Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: HP och OMEN presenterar nya produkter i Las Vegas

Notebook och gaming-laptop med AI-teknologi.

Skrivet av / 2024-01-09 - 19:13
CES 2024: HP och OMEN presenterar nya produkter i Las Vegas

På CES 2024 har HP presenterat sin senaste bärbara dator, Spectre x360, medan företagets gaming-brand OMEN har introducerat Transcend 14, en ny gaming-laptop.

HP Spectre x360
HP Spectre x360 i 16″-version. (Foto: HP)

Spectre x360 från HP är designad för att möta användarens behov, oavsett om det gäller jobb eller underhållning, lovar HP. Utöver sin AI-teknologi och Intel Ultra-processorer erbjuder den här bärbara datorn en 9 MP-kamera med ljusjustering, adaptiva skärmjusteringar och en 2.8K OLED-skärm. Den har även ljudanpassning från Poly för att säkerställa hög taltydlighet. Denna modell ingår i en ny serie som även inkluderar tillbehör, som de trådlösa öronpropparna Poly Voyager Free 20, det ergonomiska, trådlösa tangentbordet HP 960 och den uppladdningsbara, trådlösa musen HP 690, som enligt HP alla är designade för att optimera användarupplevelsen så mycket som möjligt.

Poly Voyager Free 20
Poly Voyager Free 20 trådlösa öronproppar. (Foto: HP)

OMENs nya gaming-laptop, Transcend 14, är profilerad som den lättaste och coolaste, bärbara gamingdatorn på marknaden. Den väger endast 1 637 gram och erbjuder upp till 11,5 timmars batteritid. Med en Intel Core Ultra 9 185H-processor och en NVIDIA® GeForce RTX 4070 laptop GPU ska den här modellen kunna hantera krävande spel och kreativa uppgifter, försäkrar OMEN. Skärmen är en IMAX Enhanced Certified 2.8K 120Hz VRR OLED-skärm, och enheten är den första gaming-laptopen med ljud finjusterat av HyperX, vilket ska förbättra den övergripande spelljudupplevelsen. Dessutom är OMEN Transcend 14 utrustad med termisk teknologi baserad på Intels Dual Channel Flow-teknologi, vilket gör den till den coolaste 14-tums gaming-laptopen på marknaden, hävdar tillverkaren.

OMEN Transcend 14" gaming laptop.
OMEN Transcend 14″ gaming-laptop. (Foto: OMEN)

Utöver Transcend 14 har OMEN även introducerat Transcend 32 UHD 240Hz OLED Gaming monitor, som anges vara världens mest avancerade gamingskärm. Den här displayen har teknologi som gör det möjligt att växla mellan enheter och dra och släppa filer mellan enheter med OMEN Gear Switch Technology. OMEN har även uppdaterat sin Transcend 16.1” gaming-laptop med en 4K 240Hz OLED-skärm och introducerat nya HyperX-produkter, inklusive HyperX Cloud Mini Headsets och HyperX Clutch Tanto Mini Wired Controller, designade för att förbättra den övergripande spelupplevelsen.

OMEN Transcend 32 UHD 240Hz OLED Gaming monitor
OMEN Transcend 32 UHD 240Hz OLED Gaming monitor. (Foto: OMEN)

Pris och tillgänglighet

HP Spectre x360 är tillgänglig nu. Modellen med 14″ skärm kostar från 18 990 SEK medan 16″-modellen kostar från 27 990 SEK.

Såväl OMEN Transcend 14 som OMEN Transcend 16 kommer att finnas att köpa från och med april. Priserna startar på 21 349 SEK.

Transcend 32 Gaming monitor kommer ut på marknaden senare i år. Priset är ännu okänt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen