annons
annons

Dell XPS 13

Inte dålig

Dell är mer kända för sin effektiva distribution än för bra datorer, men nya ultrabooken XPS 13 behöver Dell inte skämmas för.

SSD-disk
Ingen SD-ingång Tangentbordet har kort slaglängd

Dell sticker inte under stol med att de främst bygger datorer som ska vara billiga snarare än läckra. XPS 13 är en snygg ultrabook, men i själva verket är den nog mer praktisk än den är inbjudande. Toppen, eller ”locket”, är gjort av aluminium, medan själva datorn är gjord av ett slags hårt, knottrigt gummi med två ”fötter” som ser till att XPS 13 står ordentligt stadigt vilken yta den än ställs på.

Med Geekbench-pängen 6038 är Dell-datorn på samma nivå som MacBook Air, vilket är snabbt nog för de allra flesta användares behov. Å andra sidan är den inte något prestandamonster på samma sätt som ASUS Zenbook UX32VD och Samsung Series 9, som båda hamnar en bra bit över 7000 poäng.

Om Dell XPS 13 var en chokladbit skulle den vara en Ritter Sport: kvadratisk, praktisk, bra! Precis som innehållet och den yttre designen är nämligen resten av utrustningen också bra och praktisk utan att vara prålig. Tangentbordet är läckert och har stora knappar som bara har en liten fördjupning vilket gör dem enklare att trycka på. Men de har en kort slaglängd.

På samma sätt är skärmen snygg, fast med 1366 x 768 pixlar är upplösningen långtifrån högst i testet.

Däremot är det framsynt av Dell att helt hoppa över hårddisk och i stället förse XPS 13 med 128 GB SSD. Flash-minnet är inte lika stort som Apples i MacBook Air, som har 256 GB, men Dell ska ha pluspoäng för att de – precis som Apple, HP, Samsung och Toshiba – satsar 100 % på SSD.

Bästa pris på Dell XPS 13
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i5 1,6 GHz Sandy Bridge, 4 GB RAM, 128 GB SSD, USB (1x 2.0, 1 x 3.0), HD-webbkamera
  • 13,3-tums WLED-skärm, 1366 x 768 pixlar
  • Upp till 5 timmars batteritid
  • 18 x 306 x 205 mm, 1,36 kg
Pris: 11500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-