TEST AV TCL C32E210

I enklaste laget

Den hÀr billiga TV:n kommer frÄn TCL och Àr ett billigt alternativ, men visar sig ocksÄ ha sina brister

Ljud & Bild tycker:
LĂ„gt pris.
Grynig bild. Tunt ljud. FÄ ingÄngar.

Testets billigaste TV Ă€r en traditionell LCD-TV med vanliga CCFL-lysrör som bakbelysning. Funktionslistan Ă€r kort, hĂ€r fĂ„r man bara en HDMI-ingĂ„ng och en scartkontakt, samt en antenningĂ„ng som bara tar emot analoga TV-signaler. Det finns ingen internetanslutning, ingen USB (bara serviceport), ingen ljudutgĂ„ng och ingen digital TV-mottagare. Man mĂ„ste alltsĂ„ anvĂ€nda den enda tillgĂ€ngliga HDMI-ingĂ„ngen till en separat mottagarbox om man vill ta in HD-signaler – eller eventuellt anvĂ€nda scartkontakten. DĂ€remot Ă€r C32E210 enkel att komma igĂ„ng med, det behövs bara en skruv för att sĂ€tta pĂ„ plastfoten som ingĂ„r.

AnvÀndning och finesser
FjÀrrkontrollen kÀnns ocksÄ lite billig. Knapparna Àr mjuka och samtidigt lite odistinkta. Menysystemet Àr dÀremot logiskt och enkelt konstruerat, fast det beror mest pÄ att man inte har sÄ mycket att vÀlja mellan. Sammantaget Àr TV:n oproblematisk att sköta.

Bildkvalitet
Första intrycket av denna TV Ă€r faktiskt helt okej. I typisk LCD-stil fĂ„r man en ljusstark och kontrastrik bild som Ă€r behaglig att vila ögonen pĂ„. Fast vĂ€nta lite nu – var Ă€r alla detaljer? NĂ€r vi gĂ„r lite nĂ€rmare inpĂ„ skĂ€rmen ser vi enkelt att bilden Ă€r grynig, till och med nĂ€r vi matar den med HD-signaler. Det ligger ett slags slöja över bilden som gör att HD-effekten försvinner. Detta Ă€r dock inte avgörande pĂ„ en sĂ„ hĂ€r liten skĂ€rm, dĂ€r bildpunkterna Ă€ndĂ„ Ă€r vĂ€ldigt smĂ„. DĂ„ Ă€r det vĂ€rre att skĂ€rmen dras med synliga bildstörningar med vanliga standardupplösta TV-program. Det finns Ă€ven tydliga problem med uppskalning frĂ„n DVD, dĂ€r diagonala linjer drabbas av tydliga ”sĂ„gtĂ€nder”. SĂ„dana problem har vi inte sett pĂ„ flera Ă„r, vilket tyder pĂ„ att TCL-skĂ€rmens bildbehandling Ă€r av billigaste sort. Mer Ă€n sĂ„ behöver vi egentligen inte sĂ€ga.

Ljudkvalitet
C32E210 har ett tunt ljud med instÀngd och ihÄlig klang. Man behöver inte heller vrida upp ljudet sÀrskilt lÄngt för att det ska fÄ en tÀmligen anstrÀngd karaktÀr. DessvÀrre finns det inte heller nÄgon ljudutgÄng.

Slutsats
Detta Àr testets billigaste TV, sÄ vi kan förlÄta ett mindre bra kvalitetsintryck och en begrÀnsad mÀngd funktioner. DÀremot gör den bristfÀlliga bildkvaliteten att det Àr svÄrt att rekommendera TCL-skÀrmen, eftersom det ju trots allt finns mycket bÀttre TV-apparater dÀr ute som inte kostar sÀrskilt mycket mer. Vi misstÀnker att den hÀr TV:n bara har till uppgift att dra till sig kunder, och ur den synvinkeln mÄste den sÀgas tjÀna sitt syfte. Men lÀgg hellre ett par hundralappar extra pÄ en annan TV!

Fakta & Betyg:
  • 32-tums LCD-TV
  • 1366 x 768-upplösning
  • 1 HDMI
  • Analog mottagare
  Pris: 2,000,-
  Les ogsÄ
  TEST: Samsung QE55Q7F

  Highend-TV till lÄgpris

  Samsungs billigaste highend-TV Àr anvÀndarvÀnlig och har fÀrgsprakande bild i en lÀcker inpackning.
  TEST: Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Storartad highend-TV

  Bang & Olufsens senaste TV-kreation, BeoVision Eclipse, Àr en av de bÀsta TV-apparaterna du kan köpa för pengar just nu.
  TEST: Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

  FlatskÀrm i rörelse

  Vogels Àr mÀstare pÄ motorstyrt stÄl, kan de göra ljud ocksÄ?
  TEST: Philips 55POS9002

  Magisk ­kontrast!

  Philips har tagit OLED och kryddat med sitt Ambilight-omgivningsljus. Resultatet Àr 55POS9002, en TV med en bild utöver det vanliga.
  TEST: LGOLED55B7V

  Vidunderlig bild

  LG:s prisvÀrda OLED55B7V Àr ett av de bÀsta TV-köpen du kan göra just nu.
  TEST: Samsung The Frame UE65LS003

  TV-konst pÄ vÀggen

  Samsungs senaste kreation kan absolut pÄminna om en tavla. Men The Frame Àr framför allt en utmÀrkt TV som Àr lÀtt att leva med i vardagsrummet.
  TEST: TCL U55C7006

  PrisvÀrd nykomling

  TCL:s nya 55C7006 kan skryta med Android-TV, 4K-upplösning och HDR för en överraskande billig peng. Är det en kinesisk comeback pĂ„ gĂ„ng?
  TEST: Panasonic TX-65EZ950E

  OLED-referensen

  Panasonic bevisar att de fortfarande tillhör de absolut bÀsta nÀr det gÀller bildkvalitet.
  TEST: Loewe Bild 7

  OLED i lyxutförande

  Hur mycket lyx-OLED fĂ„r man för 54 000 kronor – och hur smart Ă€r det?
  TEST: Samsung QE65Q9F QLED

  Samsungs kvantsprÄng

  Samsungs nya flaggskepps-TV utlovar en banbrytande bildkvalitet som pĂ„ flera omrĂ„den till och med övertrĂ€ffar de bĂ€sta OLED-skĂ€rmarna. Är QLED med Quantum Dot nĂ€sta stora grej?
  TEST: Sony KD-65A1BAEP

  Ett stort steg för Sony

  Sonys nya OLED-TV imponerar med rÄlÀcker bildkvalitet, maffigt ljud och innovativ design.
  TEST: LG OLED65E7V

  Grym bildmaskin

  LÀcker design och utsökt bildkvalitet gör LG:s OLED-skÀrm till en sÀker vinnare.
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×