TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Cabasse Stream Amp

Stabil fransos

Cabasse Stream Amp är ingen ny produkt, men den står sig fint i dessa streamingtider.

forfatter
Publicerad 2022-04-25 - 07:00
Karakter
Cabasse Stream Amp
L&B tycker
Luftigt och detaljerat ljud, stor och detaljerad djupbas. Bred ljudbild.
Saknar en smula dynamik, kan låta lite snällt.
Specifikationer
  • Effekt: 2 x 50 watt/4 x 25 watt i 4–8 ohm
  • Ingångar: 2 linje, 1 koaxial (mini), 1 optisk, 1 USB-A, Bluetooth
  • Utgångar: Pre Out, subwoofer
  • Nätverk: Wi-Fi, ethernet
  • Strömning: Cabasse Stream, Bluetooth
  • Mått: 9,1 x 21,8 x 19 cm
  • Vikt: 1,9 kg
  • Färg: Svart
  • Webb: cabasse.com
Riktpris: 6500Pr. 2022-04-25 Produktsida

Cabasse Stream Amp kom för några år sedan, men vi har inte lyckats få till ett test av den förrän nu. Och eftersom den fortfarande är aktuell får den nu prova sina talanger i ett ganska så stort startfält.

Stream Amp har inte Chromecast eller AirPlay utan är låst till Cabasses egen Stream-app. Den stöder tjänster som Spotify, Deezer och Tidal och har dessutom både analoga och digitala anslutningar.

Cabasse Stream Amp rear
Cabasse Stream Amp har både digitala och analoga ingångar. Foto: Cabasse

Dubbla högtalare

Tack vare högtalarutgångar för fyra högtalare är förstärkaren idealisk för inbyggnadsprojekt eller andra tillfällen man behöver driva flera högtalare. Då går den från 2 x 50 watt till 4 x 25 watt – men eftersom man då har fyra högtalare att fylla rummet med så kommer man nog långt med det. Behöver du mer kraft finns det både en förförstärkarutgång till en effektförstärkare och en subwooferutgång.

En liten fjärrkontroll ingår för att styra ljudnivån och välja källa. När mute-knappen trycks in så tonas ljudet ner i stället för att stängas av abrupt. Sådant gillar jag!

Inkopplingen går smärtfritt: ladda ner Cabasse-appen så hittar den förstärkaren utan något trassel. Sedan är det bara att streama på!

Cabasse Stream Amp remote
En liten fjärrkontroll ingår. Foto: Geir Gråbein Nordby

Så låter Cabasse Stream Amp

Det är förvånansvärt bra kontroll på djupbasen i Bea Millers tuffa, mörka industripoplåt Playground från den animerade TV-serien Arcane. De förvrängda bastonerna kommer fram krispigt och med massor av detaljer. Beas ljusa stämma är inte bara klar och luftig, harmonin som ligger under kommer också fram tydligt och ger låten den mörka stämning den förtjänar. Betydligt bättre än till exempel Sonos Amp.

Tom Waits sticker ut med sina rossliga och fantastiska stämband i Day After Tomorrow. Ljudbilden är bred, Cabasse bevarar klangen från gitarrlådan, samtidigt som de långa tonerna i en odistad elgitarr placeras väl definierade till höger, längre bak i ljudbilden.

Det enda jag saknar är lite mer aggressivitet och dynamik. Förstärkaren tål att vräka på en hel del, det är inte det som är problemet. Det saknas bara lite bett och råhet när bastrumman hamrar loss, eller när pukorna i Confutatis från Sigurd Islandsmoens Requiem sätter igång. Det känns lite för försiktigt.

Slutsats

Cabasse Stream Amp är en bra streamingförstärkare som låter snyggt och luftigt och som dessutom har en mycket djup och fin klang i djupbasen. Den låter väldigt fint och har dessutom muskler för att driva ett par ordentliga högtalare.

Förstärkaren kunde ha haft lite mer aggressivitet och dynamik, allt verkar en aning ”snällt”. På samma gång hade den känts mer framtidssäker om den hade haft Chromecast eller AirPlay 2 utöver det egna gränssnittet. Som tur är har den även Bluetooth och digitala ingångar.

Också i detta test:

Marantz NR1200

En uppsjö av funktioner

Ingen annan i klassen har samma anslutningsmöjligheter som Marantz NR1200. Dessutom låter den väldigt bra.

Massor luft och detaljer, massor av anslutningar inklusive fem HDMI-ingångar. Bra streaming med HEOS.
Vi saknar lite tryck.

Harman Kardon Citation Amp

Stor förstärkare i litet format

Citation Amp kan streama nästan vad som helst, och gör det med bättre och större ljud än de flesta i klassen. Se upp, Sonos!

Kraftfullt och engagerande ljud, lätt att använda. Stöder det mesta du behöver.
En USB-DAC-ingång hade gjort Citation Amp till den perfekta skrivbordsförstärkaren.

NAD Amp1

Allt du behöver

NAD Amp1 är liten till växten men uppväger för det med ett fylligt och fint ljud.

Behagligt, varmt ljud med fin klangbotten. Streaming med Chromecast är superenkelt. Ett extra plus i kanten för skivspelaringång!
Kunde ha haft ett hårdare grepp om högtalarna, speciellt när man vräker på lite.

Bluesound Powernode (N330)

Förbättrad jättedödare

Bluesounds pyttelilla Powernode-streamingförstärkare har blivit ännu bättre, den är definitivt starkast i klassen.

Starkare än andra i klassen, kan spela högt och kraftfullt med utmärkt ljudkvalitet. Streaming i HD-kvalitet, stöder högupplösta MQA-filer.
Inte heller denna har outtömliga krafter.

Sonos Amp

Har blivit för dyr

Sonos Amp är tillräckligt stark för att orka driva ordentliga högtalare. Men priset har gått upp för mycket.

Oerhört användarvänlig. HDMI-ingång. Tillräckligt med muskler för seriösa högtalare.
Saknar dynamik och rå kraft. Rumskorrektionen fungerar inte med högtalare från andra märken. Har gått upp i pris.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
lbpluss
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild