Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Netflix

Bäst för de flesta

Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.

Av / 2014-01-17 - 05:00
Netflix
Jonas Ekelund

Netflix är förmodligen den mest kända videotjänsten då den funnits länge i USA och sedan ett år tillbaka även här. En unik fördel med Netflix är att den finns tillgänglig på så många plattformar. Förutom dator, mobila enheter och spelkonsoler så finns tjänsten ofta förinstallerad i Smart-TV-apparater, bluray-spelare med smartfunktioner och många mediespelare, exempelvis Apple TV. Det är därför smidigt att titta på sin TV-apparat. En del titlar finns även i HD och med surroundljud.

Ett stort plus med Netflix är att man kan ha olika profiler så att alla får relevanta rekommendationer. Det är extra bra för barnfamiljer och det finns faktiskt en hel del för barnen att se. Allt är pedagogiskt indelat efter genre och sedan efter typ av film baserat på stämning eller handling. Genom Facebook-koppling kan man ge och få rekommendationer. Titlarna har relevant information och man kan klicka sig vidare till fler filmer av regissören eller med någon skådespelare.

Netflix har på senare tid fått mycket uppmärksamhet för egenproducerade TV-serier som prisbelönta House of Cards, Orange is the new Black och nya säsongen av Arrested Development. Men man har faktiskt ett bra bibliotek också med serier som Breaking Bad, Doctor Who, Mythbusters och Top Gear. De har rättigheterna till att vara först med titlar från Warner och har därför många premiärfilmer från dem. Utbudet består annars av äldre filmer med ett bra utbud av action, science fiction och drama.

Slutsats
Vill man slötitta i TV-soffan är Netflix smidigast då tjänsten finns inbyggd i de flesta Smart-TV-apparater och spelkonsoler. Deras stora katalog av äldre filmer gör att man har mycket att utforska. Men med deras uppryckning på TV-sidan så är det faktiskt där de är mest framme just nu. Inga andra gör så intressanta egna TV-serier direkt för tjänsten. Dessutom har de ett bra utbud även för barnen. Därmed är Netflix den bästa videotjänsten för majoriteten av tittarna.

Ljud & Bild tycker

Ett stort bibliotek inklusive egenproducerade serier som gör dem unika. Det är lätt att hitta något nytt att titta på och tjänsten finns i många apparater. Däremot finns det få riktigt nya filmer.

Också i detta test:

film på nätet

Voddler

Rörigt budgetutbud

Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.

Voddler har en låg månadskostnad och till och med gratisfilmer med reklam.
Tyvärr är det jobbigt att navigera bland innehållet och om det finns pärlor bland titlarna så är de svåra att hitta i biblioteket. Det finns inte heller något lätt sätt att se dem på TV-apparaten.
Läs hela testet

HBO Nordic

Färska kvalitetsserier

Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.

Många av de bästa påkostade TV-serierna finns tillgängliga med alla säsonger på plats och nya avsnitt som släpps direkt efter sändningen i USA.
Utbudet av övrigt är relativt magert och det är svårt att hitta om man inte vet exakt vad man är sugen på att se.
Läs hela testet

Viaplay

Lättillgängligt och omfattande

Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.

Med mycket skandinaviskt innehåll, nya filmer och framför allt sportsändningar så har Viaplay ett unikt och bra innehåll. Man finns dessutom tillgängliga i många apparater.
Man har däremot inte lika många bra äldre filmer eller amerikanska serier.
Läs hela testet

C More Play

Sport och betalkanaler

En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.

C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer och lokala TV-serier.
Man måste i dagsläget i princip titta på datorn och prislappen är väl hög för de flesta.
Läs hela testet

Filmnet

Hollywoodpremiärer

Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

Filmnet har ett bra utbud av nya amerikanska filmer och relativt många klassiker och svenska titlar. Bra information om titlarna och en smidig sökfunktion.
Tyvärr finns oftast bara den senaste säsongen av TV-serier och det finns inget enkelt sätt att se innehållet på TV-apparaten.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har testat Marantz flaggskepp

Precision ända ut i fingertopparna

Hemmabio: De här sopar banan med soundbars

Denon har överträffat sig själva

”Osynlig” storskärm med laser

Skrämmande realistisk biobild

Nya Apple TV är ett krutpaket

Laserskarp biobild

Nu får du Google TV på alla skärmar

Ta med dig bilden vart som helst!

Helt galet hemmabioljud

Gnistrande hemmabio med svindyr projektor

Ljud & Bild
Rulla till toppen