Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG Music Flow H4

Flexibel mångsysslare

H4 kan tas med på resan men det märks att den är gjord för att användas i hemnätverket.
Ljud & Bild tycker
Kan kopplas till LG:s multiroom-system när man är hemma och kör då Wifi. Många fiffiga funktioner i hemmanätverket.
Funktionerna är inte speciellt anpassade för att ha den med sig utanför hemmet. Saknar kraft för att spela engagerande på egen hand.
Specifikationer
  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT, Wifi
  • Batteri: Ca 6 timmar
  • Finesser: Multiroom, stereo, Google Cast
  • Storlek: 194 x 64 x 70 mm
  • Vikt: 800 gram

H4 är egentligen minstingen i LG:s multiroom-system Music Flow (vi testade H3 och H7 i aprilnumret). Men eftersom den har batteridrift, Bluetooth och liknande storlek som de andra så passar den ändå in i testet. Den är mycket robust byggd med hög kvalitet på det silverfärgade plastskalet samt metallgaller för fram- och baksidans element. Tack vare vikten står den mycket stadigt, men det är en viss nackdel när man reser med den. Vilket den troligen inte var tänkt för från början.

De flesta knapparna har att göra med multiroom, så dem hoppar vi över. För Bluetooth sköts allting från den pedagogiska ringformade kontrollen på ovansidan. På sidan finns en ingång för externa ljudkällor samt under den nätanslutningen. Tyvärr är det inte någon standardkontakt, men det kan den här modellen ursäktas. Den har inte heller NFC för enklare hopkoppling, vilket var synd för det tog ett par försök innan vi lyckades para den med mobilen manuellt.

Det märks att den här modellen är avsedd att användas med andra högtalare. Antingen att koppla två stycken som ett stereopar, eller som bakhögtalare i hemmabion. På egen hand låter den lite tunt och instängt och skulle behöva hjälp för att få en större ljudbild. Pressar man den så låter den ansträngd och den har inga basresurser att tala om. Drar man upp volymen rejält så blir det snarare ett brummande än basdunk. Därför skulle vi inte rekommendera den för annat än avslappnat lyssnande.

Slutsats
På papperet ser Music Flow H4 ut att kunna tas med på resan då den är liten, har Bluetooth och batteridrift. Men nästan alla smarta funktioner är till för att använda den hemma, kopplad till det trådlösa nätverket som en del i LG:s multiroom-system. På egen hand saknar den alla finesserna som gör konkurrenterna praktiska. Men framför allt så klarar den sig inte riktigt på egen hand ljudmässigt. Den har för klena basresurser och låter instängt när den inte har hjälp av andra högtalare

Också i detta test:

Denon Envaya

Solid och bombastisk

En rejäl pjäs med en bas som en kanon vilket kan bli lite överväldigande i längden.

Mycket välbyggd och förtroendeingivande. Stora ljudresurser och imponerande bas. Har de flesta finesser man behöver.
Lite väl tung att släpa med sig för att vara en resehögtalare. Basen dominerar ljudet lite väl mycket. Kräver specialladdare.

Monster Superstar Backfloat

Musik för poolen

Den stora överraskningen är inte de oväntade volymresurserna utan att den flyter i vatten.

Väldigt bra storlek och vikt för att enkelt kunna tas med. Förutom att kunna spolas med vatten flyter den faktiskt. Spelar högre än man kunde tro.
Saknar både NFC för enkel hopkoppling och aptX för bättre ljudkvalitet. Klarar inte riktigt av sin egen toppvolym utan att ge distorsion.

Philips BT6000

Snygg och praktisk

Philips väderskyddade högtalare har ett bra format och är mycket enkel att använda.

Enklare kontroller än så här kan man knappast få. Klarar av regnstänk. Bra byggkvalitet och lagom storlek för att ta med sig.
Har inte aptX för bättre ljudkvalitet. Har inte samma volymresurser som vissa konkurrenter. Låter tamt med bastung musik.

SMS Audio Portable Wireless Speaker

Klen och krånglig

Djärv design och rapstjärnor på kartongen ger tyvärr inte bättre ljud än så här.

Alla finesser man kan behöva. Enkel inkoppling med NFC. Standardkontakt för laddning är praktiskt.
Överlastad med knappar och onödiga inställningar. Har alldeles för dålig bas för den förmodade målgruppen. Klarar inte hög volym.

Bose Soundlink Colour

Enkel och lekfull

En färgglad och enkel högtalare som låter okej men vi saknar konkurrenternas finesser.

Ovanligt färgglatt och somrigt utseende för att vara Bose. Riktigt bra ljudkvalitet. Enkel att använda.
Kan inte ladda mobiltelefonen. Kan inte användas som högtalartelefon. Inget stöd för vare sig NFC för enklare inkoppling eller aptX för bättre ljud.

Sony SRS-X33

Stort ljud i litet format

Med sitt stora och klara ljud är X33 är beviset på att större inte alltid är bättre.

Utmärkt kvalitetskänsla och lagom storlek för utflykten. Lätt hantering och bra funktioner. Strålande ljud för att vara en så liten högtalare.
Stöder inte längre aptX-standarden utan bara den ovanliga LDAC. Kan inte ladda mobilen.

JBL Charge 2+

Så mycket bättre

Imponerande förbättring av förra årets modell och nu en av favoriterna i testet.

Utmärkt ljud med imponerande kraftfull bas. Vattentålig och solitt konstruerad. Tillräcklig laddningsström även för surfplattor.
Ljudbilden inte lika öppen som referenshögtalaren. Saknar NFC för enklare inkoppling och aptX för klarare ljud.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.