annons
annons

Panasonic TX-L47ET60Y

Mycket Bättre

Panasonic satsar stenhårt på LCD i år – och de börjar bra med plånboksvänliga TX-L47ET60Y!

Mycket bra färgåtergivning Snyggt menysystem
Tunt ljud

Hos Panasonic har plasmatekniken alltid stått högst i kurs, men parallellt med detta har de även vidareutvecklat sina LCD-skärmar. Det syns särskilt tydligt på årets modeller som fått en rejäl ansiktslyftning på såväl exteriören som interiören. Första LCD-modellen vi testar kommer från ET60-serien, som ligger under de dyrare DT60 och WT60 i rangordning. Skillnaden är främst något enklare bildpaneler, samt avsaknad av inbyggd videokamera vilket påverkar vissa av smartfinesserna.

Användning och finesser
L47ET60 har rent utrustningsmässigt mycket gemensamt med plasmaskärmen P50ST60. Fjärrkontrollen, anslutningarna och menysystemet är nästan precis likadant. Nya Home Screen-startskärmen kan även här skräddarsys med allt man vill se. Till exempel kan man placera en genväg till Netflix-appen direkt på startskärmen. L47ET60 stöder också Skype, men kräver precis som P50ST60 att man kompletterar med videokamera som är extrautrustning.

Bildkvalitet
Panasonic har i alla år hävdat att plasma har en bildkvalitet som är överlägsen LCD, men det har inte hindrat dem från att fortsätta utveckla sina LCD-skärmar. L47ET60 har en så kallad IPS-LCD-panel (In-Plane Switching) som ger en bredare synvinkel än vanliga LCD-skärmar. Det märks genom att man kan sitta längre ut mot sidan och titta på skärmen utan att färgerna blir urlakade och matta – ungefär som man kan göra med en tvättäkta plasmaskärm.

L47ET60 har precis som sin plasmakusin en väldigt rik och balanserad färgåtergivning och vi misstänker att många traditionella plasmaälskare kommer att föredra Panasonics version av LCD före konkurrenternas: färgerna är oerhört neutrala, utan påfallande färgstick när vi ställer in det äkta filmläget. L47ET60 kan visserligen inte riktigt mäta sig med svärtan i LG:s mer kostsamma 860-serie, inte heller är den lika knivskarp och brusfri som Samsungs 8000-serie. Fast med tanke på priset måste Panasonicen ändå betraktas som riktigt bra.

Ljudkvalitet
Panasonic-skärmen har ett klart och öppet ljud som fungerar bra med röster men till film och musik kan det bli lite tunt i längden, och det finns inte lika mycket tryck som i LG:s och Samsungs skärmar.

Slutsats
TX-L47ET60 gör ett märkbart kliv framåt jämfört med fjolårets Panasonic-modeller både när det gäller design, bildkvalitet och användarvänlighet. Om 47-tumsmodellen vi testar här är för liten så finns det även en 55-tumsversion som kostar 18 000 kronor.

Bästa pris på Panasonic TX-L47ET60Y
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 47-tums LED-LCD, 1920 x 1080
  • CI+, DVB-T2/C
  • 4 HDMI in
  • Optisk ljudutgång
Pris: 12000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-