Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Philips Hue Lily spotlight för utomhusbruk

Marknadsledaren kan fortfarande

Philips levererar gedigna och funktionella trädgårdsspotlights

Av / 2023-07-31 - 09:52
Philips Hue Lily spotlight för utomhusbruk
Pernille Redder

Det är svårt att säga hur detta test – eller hela marknaden för smart belysning – skulle ha sett ut om Philips inte hade introducerat Hue hösten 2012. Det här är det system som de flesta förknippar med smart belysning, och det förpliktigar.

Lyckligtvis kan de små trädgårdslamporna Lily klara av den enorma förväntan. Inte bara för att de är en del av ett beprövat och väl fungerande system, utan också för att de är tillverkade av solida och hållbara material.

Spjutet är tillverkat av metall, vilket ger pluspoäng i det här testet, och tillverkaren är den enda som inkluderar en liten förlängningspinne så att spotten inte behöver stå helt på marken, utan elegant kan lyftas tio centimeter. En bra idé om man till exempel vill att den ska stå i högt gräs eller lysa upp en byggnad med sockel.

Philips Hue spotlight är den enda som levereras med en liten förlängningspinne som kan skruvas fast mellan spjutet och lampan. (Foto: Pernille Redder)

Startpaket

Philips Hue Lily-spottar säljs som ett startpaket med tre lampor och ett nätaggregat. Ytterligare spotlights kan köpas till och du kan ansluta upp till fem spotlights till samma strömförsörjning.

De kan sedan lysa i samma färg eller i olika färger. I Philips Hues-appen kan man även utforska ett nästan oändligt antal scener, så det finns nästan ingen gräns för hur kreativt upplyst trädgården kan bli. Vad sägs till exempel om norrsken med en blandning av turkosa och gröna färger?

Bridge

Philips Hue har redan från början tillverkat en hubb som de kallar Bridge, och den är nödvändig för att kunna utnyttja de många möjligheter som systemet erbjuder. Den ansluts direkt till routern med en Ethernet-kabel, och utan den kan man koppla in sina spotlights, tända och släcka dem manuellt och styra ljusets färg med appen.

Men med bryggan får man ett kontrollcenter som kan styra hela huset, även via röststyrning, eftersom Philips Hue naturligtvis kan anslutas till favoritröstassistenten.

Det finns miljontals färger att välja mellan i appen. (Foto: Pernille Redder)

Problem med avstånd

Vi tycker att det är en nackdel att utomhusspottarna måste anslutas till Bridge, som ju är placerad mitt i huset bredvid routern.

Vi tappar helt enkelt anslutningen till den när vi sätter spottarna längst ner i trädgården. Detta är ett problem som konkurrenten Wiz har löst genom att inte kräva att deras lampor ska vara anslutna till nätverket efter installationen.

En lösning är att placera en eller flera Hue-lampor mellan bryggan och spotsen utanför för att förlänga räckvidden. Med andra ord ett argument för att köpa fler av tillverkarens produkter.

Slutsats

En säker och beprövad lösning som kommer att finnas på marknaden under många år framöver. Produkten är gedigen och av hög kvalitet, men avståndet mellan hubben på insidan och spottarna på utsidan kan bli ett problem.

Karakter
Philips Hue Lily spotlight för utomhusbruk
Premium

Home tycker

En del av ett enormt, intelligent belysningssystem som Philips har producerat och utvecklat i över 10 år. För att få full nytta av produkten måste du också investera i en Bridge, Philips hub.

Också i detta test:

4 smarta spotlights för trädgården

Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot

Ledvance har snabbast installation

Det är lätt att vara ljusdesigner med dessa spotlights i trädgården

Kan installeras på mindre än en minut.
Lampan kräver konstant anslutning till ett Wi-Fi-nätverk. Fot och spjut är tillverkade av plast.
Läs hela testet

Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT

Calex är uppstickaren från Nederländerna

Den minsta spotlighten i testet gör vad den ska.

En liten spotlight som inte gör så mycket väsen av sig, men som har alla möjligheter att skapa en effektfullt upplyst utomhusmiljö.
Spjutet och foten är gjorda av alldeles för tunn plast. Och glöm inte att köpa en hubb.
Läs hela testet

Wiz Ground Spot

För den lekfulle och kreative

Rejäla spotlights med oändliga möjligheter

Lamporna är tillverkade av gedigna material och fungerar även om de tappar kontakten med Wi-Fi-nätverket.
Priset är i den högre prisklassen.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trådlös övervakning av hemmet

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Rulla till toppen