annons
annons

Nyheter

Apple surar över thailändsk iPhone 6-läcka

Rykten är en sak, fakta en annan. Och nu får det betraktas som avgjort att det är minst två nya iPhone-modeller på gång.

Nya mobiltelefonmodeller måste godkännas i varje land de säljs. Det görs rent praktiskt genom att en offentlig myndighet som ansvarar för telekommunikation testar och sedan godtar alla telefoner.

Så är det i Thailand också, där det uppenbarligen finns en lag som säger att myndigheterna sedan ska offentliggöra sådana godkännande. Därför kunde man för ett par dagar sedan läsa (fast bara på thailändska) på en Twitter-profil som ägs av en anställd på den thailändska telemyndigheten NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Commission) att iPhone 6 nu var godkänd för försäljning och användande i Thailand.

Godkännandet gällde två olika iPhone-modeller, med beteckningarna A1586 och A1524, vilket naturligtvis har eldat på spekulationerna om att Apple är på gång med iPhone 6 i två olika storlekar, med 4,7- respektive 5,5-tums skärm.

Skærmbillede-2014-08-15-kl.-14.05.25

Enligt den thailändska tidningen Thai Rath har publiceringen inte uppskattats av Apple, som har haft ett litet möte med NBTC. Representanter från Apple i Singapore påstås ha haft ”ett litet snack” med de thailändska myndigheterna, där de bland annat betonade att det inte alls är säkert att de nya iPhone-modellerna ska lanseras med beteckningarna ”iPhone 6”.

Även om Apple är sura på NBTC säger historien ingenting om huruvida Apple tänker strunta i att lansera sina nya mobiler i Thailand på grund av läckan.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-