TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Asus Zenbook UX32VD

Monsterprestanda

Asus senaste ultrabook är som en datorversion av ett bonsai-träd: prestanda som en stor dator, fast allt tar nästan ingen plats alls.

forfatter
Publicerad 2012-09-27 - 00:00
L&B tycker
Monsterprestanda Högst skärmupplösning Enastående högtalare
Lite billigt tangentbord
Specifikationer
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i7 2,4 GHz Ivy Bridge, 4 GB RAM, 500 GB HDD + 24 GB SSD cache, HDMI, LAN, USB (3 x 3.0), SD-kort, HD-webbkamera
  • 13,3-tums LED-skärm, 1920 x 1080 pixlar
  • Upp till 7 timmars batteritid
  • 18 x 326 x 223 mm, 1,47 kg
Riktpris: 10000Pr. 2012-09-27 Produktsida

Enda skälet till att Asus Zenbook UX32VD inte vinner detta test är att en annan ultrabook är med som nästan har samma prestanda som Asus och som dessutom har en design och en användarkänsla som i stort sett sopar banan med allt annat vi har sett.

Men låt det vara sagt direkt: Asus Zenbook UX32VD är med sin Geekbench-poäng på 7350 testets vinnare när det gäller rå kraft och brutala prestanda. Det är också den enda datorn som har en Intel Core i7-pocessor. Zenbook är testvinnare även när det gäller skärmupplösning. Hela 1920 x 1080 pixlar har det blivit plats för på den 13,3 tum stora skärmen, som är så ljusstark och har så dynamiska färger att det nästan är för mycket. Man förfogar alltså över en enorm arbetsyta, men det gäller att ha bra syn, för ikoner och bokstäver se små ut på skärmen.

De inbyggda högtalarna är av typen B&O ICEpower SonicMaster vilket faktiskt innebär att man kan få ett helt godkänt ljud, till skillnad från i stort sett alla andra ultrabookar vi har testat.

Även designen är absolut godkänd. Skalet är av aluminium – mörk på utsidan och ljus på insidan – och tangenterna är belysta. Dessvärre har Asus snålat in en smula på tangentbordet, vilket är synd när man använder det så mycket.

Med ett pris på 10 000 kronor för prestanda på den här nivån är Asus Zenbook ett riktigt superköp, och vi tvekar inte ett ögonblink att dela ut utmärkelsen Bästa köp.

Också i detta test:

Dell XPS 13

Inte dålig

Dell är mer kända för sin effektiva distribution än för bra datorer, men nya ultrabooken XPS 13 behöver Dell inte skämmas för.

SSD-disk
Ingen SD-ingång Tangentbordet har kort slaglängd

Samsung Series 9

Så ska ”ultra” se ut!

Testets tunnaste och lättaste ultrabook är också testets bästa. Ingen kommer i närheten av Samsung Series 9.

Tunn och lätt Överlägsen design Höga prestanda Lättanvänd programvara
Bara 128 GB SSD Tangenterna har kort slaglängd

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr men dålig

Testets dyraste ultrabook är långtifrån bäst. Nästan tvärtemot.

SSD-disk Fingeravtrycksläsare
Matt och livlös skärm Kantig design Liten touchpad och skraltigt tangentbord Låga prestanda

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynnerlig skapelse

Man kan knappt begripa hur Acer kan kalla den här klumpiga datorn för en ultrabook.

Tyst hårddisk Inbyggd DVD-läsare
För stor och tung Låg upplösning trots stor skärm

Apple MacBook Air 13

Referensmodellen

Det är knappast någon slump att Apples ”ultrabook” heter Air i efternamn. Inifrån och ut är den designad med molntjänster i tankarna.

256 GB SSD ”Cloud computer.” Mästerlig design
Bara Wi-Fi Förra årets modell

HP Envy 14 Spectre

Har allt

Med den här ultrabooken får man allt: design, prestanda, skärm och ljud, allt samarbetar och går upp i en högre enhet.

SSD-disk Snygg skärm och bra ljud Lättanvänt tangentbord 14-tums skärm
Lite för låga prestanda
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Skarpaste ultraportabla någonsin Dell XPS 13 Plus är den skarpast designade ultrabook-datorn vi någonsin har sett. Nästan för designad, faktiskt.
Kontorsutrustning behöver inte vara grå Logitech lanserar nya webbkameror och headset för kontoret - i fräscha färger
Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.
Huawei är tillbaka! Kinesiska Huawei lanserar smartklocka, ny bärbar dator och surfplatta på årets största elektronikmässa
Följ Ljud & Bild