Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Altec Lansing inAir 5000

Brutal best

Med ett ljud som är lika aggressivt som det brutala utseendet är inAir en besvikelse.

Publicerad 2012-09-20 - 00:00
Altec Lansing inAir 5000
Jonas Ekelund

Altec Lansing har lyckats med designen av inAir. För ovanlighetens skull är den uppseendeväckande och, om man gillar hårda yxliknande former, faktiskt riktigt snygg. Frånvaron av en iPod-docka gör att den känns stilren. Kontrollerna gömmer sig på sidorna med volymknappar på högra sidan och linjeingång samt hörlursuttag på vänstra.

Installationen görs enklast genom att plugga in en iPod med USB-kabeln varvid man automatiskt länkas till hämtningen av en speciell app på iTunes Appstore. I den är det bara att välja trådlöst nätverk för att komma igång. Appen kan tyvärr inte användas för att göra några andra inställningar av högtalaren vilket är synd. Däremot ingår det en fjärrkontroll för att byta låtar och kontrollera volymen.

Det finns rejält med basresurser och man kan vrida upp volymen ganska högt utan problem. Däremot är basen alldeles för påtaglig för vanligt musiklyssnande om man inte alltid vill ha en pumpande bas. Och även om mellanregistret är okej så är diskanten alldeles för vass för att det ska bli njutbart.

Slutsats
Med sin brutala form är inAir förmodligen tänkt för tuffa grabbar som vill spela högt och med massor av bas. Det lyckas den bra med och i garaget eller på ungdomsfesten kanske det är precis vad man är ute efter. Men för vanliga musikälskare blir den överdrivna basen snabbt tröttande, speciellt som diskanten är för skarp. Installationen är åtminstone enkel och det är praktiskt med en fjärrkontroll när man vill spela från andra källor än sin Apple-apparat.

Ljud & Bild tycker

Snygg Enkel installation Överdriven bas Vass diskant Outnyttjad app

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen