Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Lättillgängligt och omfattande

Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.

Med mycket skandinaviskt innehåll, nya filmer och framför allt sportsändningar så har Viaplay ett unikt och bra innehåll. Man finns dessutom tillgängliga i många apparater.
Man har däremot inte lika många bra äldre filmer eller amerikanska serier.

Viaplay har två olika abonnemang beroende på om man bara vill ha serier och film eller om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Till skillnad från konkurrenterna så måste man inte alltid vara uppkopplad. På Apples enheter kan man ladda ner innehåll och se offline, vilket är toppen på resan. Förutom datorn kan man titta på innehållet från en mängd olika enheter som Smart-TV, smartmobiler och surfplattor samt spelkonsoler. Man kan även titta på Viaplay via Viasat-boxen.

Huvudkategorierna är serier, film, sport, barn samt hyrbutiken med de hetaste filmerna. Allt är indelat i kategorier som sedan kan sorteras efter popularitet, ålder och betyg. Det är smidigt att bläddra bland innehållet och det finns mycket info om varje titel, där man även kan klicka fram mer av regissören eller skådespelarna. Man kan dock inte sätta egna betyg på titlarna och därmed finns inte heller något rekommendationssystem. Sökfunktionen är inte heller bland de bättre.

Det som gör Viaplays utbud unikt är att de förutom film och TV-serier även har mängder av sport. Viaplay har första tjing på titlar från Sony, Disney och NBC Universal vilket gör att man hittar många nya filmer på tjänsten. Bland TV-serierna är man starka på skandinaviska serier men inte lika framme när det gäller de största amerikanska serierna. Man kan dock hitta exempelvis The Blacklist, Grey’s Anatomy och The Walking Dead. Det finns också ett bra utbud av barnfilmer och -serier.

Slutsats
Viaplay är den enda egentliga konkurrenten till dominerande Netflix. Tjänsten kommer till allt fler apparater vilket gör det enklare att titta på innehållet från TV-soffan. Och när det gäller sport, nya filmer samt skandinaviska filmer och serier så är man överlägset bättre. För barnen har man ungefär lika mycket men däremot är man sämre på nya amerikanska serier och katalogen är inte lika imponerande. Beroende på tyck och smak kan Viaplay ändå vara ett bättre val än Netflix för många.

  film på nätet Bästa filmtjänsterna på nätet
  Också i detta test:
  Voddler
  Rörigt budgetutbud
  Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.
  HBO Nordic
  Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix
  Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  C More Play
  Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Filmnet
  Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

  (Foto: Tillverkare)

  Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

  (Foto: Tillverkare)

  Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

  Tekniken från de bästa professionella biografprojektorerna i en filmvisare som är så kompakt och tyst att den passar i hemmet. Säg hej till världens billigaste 4K-laserprojektor.

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen får vi äkta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet på allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkänsla.