Vi hade precis vant oss vid att trädgårdspotlights är svarta, och så kommer Ledvance med en grå modell. Har man sett. Om man tycker att den är mer elegant än svart är helt upp till var och ens smak.
Ledvance-versionen kännetecknas också av att den har ett exceptionellt kraftigt spjut som stannar där det är när det väl är i marken. Men tyvärr är det tillverkat av plast. En besvikelse när lampan i sig signalerar kvalitet.
Och ja. Ledvance är ett kvalitetsmärke. Du kanske inte känner igen namnet, men Osram ringer säkert en klocka. Ledvance skapades och ägdes ursprungligen av tyska Osram, vars glödlampor du kanske har i åtminstone några lampor i ditt hem. De har tillverkat dem i över 100 år. Idag ägs dock Ledvance av ett kinesiskt konsortium.
Wi-Fi krävs
Det tar bara sekunder att packa upp lampan ur kartongen, ladda ner appen och koppla ihop de två. Vem som helst kan göra det. Här finns ingen anledning att oroa sig för att installera (och köpa) en hubb eller något annat komplicerat.
Spotlighten körs på Wi-Fi-nätverket och styrs direkt via appen. (Eller Alexa eller Google Assistant). Så man kan fylla sitt hus och sin trädgård med smarta Ledvance-produkter och styra dem alla tillsammans, även med röstkommandon. Men det finns ett problem: det fungerar bara när produkterna är inom räckhåll för Wi-Fi.
Appen
Lyckligtvis är det så att om nätverket fungerar så fungerar även appen. Och Ledvance briljerar med en installation som tar några sekunder att genomföra och en app som är så enkel att det är omöjligt att gå vilse i den.
Det finns gott om möjligheter att leka med färgerna och även de förprogrammerade scenerna där färgerna skiftar. Det finns dock inte alls lika många alternativ som i vissa av de andra tillverkarnas appar, så tanken här är att man antingen hittar en inställning man gillar eller leker med RGB-panelen.
För det går inte att komma ifrån att en smart lampa, oavsett om den är för trädgården eller inomhus, är 45 procent lampa och 45 procent leksak. (Och 10 procent tidsfördriv).
Slutsats
Ledvance har skapat en trädgårdspotlight som inte kräver några större tekniska kunskaper att installera och som fungerar som avsett så länge det finns ström och Wi-Fi i närheten. Vi önskar bara att de inte hade använt plast till fot och spjut.
Också i detta test:
Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT
Calex är uppstickaren från Nederländerna
Den minsta spotlighten i testet gör vad den ska.
Philips Hue Lily spotlight för utomhusbruk
Marknadsledaren kan fortfarande
Philips levererar gedigna och funktionella trädgårdsspotlights
Wiz Ground Spot
För den lekfulle och kreative
Rejäla spotlights med oändliga möjligheter
Läs hela artikeln med LB+
Hösterbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i en månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser