annons
annons
annons

Test av Philips BT6000

Snygg och praktisk

Philips väderskyddade högtalare har ett bra format och är mycket enkel att använda.

Ljud & Bild tycker

  • Enklare kontroller än så här kan man knappast få. Klarar av regnstänk. Bra byggkvalitet och lagom storlek för att ta med sig.

  • Har inte aptX för bättre ljudkvalitet. Har inte samma volymresurser som vissa konkurrenter. Låter tamt med bastung musik.

annons

Med en storlek i klass med en halvliters ölburk är BT6000 inte större än att man lätt kan stoppa ned den i väskan på utflykten. Metallnätet som omsluter båda sidorna och krockbågen i kraftig plast gör att den känns stadig och pålitlig. Man behöver inte heller vara rädd för att ta med den ut i parken då den klarar av en överraskande regnskur. Och när kompisgängen vill konferera om planerna för kvällen är det bara att slå på högtalartelefonen så att alla kan prata med varandra.

Till skillnad från de andra högtalarna i testet har BT6000 bara en enda knapp. Den är för att koppla ihop högtalaren med telefonen. Såvida man inte har NFC förstås, för då är det bara att nudda den mot ovansidan. Resten sköts med den stora silverfärgade ratten på sidan, både att slå på apparaten och justera volymen. Det klarar man även efter att det blivit mörkt. Bakom en gummilucka i andra änden sitter Aux-ingången samt en standard micro-USB-kontakt för att ladda batteriet.

Philips, som annars ofta är glada i loudness-knappar och basförstärkning, verkar ha tagit en helt annan väg med den här högtalaren. Man kan visserligen vrida upp volymen en bit men inte till samma galna nivåer som Denon Envaya och basen är inte alls framträdande. Det är inte så att det låter dåligt, för ljudet är förvånansvärt neutralt, men det blir inte speciellt engagerande. Att spela musik från hitlistan fungerar bra men det blir lite tråkigt med elektronisk musik som behöver bas.

Slutsats
Philips högtalare är både trevlig att se på och tålig då den faktiskt klarar av lite regnstänk om man har otur med vädret. Dessutom är storleken precis rätt för att man ska kunna låta den slinka med i picknickkorgen. Det är nog mest där den kommer till sin rätt då det inte fått plats någon jättebashögtalare i det runda kabinettet. Ska man ha dansparty så låter den helt enkelt lite för klent, men ska man ha lite trevlig musik i bakgrunden så fungerar den alldeles utmärkt.

Philips BT6000B exploded view

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT 4.0, NFC
  • Batteri: Ca 8 timmar
  • Finesser: Striltät IPX4, högtalartelefon
  • Storlek: 188 x 70 x 71 mm
  • Vikt: 490 gram
Tillverkare:
Philips
Pris:
1.000,-
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .