Search
Generic filters

Grundig 32 VLE7139 BR

 itemprop
Grundig 32 VLE7139 BR

Mycket för pengarna

Grundig ställer upp med en LED-skärm som ger väldigt mycket för pengarna.

Ljud & Bild tycker

Klar och kontrastrik bild. Bra ljud.
Inte bäst till väggmontering.
 • 32-tums LED-TV
 • 1920 x 1080-upplösning
 • 4 HDMI, 2 USB
 • DVB-T2/MPEG4
 • Optisk och analog utgång  för ljud
 • Nätverk/Wi-Fi, DLNA
 • Hörlursuttag
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 5500 kr

Grundigs nya generation TV-apparater har fått ett rejält lyft i både finesser och design. Skärmen har ett diskret utförande i blanksvart plast och vridbar fot, och kännetecknas av en matt skärmbeläggning som har mindre problem med speglande reflektioner än de blankare rivalerna i testet. Vision 7-skärmen har både sido- och bakåtriktade kontakter som kräver lite extra avstånd för att komma åt om man hänger upp den på väggen. Knapparna sitter också lite dolda infällda på baksidan och är svåra att se och att nå om TV:n står eller hänger för nära väggen. Det innebär att fjärrkontrollen helt klart är att föredra.

Användning och finesser.
Grundigs nya fjärr har stora och tydliga knappar och menysystemet känns modernt och överskådligt. Vi gillar särskilt bildinställningarna där man kan se hur bilden ser ut före och efter ändringarna man gör samtidigt. Mängden finesser är imponerande för en TV i den här prisklassen. Vision 7 har DVB-T2-mottagare som stöder MPEG4 och Boxer/Canal Digital/Comhem). Den har också trådlös internetanslutning med appar som YouTube och Facebook, internetradio och DLNA-mediespelare. Det går att ladda ned en Grundig Remote-app så att TV:n kan styras från Apple- och Android-telefoner.

Bildkvalitet
Grundig-skärmen har en LED-panel från Samsung i kombination med en egen bildbehandling, och resultatet är minsann inte illa alls. Vi tycker faktiskt att bilden är väl så bra som på Samsungs egen skärm, om inte bättre, särskilt när det gäller brus. Grundig har en ytterst skarp och ren bild. Här ser man hur små detaljer, som försvinner i brus på andra skärmar, framträder tydligt. Skillnaden är särskilt tydlig i TV-sändningar med standardupplösning och utan att bilden känns onaturlig eller får hårda konturer. Färgåtergivningen är dessutom naturlig och aldrig överdriven som hos Samsung. Här kan man alltså börja använda TV:n direkt utan att behöva göra några större ändringar i menyerna. Tack vare den effektiva bildpanelen är även ljusstyrkan och kontrasten mycket bra. Det enda vi saknar är lite bättre ljuskontroll i mörka scener. Om du tittar på en mörk film i dämpad belysning kan du se att Grundig-skärmen blir lite ljus/gråaktig och att den släpper igenom ljus från kantbelysningen. Detta är dock något man måste leva med på alla kantbelysta LED-skärmar, och går att kompensera för genom att justera ljusstyrkan.

Ljudkvalitet
Vision 7 har det avgjort bästa ljudet av alla de fyra testdeltagarna. Här sitter framåtriktade högtalare i en ”mini-ljudlimpa” under skärmen som ger en förvånansvärt god ljudkvalitet. Ett fylligt och bra mellanregister gör att röster framträder bättre och är lättare att förstå. I en TV av den här storleken är det ett stort plus eftersom det inte är så många som kopplar in en separat ljudanläggning i sovrummet eller sommarstugan.

Slutsats
Grundig 32 VLE7139 BR får genomgående höga betyg på alla områden. Bortsett från 3D får du mer än vi hade förväntat oss i den här prisklassen, särskilt när det gäller så grundläggande egenskaper som bild- och ljudkvalitet.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  Samsung UE32D6507

  Pris: 6500 kr Annons
  Fullmatad 32-tummare.
  Vill du betala för en fullmatad 32-tummare?
   data-srcset

  TCL C32E210

  Pris: 2000 kr Annons
  Lågt pris.
  Grynig bild. Tunt ljud. Få ingångar.
   data-srcset

  Panasonic TX-L32E5Y

  Pris: 6000 kr Annons
  Mycket bra färgåtergivning. Välutrustad och lättskött.
  Tunt ljud.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Grundig 32 VLE7139 BR

   data-srcset

  En helt snurrig Samsung-TV

  En motorstyrd TV-skärm som kan vändas upp och ner med en knapptryckning! Har Samsung blivit alldeles tokiga eller är The Sero helt enkelt en av årets coolaste TV-apparater?

   data-srcset

  Hela nöjet för halva priset

  Samsungs nya QLED-TV Q80T har massor av funktioner, suverän bildkvalitet och en förnuftig prislapp. Kan detta vara Samsungs bästa TV-köp i år?

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.