Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Färska kvalitetsserier

Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.

Många av de bästa påkostade TV-serierna finns tillgängliga med alla säsonger på plats och nya avsnitt som släpps direkt efter sändningen i USA.
Utbudet av övrigt är relativt magert och det är svårt att hitta om man inte vet exakt vad man är sugen på att se.

Gillar man att följa TV-serier så har man säkert sett många av HBO:s påkostade produktioner. Och vill man se mer av dem så är det deras videotjänst som gäller. När HBO Nordic lanserades fick de kritik för sina abonnemangsvillkor. Det har de dock fixat nu så att det är lika billigt och smidigt som hos konkurrenterna. HD-upplösning finns för utvalda titlar och funkar på datorn och Smart-TV. Surroundljud finns dock bara om man använder Xbox 360-appen. Man kan även titta på sin iPhone eller iPad genom deras app.

Gränssnittet är rent och snyggt men känns gjort för TV-skärmen med stora bilder och en navigering som består av att klicka sig fram. TV-serierna står i bokstavsordning utan kategorier men bland filmerna är de åtminstone indelade i kategorier. Däremot finns det inget sätt att söka vilket är minst sagt konstigt. Man får inte heller speciellt mycket information om titlarna, man kan inte klicka sig vidare till relaterade titlar och det finns inga rekommendationer.

HBO:s trumfkort är sina välgjorda TV-serier som Sopranos, Generation Kill, Band of Brothers och Game of Thrones. Man har alla säsonger av de klassiska serierna men framför allt får man direkt tillgång till de senaste avsnitten av de nya serierna. Det finns dock ett ganska bra utbud även av filmer och dokumentärer men utbudet är mest inriktat på lite äldre komedier och drama. Man har inga premiärfilmer, få svenska titlar, knappt några barnfilmer och väldigt lite skräck och science fiction.

Slutsats
HBO Nordic är inte gjort för att man ska upptäcka nya filmer eller utforska biblioteket. Det är ett passivt tittande för den som vet vad den vill se och som vill ha mycket av samma. Tjänsten är som gjord för maratontittande av serier man missat eller när man vill komma ikapp senaste säsongen. Förutom det stora biblioteket av egna serier med de senaste avsnitten snabbt tillgängliga så är utbudet ganska magert. Det är också synd att man inte finns till Playstation eller hos fler smart-TV-märken.

  film på nätet Bästa filmtjänsterna på nätet
  Också i detta test:
  Voddler
  Rörigt budgetutbud
  Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.
  Netflix
  Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  Viaplay
  Lättillgängligt och omfattande
  Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.
  C More Play
  Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Filmnet
  Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  1
  Vad tycker du?

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of

  Läs också

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

  (Foto: Tillverkare)

  Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

  (Foto: Tillverkare)

  Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

  Tekniken från de bästa professionella biografprojektorerna i en filmvisare som är så kompakt och tyst att den passar i hemmet. Säg hej till världens billigaste 4K-laserprojektor.

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen får vi äkta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet på allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkänsla.