Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Lenovo presenterar omfattande AI-produktportfölj

Från bärbara datorer till surfplattor - Lenovo lanserar ett överflöd av AI-produkter som spänner över hela spektrumet.

Skrivet av / 2024-01-11 - 18:14
CES 2024: Lenovo presenterar omfattande AI-produktportfölj

På årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas rullade Lenovo ut en hel uppsjö av nya prylar, alla med en tydlig AI-twist. Med över 40 nya produkter på programmet, från bärbara datorer till spelutrustning, vill Lenovo tydligt visa att AI inte bara är för teknikentusiaster.

Läs också Se vad Asus visade på CES Vi besökte Asus monter på CES-mässan i Las Vegas. Bland annat för att titta på skärmar i kreativa storlekar och former.

I stället omfamnar Lenovo artificiell intelligens med en ”AI för alla”-strategi, spridd över deras välkända produktlinjer som Yoga, ThinkBook och Legion. Det handlar inte bara om att blåsa nytt liv i de gamla klassikerna, utan även om att ge dem en AI-uppgradering.

 Lenovo Yoga Pro 9i
Lenovo Yoga Pro 9i. (Foto: Lenovo)

I spetsen för denna lansering står den uppdaterade Yoga-serien, inklusive Yoga Pro 9i och Yoga 9i 2-in-1, som är utrustade med de senaste Intel Core Ultra-processorerna och Lenovos AI Core Chip. Dessa modeller lovar att ge ökad prestanda och en förbättrad användarupplevelse, särskilt för dem som ägnar sig åt kreativt arbete.

Läs också Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta När det gäller gaming ska bilden vara stor. Och det gäller både bärbara datorer och separata bildskärmar.

Utökningen av Yoga-serien fortsätter med fyra nya modeller, inklusive Yoga Slim 7i och den innovativt utformade Yoga Book 9i. Dessa produkter riktar sig till innehållsskapare och lovar att erbjuda förbättrad funktionalitet och prestanda, anpassad till användarnas specifika behov.

Lenovo Yoga Book 9i
Lenovo Yoga Book 9i. (Foto: Lenovo)

För dem som är mer intresserade av spel finns de nya modellerna i Legion LOQ-serien, nu med Lenovos eget AI-chip, som genom integration av AI-teknik gör det möjligt för spelare på alla nivåer att få ut mer av sina spel, lovar Lenovo.

Läs också HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning Notebook och gaming-laptop med AI-teknologi.

Lenovo introducerar nya produkter i både ThinkBook- och ThinkCentre-serierna för affärsmännen där ute. ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid och ThinkCentre neo-serien representerar Lenovos senaste ansträngningar för att erbjuda flexibla och effektiva företagslösningar.

ThinkPad-serien, en av Lenovos mest långvariga och erkända produktlinjer, får också en uppdatering med modeller som ThinkPad X1 Carbon och IdeaPad Pro 5i. Dessa nya tillskott lovar att integrera AI för att förbättra användarnas produktivitet och kreativitet.

Lenovo ThinkCentre neo Ultra
Lenovo ThinkCentre neo Ultra. (Foto: Lenovo)

Lenovo har också presenterat ThinkVision 27 3D, en glasögonfri 3D-monitor utrustad med AI-driven 2D-till-3D-konvertering. Lenovo lovar att monitorn kommer att erbjuda en mer intuitiv och engagerande visuell upplevelse, perfekt för designers och kreativa proffs.

Läs också AI-datorer och 3D-skärmar Nya Acer modeller i Vero-, Aspire- och Swift-serien, samt kurvade spelskärmar samt SpatialLabs 3D-skärmar.

De många nya produkterna från Lenovo, av vilka vi bara har nämnt en bråkdel här, kommer att komma ut på marknaden under vintern och våren 2024. De flesta priserna kommer att sättas närmare lanseringen, enligt tillverkaren.

Lenovo ThinkVision 27 3D
Lenovo ThinkVision 27 3D. (Foto: Lenovo)

Om du vill läsa mer om Lenovos nya produkter kan du läsa företagets pressmeddelanden från CES 2024 här, här och här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

Alla nya Intel Ultra-datorer

Acer-laptops med Ultra-kraft

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen