Search
Generic filters

: Samsung UE32D6507

Välutrustad och smart

Samsung tar sikte på dem som vill ha snygg design, bra bild och användarvänlighet, och som är villiga att betala för det.

Ljud & Bild tycker

Fullmatad 32-tummare.
Vill du betala för en fullmatad 32-tummare?
 • 32-tums LED-TV
 • 1920 x 1080-upplösning
 • 4 HDMI, 3 USB
 • DVB-T2/MPEG4
 • Optisk utgång för ljud
 • Nätverk/Wi-Fi via dongel
 • Hörlursuttag
 • Smart TV
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6500 kr

Samsungs kandidat kostar mest i testet. Den här D6500-modellen finns även i 40 och 46 tum, och den största utsåg vi till bästa budget-LCD 2011. UE32D6507 är en fjolårsmodell som man kan göra en bra affär på så länge den finns kvar. Trots detta kostar den mest av alla testdeltagare, men det beror på att den är välutrustad. Det är den enda 3D-klara skärmen och har dessutom kortplats för Boxer eller Canal Digital. Med hjälp av en extern USB-hårddisk går det att spela in TV-program och pausa direktsändningar. Man får också Samsungs Smart TV-internetportal som är en av de av de mest utvecklade portalerna.

Användning och finesser
Samsung har ett välgjort menysystem som är överskådligt och som ger snabb tillgång till de viktigaste funktionerna. Fjärrkontrollen ligger fint i handen och har stora, tydligt märkta knappar som är logiskt placerade. Det gör TV:n snabb och bekväm att sköta, vilket passar bra när man vill undersöka de många smartfunktionerna som ingår i Samsungs SmartHUB.

Bildkvalitet
Samsungs LED-skärmar är otroligt populära, och det beror inte bara på dess design utan på bildkvaliteten. UE32D6507 har en bild med superstark kontrast, mycket bra ljusstyrka och briljanta färger som imponerar direkt. Det kan faktiskt bli lite i mesta laget för den som är mer intresserad av en korrekt och neutral bild, fast det är enkelt att fixa genom att välja standard- eller filmläget i stället för det dynamiska i menysystemet. Då blir färgerna mer naturliga. Samsung har dessutom ett bra filmläge, det har den bästa svärtan av alla deltagare, inklusive Panasonic.

3D-funktionen innebär att man kan titta på tredimensionella filmer och spel. Samsung har aktiva 3D-glasögon med slutarmekanism för att fördela höger och vänster bild till respektive öga. I den här generationen har 3D-känslan blivit riktigt bra, med bra skärpa och utan synliga problem med dubbelbilder (crosstalk). Ändå är det uppenbart att en 32-tummare är lite för liten för att ge någon övertygande djupkänsla, så om 3D är viktigt för dig så rekommenderar vi att du tar en närmare titt på 40- eller 46-tumsversionen.

Ljudkvalitet
Bilden är maffig men ljudet är tvärtom. Samsung-skärmen har riktigt tunn röståtergivning och musik/ljudeffekter låter spinkigt på grund av att det saknas fyllighet i basregistret.

Slutsats
Samsung UE32D6507 är en topputrustad TV med snygg bild, fast i detta sällskap känns den en smula kostsam. Skillnaden i bildkvalitet är inte så stor jämfört med de billigare testdeltagarna, och ljudet är inte särskilt mycket bättre heller.

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Panasonic TX-L32E5Y - Japansk comeback
  Panasonics nya LED-skärm flirtar med filmälskarna tack vare hög bildkvalitet.
  TCL C32E210 - I enklaste laget
  Den här billiga TV:n kommer från TCL och är ett billigt alternativ, men visar sig också ha sina brister
  Grundig 32 VLE7139 BR - Mycket för pengarna
  Grundig ställer upp med en LED-skärm som ger väldigt mycket för pengarna.

  Läs också

  Om e-sport-kontraktet har gått åt skogen men du ändå vill spela på den högsta nivån så har MSi en lösning som är skräddarsydd efter din plånbok.
  Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.
  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TCL QLED800 (65QLED800)

  Riktpris: 13000 kr QLED-klipp från TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Riktpris: 19000 kr Bra till sport och spel

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Riktpris: 18000 kr Superstark kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Riktpris: 40000 kr Galleri-OLED
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  SOMMARERBJUDANDE
  6 VECKOR LB+
  ENDAST 6 KR
  Full tillgång i 6 veckor för 6 kr
  PROVA i 6 VECKOR
  close-link