TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

TEST LG NANO99 vs Sony ZH8

Knivskarp 8K-duell

LG:s och Sonys nya toppmodeller är proppfulla av finesser och ny teknik. Men vilken av 8K-skärmarna har bäst bild? Det ska vi testa!

forfatter
Publicerad 2020-11-11 - 08:00
Produkter i testet
 • LG NANO99 (75NANO996NA)
 • Sony ZH8 (KD-75ZH8)
 • För ett par veckor sedan hade vi LG:s och Sonys minsta OLED-modeller på testbänken.

  Nu har turen kommit till två riktiga tungviktare i highend-klassen: LG NANO99 och Sony ZH8 representerar det allra yppersta av vad de två märkena kan leverera när det gäller TV-apparater med LCD-teknik.

  För dig som har ont om plats är det naturligtvis praktiskt att kunna välja en lite mindre TV. Men så länge du har tillräckligt med pengar och kvadratmeter till ditt förfogande är det ingen tvekan om att en riktig storskärm ger helt andra bildupplevelser. Här är det fullt möjligt att framkalla ”biokänsla” hemma i ditt eget vardagsrum …

  LG NANO99 Sony ZH8 front right
  <
  >
  Sony ZH8. (Foto: Sony)

  75-tummare med knivskarp 8K-upplösning

  Koreanska LG och japanska Sony förknippas ofta med TV-apparater i rimliga storlekar och prisklasser, men den här gången befinner vi oss i den andra änden av skalan. För de här toppmodellerna spelar varken priset eller platsbehovet störst roll – här handlar allt om bästa möjliga bild och tekniska prestanda.

  Förutom knivskarp 8K-upplösning är båda modellerna utrustade med direkt, zonstyrd LED-bakbelysning, vilket garanterar rikligt med kontrast och ljusstyrka. Dessutom är de smockfulla med nästan alla smart-funktioner, videoformat och moderna anslutningar som finns. Här är det dukat för storslagna film- och serieupplevelser – för att inte tala om gaming!

  Det är dock en tydlig prisskillnad mellan toppmodellerna: LG:s flaggskepp NANO99 kostar 53 000 kronor medan du måste punga ut med 84 000 kronor för Sonys ZH8. Observera dock att detta är aktuella riktpriser när testet utfördes, de kommer säkert att ändras under året.

  Både Sony och LG vänder sig till kräsna entusiaster som letar efter riktigt häftiga bildupplevelser. Men vilken av dessa värsting-skärmar fungerar bäst, och till vad? Det tänker vi ta reda på!

  Produkter i testet

  LG NANO99 (75NANO996NA)

  Storskärm för gaming

  LG:s största och bästa LCD-TV fungerar lysande till gaming, film och vanligt TV-tittande. En oerhört kompetent storskärm!

  LG NANO99 har en skarp bild med stark kontrast och briljant svärta. Den kan dessutom skryta med bra anslutningar.
  Ljusstyrkan är inte lika bländande stark som vissa konkurrenter och LG-skärmen har inte lika neutrala färger.

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Knivskarp ljuskanon

  Sonys grymmaste LCD-TV har en superskarp bild, men det som imponerar mest är den bländande ljusstyrkan!

  Sony KD-75ZH8 är en ytterst ljusstark och kontrastrik LCD-skärm. HDR-video är en häftig upplevelse, bland det grymmaste vi har sett!
  Sony-skärmen saknar stöd för 8K-video från YouTube, vilket begränsar tillgången på knivskarpt innehåll. Den stöder inte heller variabel uppdateringsfrekvens (VRR) för gaming.
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

  Lämna en kommentar

  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
  blank
  Mästarklass från Panasonic Panasonics bästa OLED-TV är tillbaka i full vigör – och nu finns den äntligen storformat! LZ2000E har helt enkelt en strålande bild.
  blank
  Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
  blank
  Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
  Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
  blank
  Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
  Följ Ljud & Bild