Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Fokus på AI och spel på stor skärm hos MSI

När det gäller gaming ska bilden vara stor. Och det gäller både bärbara datorer och separata bildskärmar.

Skrivet av / 2024-01-10 - 13:43
CES 2024: Fokus på AI och spel på stor skärm hos MSI

Spelare vill helt klart ha större skärmar. MSI MPG 491CQP QD-OLED är MSI:s första 49-tumsskärm med QD-OLED-panel och bildförhållandet 32:9. Upplösningen är dubbel QHD (5120 x 1440 pixlar) och skärmen har 1800R-kurvatur. Det vill säga ganska böjd.

Skärmen kombinerar en OLED-panel med Quantum Dot-teknik, vilket utlovar levande färger. Uppdateringsfrekvensen är 144 Hz. Bildskärmen, som vi såg i MSI:s monter på CES-mässan i Las Vegas, belönades med CES Awards i kategorierna Gaming & eSports och Computer Peripherals & Accessories.

MPG 491CQP QD-OLED. (Foto: MSI)

MSI satsar generellt på QD-OLED-teknik för spel. Alla modeller kommer att finnas tillgängliga i både böjda och platta modeller. Skärmens subpixlar är arrangerade för att ge skarpare bilder och tydligt definierad text. MSI OLED Care 2.0 ska minimera risken för inbränningsskador på OLED-panelen vid långvarig användning.

Titan och Raider i 18-tumsversioner

Vi har testat flera versioner av MSI Titan genom åren, och alla har varit extrema. Den nya Titan 18 HX är inte annorlunda. Inklusive möjligheten att rymma upp till 192 GB RAM-minne i fyra minnesplatser! Plus tre SSD-lagringsmoduler.

 

PXL_20240109_005234312 PXL_20240109_005243097
<
>
MSI Titan 18 HX. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Som namnet antyder har maskinen en 18-tumsskärm, vilket enligt MSI:s Jonathan Wu, som visade oss runt i montern, är den nya stora skärmstorleken hos MSI. Detta gäller även Raider 18, som är mindre extrem. Båda kan dock fås med en i9-processor från toppskiktet och en 120Hz 4K-skärm.

AI för gaming

MSI har presenterat tre AI gaming desktops på mässan: MPG Trident AS 14th, MAG Infinite S3 14th och MAG Codex 6 14th. Alla drivs av 14:e generationens Intel Core-processorer och Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort. Dessa maskiner blandar sömlöst AI med rå kraft. Den imponerande hårdvaran drivs av Frozr AI Cooling-funktionen, ett tekniskt underverk som använder avancerade algoritmer. Dynamisk temperaturövervakning ger snabba reaktioner på förändringar, dämpar toppar och garanterar optimal prestanda.

Stealth AI Studio – för både gaming och AI-arbete. Även med 18″ skärm i 4K-upplösning (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

I montern såg vi också MSI Artist-programmet, som är ett program för AI-generering av bilder från text. Precis som till exempel Midjourney, men utan abonnemang och en enorm serverpark i molnet.

Läs också MSI slår klorna i handhållet spelande Med Claw vill MSI ha sin andel av handhållet spelande. Nyckeln till detta är de nya, grafikstarka Ultra-processorerna från Intel.
Executive vice president Michelle Johnston Holthaus från Intel i MSI Titan 18-montern. (Foto: MSI)

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen