Samsung UE32D6507

Välutrustad och smart

Samsung tar sikte på dem som vill ha snygg design, bra bild och användarvänlighet, och som är villiga att betala för det.
Ljud & Bild tycker
Fullmatad 32-tummare.
Vill du betala för en fullmatad 32-tummare?
Specifikationer
  • 32-tums LED-TV
  • 1920 x 1080-upplösning
  • 4 HDMI, 3 USB
  • DVB-T2/MPEG4
  • Optisk utgång för ljud
  • Nätverk/Wi-Fi via dongel
  • Hörlursuttag
  • Smart TV
forfatter

Samsungs kandidat kostar mest i testet. Den här D6500-modellen finns även i 40 och 46 tum, och den största utsåg vi till bästa budget-LCD 2011. UE32D6507 är en fjolårsmodell som man kan göra en bra affär på så länge den finns kvar. Trots detta kostar den mest av alla testdeltagare, men det beror på att den är välutrustad. Det är den enda 3D-klara skärmen och har dessutom kortplats för Boxer eller Canal Digital. Med hjälp av en extern USB-hårddisk går det att spela in TV-program och pausa direktsändningar. Man får också Samsungs Smart TV-internetportal som är en av de av de mest utvecklade portalerna.

Användning och finesser
Samsung har ett välgjort menysystem som är överskådligt och som ger snabb tillgång till de viktigaste funktionerna. Fjärrkontrollen ligger fint i handen och har stora, tydligt märkta knappar som är logiskt placerade. Det gör TV:n snabb och bekväm att sköta, vilket passar bra när man vill undersöka de många smartfunktionerna som ingår i Samsungs SmartHUB.

Bildkvalitet
Samsungs LED-skärmar är otroligt populära, och det beror inte bara på dess design utan på bildkvaliteten. UE32D6507 har en bild med superstark kontrast, mycket bra ljusstyrka och briljanta färger som imponerar direkt. Det kan faktiskt bli lite i mesta laget för den som är mer intresserad av en korrekt och neutral bild, fast det är enkelt att fixa genom att välja standard- eller filmläget i stället för det dynamiska i menysystemet. Då blir färgerna mer naturliga. Samsung har dessutom ett bra filmläge, det har den bästa svärtan av alla deltagare, inklusive Panasonic.

3D-funktionen innebär att man kan titta på tredimensionella filmer och spel. Samsung har aktiva 3D-glasögon med slutarmekanism för att fördela höger och vänster bild till respektive öga. I den här generationen har 3D-känslan blivit riktigt bra, med bra skärpa och utan synliga problem med dubbelbilder (crosstalk). Ändå är det uppenbart att en 32-tummare är lite för liten för att ge någon övertygande djupkänsla, så om 3D är viktigt för dig så rekommenderar vi att du tar en närmare titt på 40- eller 46-tumsversionen.

Ljudkvalitet
Bilden är maffig men ljudet är tvärtom. Samsung-skärmen har riktigt tunn röståtergivning och musik/ljudeffekter låter spinkigt på grund av att det saknas fyllighet i basregistret.

Annons

Slutsats
Samsung UE32D6507 är en topputrustad TV med snygg bild, fast i detta sällskap känns den en smula kostsam. Skillnaden i bildkvalitet är inte så stor jämfört med de billigare testdeltagarna, och ljudet är inte särskilt mycket bättre heller.

Läs alla artiklar i en vecka för 19:-

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Också i detta test:

Panasonic TX-L32E5Y

Japansk comeback

Panasonics nya LED-skärm flirtar med filmälskarna tack vare hög bildkvalitet.

Mycket bra färgåtergivning. Välutrustad och lättskött.
Tunt ljud.

TCL C32E210

I enklaste laget

Den här billiga TV:n kommer från TCL och är ett billigt alternativ, men visar sig också ha sina brister

Lågt pris.
Grynig bild. Tunt ljud. Få ingångar.

Grundig 32 VLE7139 BR

Mycket för pengarna

Grundig ställer upp med en LED-skärm som ger väldigt mycket för pengarna.

Klar och kontrastrik bild. Bra ljud.
Inte bäst till väggmontering.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.
0 / 6

Your page rank:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Läs också: