annons
annons
annons

Test av JBL Charge 2+

Så mycket bättre

Imponerande förbättring av förra årets modell och nu en av favoriterna i testet.

Ljud & Bild tycker

  • Utmärkt ljud med imponerande kraftfull bas. Vattentålig och solitt konstruerad. Tillräcklig laddningsström även för surfplattor.

  • Ljudbilden inte lika öppen som referenshögtalaren. Saknar NFC för enklare inkoppling och aptX för klarare ljud.

annons

I förra årets test provade vi första Charge och klagade på avsaknaden av funktioner samt att ljudet inte var så mycket att hurra över. Sedan dess har JBL lanserat Charge 2 som är omgjord från grunden. Den har fått en betydligt kraftigare bas och fler finesser, som högtalartelefon. Och i sista sekunden fick vi tag på Charge 2+ som dessutom har blivit vattentålig. Den känns mycket riktigt robust och kan dessutom fås i svart, grått, blått, rött eller turkos.

Den gummerade ovansidan har volymkontroller i relief samt Bluetooth-knapp för hopkoppling med mobilen, dock saknas NFC för ännu enklare parning. Här finns även en knapp för att välja vilken av tre Bluetooth-enheter som ska vara källa. Laddningsporten är standard micro-USB så att man kan använda en vanlig mobilladdare på resan. Liksom tidigare innebär namnet att man kan ladda mobilen från högtalarens USB-port, och tack vare 2,1A ut, till och med surfplattor.

Ursprungliga Charge hade klen bas och skrällig diskant. Det fixades i Charge 2 men många menade att basen kunde vara för dominerande. Med Charge 2+ har man fixat det också. Med sina dubbla slavbasar ger den imponerande bastryck men det är kontrollerat och inte för kraftigt. Elektronisk musik låter strålande och även akustisk musik kommer till sin rätt. Ska man vara petig är ljudbilden mer instängd än vår referens UE Megaboom, men den är ju också betydligt dyrare.

Slutsats
Charges paradnummer är det kraftiga batteriet som även kan ladda strömtörstiga surfplattor om det kniper. Sedan första modellen har den även fått högtalartelefon. Med denna nya 2+-modell är den till och med vattentålig. Men framför allt har JBL trollat med ljudet. Den har fått en avrundad diskant och en betydligt kraftigare bas än Charge 1 men inte så överdriven som i Charge 2. Sammanfattningsvis en välbyggd och tålig resehögtalare med imponerande ljud och utan några större brister.

JBL Charge 2 back black

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT 3.0
  • Batteri: Ca 12 timmar, mobilladdning
  • Finesser: Vattentålig, högtalartelefon
  • Storlek: 185 x 79 mm
  • Vikt: 600 gram
Tillverkare:
JBL
Pris:
1.500,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .