Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Monster Superstar Backfloat

Musik för poolen

Den stora överraskningen är inte de oväntade volymresurserna utan att den flyter i vatten.
Ljud & Bild tycker
Väldigt bra storlek och vikt för att enkelt kunna tas med. Förutom att kunna spolas med vatten flyter den faktiskt. Spelar högre än man kunde tro.
Saknar både NFC för enkel hopkoppling och aptX för bättre ljudkvalitet. Klarar inte riktigt av sin egen toppvolym utan att ge distorsion.
Specifikationer
  • Batteri: Ca 7 timmar
  • Finesser: Spolsäker IPX6, högtalartelefon
  • Storlek: 184 x 83 x 40 mm
  • Vikt: 227 gram

Superstar är visserligen lika lång som många av de andra högtalarna i testet, men tack vare att den är platt snarare än rund så är den ändå den minsta. Ett mycket smidigt format för att stoppa ner i väskan eller shortsfickan. Den är ändå stadigt byggd och klädd i gummi vilket förklaras av att den tål att spolas med vatten. Inte nog med det, den flyter faktiskt i vattnet! Och om det ringer medan man håller på att byta om till badkläder så kan man använda den som högtalartelefon.

Ovansidan har fyra knappar som man lätt hittar med fingret: strömbrytaren, volymknappar samt en Bluetooth-knapp för att para den med mobilen. Önskvärt hade varit NFC för att göra det ännu enklare.
Väl avtorkad kan man öppna en lucka och hitta en Aux-ingång samt en standard micro-USB-kontakt för laddning. Det är så klart ett stort plus att man inte behöver komma ihåg att ta med sig en speciell laddare. Var man än är kan man låna en vanlig mobilladdare och fylla på batteriet.

Högtalare i den här storleken brukar vi inte ha speciellt stora förhoppningar om. De har oftast ett klent ljud och saknar helt basregister. Men Monster har på något sätt lyckats skrämma upp Superstar till imponerande volym. Och även om det inte på något sätt finns djupbas så har den ändå en påtaglig baston. Invändningen är att om man vrider upp volymen och spelar något med kraftig bas så får man distorsion. Och om man ska vara petig så skräller diskanten vid skarpa toner som cymbaler.

Slutsats
En sådan här liten och lätt högtalare är väldigt praktisk att ha med sig till stranden eller poolen. Och då är det förstås en enorm fördel att den tål att spolas av med vatten. Ännu roligare är det att man faktiskt kan låta den ligga och guppa i poolen då den flyter. Med tanke på formatet så spelar Superstar Backfloat oväntat högt och har mer bas än man kunde tro. Tyvärr har Monster pressat det lite väl långt, så bastunga låtar på hög volym låter helt enkelt inte bra. Men tar man det lugnt så är det här en riktigt trevlig högtalare.

Monster Superstar Backfloat-Green_front

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Denon Envaya

Solid och bombastisk

En rejäl pjäs med en bas som en kanon vilket kan bli lite överväldigande i längden.

Mycket välbyggd och förtroendeingivande. Stora ljudresurser och imponerande bas. Har de flesta finesser man behöver.
Lite väl tung att släpa med sig för att vara en resehögtalare. Basen dominerar ljudet lite väl mycket. Kräver specialladdare.

Philips BT6000

Snygg och praktisk

Philips väderskyddade högtalare har ett bra format och är mycket enkel att använda.

Enklare kontroller än så här kan man knappast få. Klarar av regnstänk. Bra byggkvalitet och lagom storlek för att ta med sig.
Har inte aptX för bättre ljudkvalitet. Har inte samma volymresurser som vissa konkurrenter. Låter tamt med bastung musik.

SMS Audio Portable Wireless Speaker

Klen och krånglig

Djärv design och rapstjärnor på kartongen ger tyvärr inte bättre ljud än så här.

Alla finesser man kan behöva. Enkel inkoppling med NFC. Standardkontakt för laddning är praktiskt.
Överlastad med knappar och onödiga inställningar. Har alldeles för dålig bas för den förmodade målgruppen. Klarar inte hög volym.

LG Music Flow H4

Flexibel mångsysslare

H4 kan tas med på resan men det märks att den är gjord för att användas i hemnätverket.

Kan kopplas till LG:s multiroom-system när man är hemma och kör då Wifi. Många fiffiga funktioner i hemmanätverket.
Funktionerna är inte speciellt anpassade för att ha den med sig utanför hemmet. Saknar kraft för att spela engagerande på egen hand.

Bose Soundlink Colour

Enkel och lekfull

En färgglad och enkel högtalare som låter okej men vi saknar konkurrenternas finesser.

Ovanligt färgglatt och somrigt utseende för att vara Bose. Riktigt bra ljudkvalitet. Enkel att använda.
Kan inte ladda mobiltelefonen. Kan inte användas som högtalartelefon. Inget stöd för vare sig NFC för enklare inkoppling eller aptX för bättre ljud.

Sony SRS-X33

Stort ljud i litet format

Med sitt stora och klara ljud är X33 är beviset på att större inte alltid är bättre.

Utmärkt kvalitetskänsla och lagom storlek för utflykten. Lätt hantering och bra funktioner. Strålande ljud för att vara en så liten högtalare.
Stöder inte längre aptX-standarden utan bara den ovanliga LDAC. Kan inte ladda mobilen.

JBL Charge 2+

Så mycket bättre

Imponerande förbättring av förra årets modell och nu en av favoriterna i testet.

Utmärkt ljud med imponerande kraftfull bas. Vattentålig och solitt konstruerad. Tillräcklig laddningsström även för surfplattor.
Ljudbilden inte lika öppen som referenshögtalaren. Saknar NFC för enklare inkoppling och aptX för klarare ljud.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.