard (Rockwell) och hans energiska och oerfarna följeslagare, konstapel Stalker (Ronan), tar sig an fallet kastas de två in i ett mystiskt fall i den glamorösa och lömska teatermiljön. Ju mer de utreder det mystiska mordet, desto mer inser de att de gör det på egen risk.

 

Och medan vi väntar på att Disney ska börja spela in den tredje National Treasure-filmen (den här gången utan Nicolas Cage i huvudrollen!) bjuder Disney+ på spinoff-serien National Treasure: Edge of History.

Harvey Keitel har en av huvudrollerna i denna lite mer ungdomligt vinklade äventyrsserie. Premiär: 14 december.

 

Annat julinnehåll som Disney+ visar är alla Ensam hemma-filmerna, LEGO Star Wars Holiday Special, Die Hard-serien, A Muppet Christmas Story, Mickey & Minnie’s Christmas Wishes, Ice Age: A Mammoth Christmas och Guy Pearce i Dickens klassiker A Christmas Carol (premiär 14 december).

 

Netflix

Vad hade väl kunnat tro det? Att den mest sedda titeln på Netflix, över hela världen, är en norsk monsterfilm?

Roar Uthaugs katastroffilm Troll har tagit världen med storm!

Troll är ärke-norskt i sitt väsen, men definitivt inspirerat av sina amerikanska ”kusiner” och bör kunna få en stor, internationell publik. Uthaug har tagit med sig den realistiska, jordnära inställningen till katastrofer han visade i Vågen, plus glimten i ögat och lekfullheten från Tomb Raider, till Netflix och bjuder på ett befriande roligt, skönt katastrofäventyr.

Läs också Norsk rövar-folklore! Katastroffilmer med troll i huvudrollen är sällsynta. Men Netflix lyckas med en förvånansvärt underhållande äventyrsfilm.

Premiären var 1 december.

 

Bortsett från norska troll bjuder Netflix på ännu en norsk titel i december. Från 16 december kan du streama den nya dramaserien Julstormen.

Med Julstormen levererar serieskaparen Per-Olav Sørensen (, Störst av allt, Home for Christmas) ännu en välarbetad, hjärtevärmande serie – där mänskliga relationer står i centrum för dramat.

Den här omgången serverar Sørensen oss ett fascinerande ensembledrama, centrerat kring en grupp okända karaktärer, och livsöden, vars liv kolliderar av en slump när de fastnar på Nordens största flygplats, OSL, dagen före julafton. Utanför rasar vinterstormen och alla flyg ställs in – vilket personerna hanterar på väldigt olika sätt. Serien bjuder på en ordentlig skandinavisk cast.

 

Redan nu på fredag (9 december) kan du strömma Guillermo del Toros sagoversion av klassikern Pinocchio.

Ett visuellt fyrverkeri!

 

Den 16 december kan du storögt titta på den nya, mycket uppmärksammade konstfilmen av mexikanska Alejandro G. Iñárritu (The Revenant). BARDO är en osann berättelse om en handfull sanningar.

OBS! Inget för känsliga själar!

 

Den 21 december kan du se säsong 3 av den lite utskällda mys-serien Emily in Paris.

Ett år efter att Emily flyttade till Paris för sitt drömjobb kommer hon till ett vägskäl för både karriären och romantiken som tvingar henne att bestämma hur hennes framtid ska se ut.

 

Dagen före julafton kommer uppföljaren till Craig-succén Knives Out: Glass Onion: A Knives Out Mystery.

I Rian Johnsons uppföljare reser Benoit Blanc (Daniel Craig) till Grekland för att nysta upp ett mysterium som involverar en ny grupp färgstarka misstänkta.

 

Netflix släpper också en spinoff-serie till megasuccén The Witcher: The Witcher: Blood Origin.

Mer än tusen år före handlingen i The Witcher, förenas sju utstötta i alvvärlden i ett blodigt uppdrag mot en ostoppbar kraft. Kända Michelle Yeoh har huvudrollen i denna actionserie.

Premiär: 25 december.

 

På årets näst sista dag kan du se rysardramat White Noise.

På samma gång rolig och skrämmande, lyrisk och absurd, vanlig och apokalyptisk är White Noise ett drama om en modern amerikansk familjs försök att hantera konflikterna i vardagen samtidigt som de brottas med de universella mysterierna kärlek, död och möjligheten till lycka i en osäker värld.

Baserad på boken av Don DeLillo, skriven för filmduken och regisserad av Noah Baumbach, med Adam Driver och Greta Gerwig i huvudrollerna.

 

 

Obs! Se mer om Netflix december-premiärer här:

 

HBO Max

Säsong 2 av dramasuccén Gossip Girl hade premiär den 1 december.

Det är andra terminen av det första skolåret och Gossip Girl jobbar hårt med att kontrollera de skandalösa liven och spinna vidare på de skandalösa lögnerna om Manhattan-eliten. Hon har lärt sig en sak eller två från förra omgången – vad hennes publik vill ha, ska de få. Det är dags att skruva upp temperaturen på situationer som har bubblat under ytan (Julien, har du träffat Monet?) och ta reda på hur hon kan orsaka fler katastrofer.

https://youtu.be/QgwI0jXEzOI

 

Men höjdpunkten på HBO Max (som byter namn till ”Max” nästa år?) är förmodligen säsongen av fantasydramat His Dark Materials.

Den tredje och sista säsongen av His Dark Materials är baserad på ”The Amber Spyglass”, den sista romanen i Philip Pullmans prisbelönta trilogi och det sista kapitlet i den episka fantasyserien. Lyra (Dafne Keen), barnet från profetian, och Will (Amir Wilson), bärare av den skarpaste kniven, måste resa till en mörk plats som ingen någonsin har återvänt från.

När det stora kriget mot auktoriteten närmar sig, ledd av Lyras far Lord Asriel (James McAvoy), upptäcker de att det har ett fruktansvärt pris att rädda världar. Lin-Manuel Miranda återvänder för säsong tre som Lee Scoresby, Andrew Scott gästspelar som Jopari och Mrs. Coulter spelas av Ruth Wilson. Premiär: 6 december.

 

Prime Video

Den absoluta höjdpunkten för Jezz Bezos streamingtjänst under julmånaden är den kommande säsong 3 av Tom Clancy’s Jack Ryan.

Nu kan du glömma arabiska terrorister och ”failed states” som Afghanistan och Venezuela i centrum för kontraspionaget – välkommen till 2022, där Sovjetunionen (AKA: Ryssland) återigen är västvärldens/NATOs ärkefiende.

Ett dagsaktuellt faktum som serieskaparna och manusförfattarna på ett föredömligt sätt väver ihop en häftig actionthriller av.

Ryan (John Krasinski) avslöjar en rysk hemlig operation mot Väst som inkluderar strategiska kärnvapen, ryska styrkor på Krimhalvön, trupper i Ukraina, infiltration av före detta östeuropeiska satellitstater och en möjlig kupp i Kreml. Allt i syfte att starta en konflikt med NATO som sedan kan användas som anledning att ”återupprätta” Sovjetunionen. Låter det bekant säger du? Japp, som hämtat direkt från Putins mardrömslika manusförlaga för 2022…

Säsong 3 har premiär den 22 december.

 

Dessutom erbjuder Prime Video klassiskt julmys med den romantiska komedin Something From Tiffany’s.

Filmen med Zoey Deutch och Kendrick Sampson i huvudrollerna utspelar sig i ett vintercharmigt New York och släpps den 10 december. Den är producerad av Reese Witherspoon och manuset är baserat på novellen av Melissa Hill.

 

Viaplay

Den 15 december är det klart för Viaplays första norska långfilm, Guldtransporten, med bland andra Jon Øigarden, Sven Nordin, Ida Elise Broch, Axel Bøyum och Eivind Sander i rollerna.

Filmen skildrar den otroliga historien om hur några modiga norrmän lyckades rädda guldet från tyska invasionsstyrkor i en intensiv, otrolig och sann historia från andra världskriget.

 

En ännu större rekommendation går ut till (den avslutande?) säsong 3 av komedidramat Pörni.

Den här säsongen har Henriette Steenstrup hittat den perfekta balansen mellan vardaglig socialrealism, krävande tonårsdöttrar, ett haltande kärleksliv, ungdomsproblem, hopplösa föräldrar och förlösande, hjärtevärmande komiska ögonblick.

 

Säsong 1 av den svenska dramaserien Meningen med livet kan streamas från 11 december.

Alva (Celie Sparre) bor med sin pojkvän Nico (Hannes Fohlin) och de vill bilda familj, men Alvas karriärjakt hänger över henne. När de äntligen blir med barn försvinner alla drömmar om att starta eget företag och hon kliver helt in i rollen som blivande mamma. Samtidigt får Nico ett telefonsamtal från en tidigare affär som förändrar allt och deras kamp börjar på allvar.

Ellen (Helena af Sandeberg) och hennes man Alex (Ulf Stenberg) har tre barn tillsammans, men plötsligt inser Ellen att hon inte har någon aning om vem hon är eller vad hon vill längre. Alex försöker förstå vad hans fru går igenom och vad hon saknar i sitt liv, vilket enligt honom är komplett.

 

Apple TV+

Apple-fans är uppenbarligen inte särskilt intresserade av att komma i julstämning – för Apple TV+ erbjuder inte en enda ny julfilm eller julserie i december.

Däremot finns det två andra serier du inte får missa.

Den 2 december hade säsong 2 av den utmärkta spionserien Slow Horses premiär, med en briljant Gary Oldman i huvudrollen.

Detta mörka och roliga spiondrama följer ett team av brittiska underrättelseagenter som jobbar på en uppsamlingsavdelning av MI5 på grund av tidigare misstag.

 

OCH – Will Smith är tillbaka!

Fredagen den 9 december kan du bänka dig framför storskärmen i ditt eget vardagsrum och se Will Smith i den synnerligen påkostade dramafilmen Emancipation.

Filmen berättar den triumferande historien om Peter (Smith), en man som flyr från slaveriet och måste förlita sig på sin intelligens, orubbliga tro och djupa kärlek till sin familj för att undvika kallblodiga jägare och Louisianas träsk på sin resa mot friheten.

Filmen är inspirerad av bilderna från 1863 av ”Wipped Peter”, tagna under en läkarundersökning från Union Army, som först dök upp i Harper’s weekly. En bild, känd som ”The Scourged Black”, som visar Peters bara rygg stympad av en piska, bidrog till ett växande offentligt motstånd mot slaveriet.

 

SkyShowtime

Det är faktiskt nykomlingen SkyShowtime som har de mest spännande serienyheterna i december.

Återigen bjuder multitalangen Taylor Sheridan på en ny serie.

I prequel-serien till Yellowstone, 1883 (hade premiär i januari i år) serverade serieskaparen Taylor Sheridan oss Dutton-familjens fascinerande förhistoria och deras mödosamma resa för att etablera sig under pionjärtiden i USA:s vildmark. Definitivt bland de bästa serierna du kan strömma just nu!

1923 följer vi en ny generation av familjen Dutton under den stora depressionen och förbudstiden i USA.

Alltså inte med samma karaktärer som vi har lärt känna i 1883 – men ändå med Kevin Costners förfäder, i familjen Dutton, i händelsernas centrum.

I huvudrollerna i 1923 får vi se inga mindre än de två legendariska skådespelarna Helen Mirren och Harrison Ford!

Det nya kapitlet om Dutton-klanen kommer att kretsa kring patriarken Jacob Dutton (Ford) och hans ståndaktiga fru Cara (Mirren) i deras strävan att leda familjen genom en tuff och svår period i amerikansk historia.

Jacob är bror till James Dutton, som var en av huvudpersonerna 1883; spelad av Tim McGraw. Premiär: 19 december.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Inte nog med det, utan en annan Sheridan-serie har premiär dessa dagar: Tulsa King.

Dwight ”The General” Manfredi (Sylvester Stallone) är en maffiagangster av den riktigt gamla skolan. Han har precis avtjänat 25 år på vatten och bröd, och tjallade inte på en enda av sina maffiakompanjoner i New York. När han kommer ut förväntar han sig mer än en klapp på axeln, men vad han får är värre än så. Maffiafamiljen har ingen användning för en ”dinosaurie” i New York, så han skickas ”i exil” till en plats där han kan göra minsta möjliga skada: till det gudsförgätna bondelandet i platta Oklahoma (tänk ett stort Danmark, med boskap och oljepumpar i stället för grisar). Tulsa ska bli hans nya kungarike.

 

Det första avsnittet med Sly Stallone släpptes den 28 november.

Läs också Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.

Seriemogulen David E. Kelley (Big Little Lies) har släppt sin nya kriminalserie The Calling.

The Calling berättar historien om NYPD-detektiven Avraham Avraham (Jeff Wilbusch). Hans tro på mänskligheten är en superkraft han använder för att avslöja sanningen. Avraham drivs av en djup känsla av andlighet och religiösa principer och tvingas ifrågasätta sin egen mänsklighet när en till synes rutinmässig undersökning vänds upp och ner.

Serien är baserad på den bästsäljande romanen ”The Missing File” av Dror Mishani. Premiären var den 1 december.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin följer Bumper Allen, spelad av Adam DeVine, flera år efter att tittarna såg honom i filmerna. Han har nu flyttat till Tyskland för att återuppliva sin musikkarriär, sedan en av hans låtar blev en hit i Berlin.

Premiären var den 1 december.

 

Missa inte heller den hårdföra viking-actionfilmen The Northman, med en muskulös Alexander Skarsgård i huvudrollen som en hämndlysten vikingason.

Premiär den 14 december.

Här är en komplett lista över alla nya titlar hos de största streaming-tjänsterna. Mycket nöje – och en riktigt god jul!  🙂

Dead End S01
[imdb style="white"]tt19723990[/imdb]
01.12.2022
Troll
[imdb style="white"]tt11116912[/imdb]
Qala
[imdb style="white"]tt14428598[/imdb]
01.12.2022
The Masked Scammer
[imdb style="white"]tt23246772[/imdb]
01.12.2022
Wildlife Rescue Australia S01
[imdb style="white"]tt21429168[/imdb]
01.12.2022
E.T
[imdb style="white"]tt0083866[/imdb]
Back to the Future
[imdb style="white"]tt0088763[/imdb]
Ivanhoe
[imdb style="white"]tt0084157[/imdb]
01.12.2022
The Breakfast Club
[imdb style="white"]tt0088847[/imdb]
01.12.2022
The Winter Palace
[imdb style="white"]tt16150832[/imdb]
01.12.2022
Much Ado About Christmas
[imdb style="white"]tt11585172[/imdb]
01.12.2022
Jingle Bell Princess
[imdb style="white"]tt16343836[/imdb]
01.12.2022
A Lot Like Christmas
[imdb style="white"]tt16150870[/imdb]
01.12.2022
A Christmas Star
[imdb style="white"]tt16150878[/imdb]
01.12.2022
Christmas Is You
[imdb style="white"]tt16280514[/imdb]
01.12.2022
The Great Christmas Switch
[imdb style="white"]tt15359506[/imdb]
01.12.2022
Joy For Christmas
[imdb style="white"]tt15716528[/imdb]
01.12.2022
A Wedding for Christmas
[imdb style="white"]tt9217772[/imdb]
01.12.2022
My Christmas Inn
[imdb style="white"]tt9058820[/imdb]
01.12.2022
Christmas Land
[imdb style="white"]tt5265662[/imdb]
01.12.2022
A Christmas in Royal Fashion
[imdb style="white"]tt9217732[/imdb]
01.12.2022
Tyler Perry’s A Madea Christmas
[imdb style="white"]tt14813966[/imdb]
01.12.2022
Jeg kommer hjem igjen til jul
[imdb style="white"]tt10504966[/imdb]
01.12.2022
Office Christmas Party
[imdb style="white"]tt1711525[/imdb]
01.12.2022
Dr Seuss The Grinch
[imdb style="white"]tt2709692[/imdb]
01.12.2022
Back to Christmas
[imdb style="white"]tt3915160[/imdb]
01.12.2022
Christmas Party Crashers
[imdb style="white"]tt21156616[/imdb]
01.12.2022
Christmas Unfiltered
[imdb style="white"]tt14945492[/imdb]
01.12.2022
Christmas is Canceled
[imdb style="white"]tt15186426[/imdb]
01.12.2022
Arthur Christmas
[imdb style="white"]tt1430607[/imdb]
01.12.2022
Terminator Savation
[imdb style="white"]tt0438488[/imdb]
01.12.2022
The Last King
[imdb style="white"]tt4738360[/imdb]
01.12.2022
Small Town Killers
[imdb style="white"]tt5458566[/imdb]
01.12.2022
Out Stealing Horses
[imdb style="white"]tt7319496[/imdb]
01.12.2022
Memento
[imdb style="white"]tt0209144[/imdb]
01.12.2022
Love the Coopers
[imdb style="white"]tt2279339[/imdb]
01.12.2022
Før frosten
[imdb style="white"]tt7523180[/imdb]
01.12.2022
Ted – for kjærlighetens skyld
[imdb style="white"]tt6204018[/imdb]
01.12.2022
Torden
[imdb style="white"]tt5715066[/imdb]
01.12.2022
En fryktelig kvinne
[imdb style="white"]tt6286796[/imdb]
01.12.2022
Far til fire i solen
[imdb style="white"]tt8594582[/imdb]
01.12.2022
Villheks
[imdb style="white"]tt5668822[/imdb]
01.12.2022
Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa
[imdb style="white"]tt2769896[/imdb]
01.12.2022
Mom Squad
[imdb style="white"]tt8846758[/imdb]
01.12.2022
Kick Ass
[imdb style="white"]tt1250777[/imdb]
01.12.2022
Kick-Ass 2
[imdb style="white"]tt1650554[/imdb]
01.12.2022
Whitney
[imdb style="white"]tt3750942[/imdb]
01.12.2022
Back to the Future II
[imdb style="white"]tt0096874[/imdb]
Back to the Future III
[imdb style="white"]tt0099088[/imdb]
01.12.2022
Oblivion
[imdb style="white"]tt1483013[/imdb]

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen