TEST: LG NANO99 vs Sony ZH8

Knivskarp 8K-duell

LG:s och Sonys nya toppmodeller är proppfulla av finesser och ny teknik. Men vilken av 8K-skärmarna har bäst bild? Det ska vi testa!
Annons
Annons
forfatter

För ett par veckor sedan hade vi LG:s och Sonys minsta OLED-modeller på testbänken.

Nu har turen kommit till två riktiga tungviktare i highend-klassen: LG NANO99 och Sony ZH8 representerar det allra yppersta av vad de två märkena kan leverera när det gäller TV-apparater med LCD-teknik.

För dig som har ont om plats är det naturligtvis praktiskt att kunna välja en lite mindre TV. Men så länge du har tillräckligt med pengar och kvadratmeter till ditt förfogande är det ingen tvekan om att en riktig storskärm ger helt andra bildupplevelser. Här är det fullt möjligt att framkalla ”biokänsla” hemma i ditt eget vardagsrum …

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75-tummare med knivskarp 8K-upplösning

Koreanska LG och japanska Sony förknippas ofta med TV-apparater i rimliga storlekar och prisklasser, men den här gången befinner vi oss i den andra änden av skalan. För de här toppmodellerna spelar varken priset eller platsbehovet störst roll – här handlar allt om bästa möjliga bild och tekniska prestanda.

Förutom knivskarp 8K-upplösning är båda modellerna utrustade med direkt, zonstyrd LED-bakbelysning, vilket garanterar rikligt med kontrast och ljusstyrka. Dessutom är de smockfulla med nästan alla smart-funktioner, videoformat och moderna anslutningar som finns. Här är det dukat för storslagna film- och serieupplevelser – för att inte tala om gaming!

Det är dock en tydlig prisskillnad mellan toppmodellerna: LG:s flaggskepp NANO99 kostar 53 000 kronor medan du måste punga ut med 84 000 kronor för Sonys ZH8. Observera dock att detta är aktuella riktpriser när testet utfördes, de kommer säkert att ändras under året.

Både Sony och LG vänder sig till kräsna entusiaster som letar efter riktigt häftiga bildupplevelser. Men vilken av dessa värsting-skärmar fungerar bäst, och till vad? Det tänker vi ta reda på!

/ registrera dig för att läsa den här artikeln gratis

Var vänlig bekräfta innan du registrerar dig

Jag accepterar Ljud & Bilds villkor. Jag vill ta emot nyhetsbrev och information, som skickas ut ett par gånger i månaden. Jag kan när som helst avregistrera mig.

eller registrera dig via e-post

Glömt lösenordet? Ange din e-postadress, så får du ett mail med en länk så att du kan ange ett nytt lösenord.

Produkter i testet

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskärm för gaming

LG:s största och bästa LCD-TV fungerar lysande till gaming, film och vanligt TV-tittande. En oerhört kompetent storskärm!

LG NANO99 har en skarp bild med stark kontrast och briljant svärta. Den kan dessutom skryta med bra anslutningar.
Ljusstyrkan är inte lika bländande stark som vissa konkurrenter och LG-skärmen har inte lika neutrala färger.

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Knivskarp ljuskanon

Sonys grymmaste LCD-TV har en superskarp bild, men det som imponerar mest är den bländande ljusstyrkan!

Sony KD-75ZH8 är en ytterst ljusstark och kontrastrik LCD-skärm. HDR-video är en häftig upplevelse, bland det grymmaste vi har sett!
Sony-skärmen saknar stöd för 8K-video från YouTube, vilket begränsar tillgången på knivskarpt innehåll. Den stöder inte heller variabel uppdateringsfrekvens (VRR) för gaming.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
Steen har älskat biografteknik ända sedan barndomen. Men det skulle dröja 44 år innan han förverkligade sin dröm. Men då gjorde han det i desto större stil!
Marantz, Denon och Yamaha-receivrar med HDMI 2.1 får svart skärm med den nya Xbox genom HDMI.
Audezes gaming-headset drar nytta av planar-tekniken från märkets lyxhörlurar.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.