Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Vilda skärmformat och häftiga spel

Vi besökte Asus monter på CES-mässan i Las Vegas. Bland annat för att titta på skärmar i kreativa storlekar och former.

Skrivet av / 2024-01-10 - 21:48
CES 2024: Vilda skärmformat och häftiga spel

Taiwanesiska Asus hade datorer i alla storlekar och viktklasser. Många av dem var spännande, och vi kommer definitivt att återkomma med fler tester. Men det fanns några enheter som stal all uppmärksamhet.

På datorsidan var det ROG NUC mini PC som väckte mest uppmärksamhet. NUC-plattformen utvecklades ursprungligen av Intel själv. Men Asus tog över den hösten 2023. Det är ändå förvånande att se speldatorer i det formatet. Asus ROG NUC är naturligtvis utrustad med Intel Core Ultra-processorer och finns tillgänglig med grafikkort upp till Nvidia RTX 4070.

Asus ROG NUC. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Om din dator är liten finns det fortfarande plats för en mycket större gamingskärm. ROG Swift OLED PG39WCDM är en 39-tums böjd OLED-skärm. Med en maximal ljusstyrka på 1300 nits behövs en specialdesignad kylfläns för att undvika överhettning.

ROG Swift OLED PG39WCDM. (Foto: John Alex Hvidlykke)

ROG Phone 10 är här

Men det är inte bara datorer: Asus har lanserat den senaste generationen av sin speltelefon. Asus ROG Phone 10 har en Snapdragon 8 Gen 3-processor, så vi förväntar oss att den ska vara snabbare än de flesta. Vi har fått tag på ett testexemplar och kommer att återkomma med en recension.

ROG Phone 10 har anlänt. Vi återkommer snart med en recension! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Asus har gett sin ROG Zephyrus gaming laptop en ansiktslyftning, och den är nu tillgänglig med en 3K/120 Hz OLED-skärm och upp till Nvidia RTX 4090-grafik. I montern på CES kunde man se både en vanlig grafitgrå version och en vit version. Det var inte känt om den vita versionen kommer till Skandinavien. Snälla…

I den mer arbetsorienterade änden såg vi den senaste inkarnationen av Zenbook Duo. Och nu har den dubbla skärmen tagits till det extrema. Hela datorn är täckt av skärmar och det fysiska tangentbordet kan klickas bort och placeras bredvid.

Två skärmar och ett löst tangentbord. Om du inte kan få nog av arbetsyta. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Ser jag ut som en nörd med de här glasögonen?

Sist men inte minst har vi de coola skärmglasögonen som projicerar en virtuell skärm framför ditt synfält. Upplösningen är QHD (2 560 x 1 440 pixlar) och bilden var utmärkt.

PXL_20240108_202003232 PXL_20240108_201813992
<
>
Ser jag ut som en nörd med de här glasögonen? Kuggfråga - jag ÄR en nörd! (Foto: Asus)

Nedan följer en videotur i Asus monter på CES 2024:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

Alla nya Intel Ultra-datorer

Acer-laptops med Ultra-kraft

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen