Search
Generic filters

: Viaplay

Lättillgängligt och omfattande

Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.

Ljud & Bild tycker

Med mycket skandinaviskt innehåll, nya filmer och framför allt sportsändningar så har Viaplay ett unikt och bra innehåll. Man finns dessutom tillgängliga i många apparater.
Man har däremot inte lika många bra äldre filmer eller amerikanska serier.

Viaplay har två olika abonnemang beroende på om man bara vill ha serier och film eller om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Till skillnad från konkurrenterna så måste man inte alltid vara uppkopplad. På Apples enheter kan man ladda ner innehåll och se offline, vilket är toppen på resan. Förutom datorn kan man titta på innehållet från en mängd olika enheter som Smart-TV, smartmobiler och surfplattor samt spelkonsoler. Man kan även titta på Viaplay via Viasat-boxen.

Huvudkategorierna är serier, film, sport, barn samt hyrbutiken med de hetaste filmerna. Allt är indelat i kategorier som sedan kan sorteras efter popularitet, ålder och betyg. Det är smidigt att bläddra bland innehållet och det finns mycket info om varje titel, där man även kan klicka fram mer av regissören eller skådespelarna. Man kan dock inte sätta egna betyg på titlarna och därmed finns inte heller något rekommendationssystem. Sökfunktionen är inte heller bland de bättre.

Det som gör Viaplays utbud unikt är att de förutom film och TV-serier även har mängder av sport. Viaplay har första tjing på titlar från Sony, Disney och NBC Universal vilket gör att man hittar många nya filmer på tjänsten. Bland TV-serierna är man starka på skandinaviska serier men inte lika framme när det gäller de största amerikanska serierna. Man kan dock hitta exempelvis The Blacklist, Grey’s Anatomy och The Walking Dead. Det finns också ett bra utbud av barnfilmer och -serier.

Slutsats
Viaplay är den enda egentliga konkurrenten till dominerande Netflix. Tjänsten kommer till allt fler apparater vilket gör det enklare att titta på innehållet från TV-soffan. Och när det gäller sport, nya filmer samt skandinaviska filmer och serier så är man överlägset bättre. För barnen har man ungefär lika mycket men däremot är man sämre på nya amerikanska serier och katalogen är inte lika imponerande. Beroende på tyck och smak kan Viaplay ändå vara ett bättre val än Netflix för många.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Voddler - Rörigt budgetutbud
  Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.
  HBO Nordic - Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix - Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  C More Play - Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Filmnet - Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

  Läs också

  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Epson EH-TW9400

  Riktpris: 32000 kr Den förnuftigaste highend-projektorn

  BenQ W5700

  Riktpris: 30000 kr Billig biomaskin med 4K

  Panasonic DP-UB820

  Riktpris: 5000 kr Prisvärd biomaskin

  Epson EH-LS100

  Riktpris: 30000 kr Vi förväntade oss mycket mer
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.