Sanyo PLV-Z700

Billig väg till HD

Med ett pris på 16 000 kronor är PLV-Z700 definitivt en av billigaste HD-projektorerna. Kan den mäta sig med resten av deltagarna?

Sanyos PLV-Z700 har en mycket tystgående fläkt som knappt hörs alls när den körs i ekonomiläge. En liten skrytdetalj är det elektriska linsskyddet som automatiskt åker upp och ner när man slår på eller stänger av projektorn. Ganska så coolt.

Fjärrkontrollen är överskådlig och har direktknappar för viktiga inställningar som ljusstyrka, kontrast och skärpa. Både vertikal och horisontell linsjustering är praktiskt att ha när placering ska väljas. Två HDMI- och två komponentingångar samt datoringång betyder fina anslutningsmöjligheter.

Bildkvalitet
Direkt ur kartongen (utan aktiverad dynamisk iris) har Sanyo-projektorn en fin färgbalans. Hudfärger är mycket neutrala och enskilda färger får aldrig för mycket fokus. Gräs och skogar är grönt utan att vara överdrivet och det finns gott om detaljer i mörka områden. Ett ganska så bra objektiv betyder en skarp bild. Men på en 100 tum stor duk på tre meters håll skymtar vi lite matta konturer. Hår och skägg är inte fullt lika skarpa som vi vill ha det, och mönster i trä och tegelbyggnader flyter ut lite.

En brist är dålig svärta, som gör att bilden blir livlös, utan något större djupintryck. Ljusstyrkan är bra, så man är inte beroende av ett helt mörklagt rum för att titta på film. Men lampan är inte starkare än hos övriga testdeltagare, så den ljusa svärtan är inget annat än en nackdel.

Med dynamisk iris aktiverad får vi rent allmänt en bättre svärta i mörka scener, eftersom den stryper ljuset mer. Men det allra svartaste blir inte särskilt mycket svartare, så Gotham City får inte riktigt den mörka stämning den ska ha i ”The Dark Knight”.

När vi kalibrerar svärtan och vitnivån med kalibreringsskivan ”The Calibrator” får vi en lite bättre svärta och en generellt högre ljusstyrka i ljusa områden. Bilden blir rent allmänt lite bättre, och en fördel som Sanyo har är en aning fler detaljer i mörka områden. Men det är ändå uppenbart att du får vad du betalar för, och Sanyos projektor kan inte mäta sig med de bästa i testet.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Epson EH-TW2800

Med opartisk blick

Epson tillhör våra favoriter när det handlar om mer kostsamma LCD-projektorer. Men hur klarar sig deras första 1080-projektor för under 20 000 kronor?

Billig. Lättanvänd. Lättplacerad.
Matt svärta.

Optoma HD800X LV

Skarp som ett rakblad

Testets enda DLP-projektor har ett par kompromisser för att få ner priset. Men den har ändå en av testets bästa bilder!

Knivskarp bild. Superb svärta. Bra färger. Lågt pris.
Brummande fläkt. Ingen linsjustering.

Panasonic PT-AE3000

Äkta bred- format

Tack vare lins i äkta 2,35:1-bredformat och imponerande kontrast har Panasonics projektor testets bästa bild.

Detaljerad svärta. Strålande ljusstyrka. Mättade och naturliga färger. Lättmonterad.
Lite dyr?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: