Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

08 2015C More

Sport och betalkanaler

En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.

C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer och lokala TV-serier.
Man måste i dagsläget i princip titta på datorn och prislappen är väl hög för de flesta.

C Mores TV-kanaler känner de flesta igen och Play är deras påkostade och fullmatade tjänst som innehåller film, TV-serier och sportsändningar. Om man bara är ute efter sporten kan man faktiskt abonnera på bara C Sports för 99 kronor i månaden. Cirka 10 procent av innehållet finns i HD-upplösning och surroundljud erbjuds inte. Just nu kan man titta på datorn eller på en iPad, men det är appar på gång även för Android-plattor och -smartmobiler.

Innehållet är uppdelat på TV-tablå, filmer, TV-serier, sport, dokumentärer och barn. Inom varje område presenteras topptitlarna inom olika kategorier och under varje kategori finns teman och stämningar som hjälper en att välja. Sökfunktionen presenterar många träffar men det är lite oklart vad man kan söka på och många träffar känns inte relevanta. Man får relativt bra information om titlarna men man kan tyvärr inte klicka sig vidare på exempelvis regissör eller skådespelare för att hitta mer.

Som namnet Play antyder kan man titta på C Mores betalkanaler live och det inkluderar även sportsändningarna. Live TV är unikt för C More och sport är det bara Viaplay som också erbjuder. Man har ett ganska bra utbud av nya Hollywood-filmer, barnfilmer, svenska filmer, gamla klassiker och prisbelönta kvalitetsfilmer. Det finns svenska TV-serier och ganska många bra utländska, dock är man oftast begränsad till senaste säsongen av serierna.

Slutsats
För den som vill kunna kolla på C Mores betalkanaler i datorn och som dessutom är sportfanatiker kanske det kan vara värt pengarna att skaffa C More Play. Man får ju dessutom hela Filmnets katalog av nya Hollywood-filmer och många TV-serier, inklusive lokala. Navigeringen funkar bra men sökfunktionen känns otydlig. Det är dessutom en stor nackdel att man inte på något enkelt sätt kan kolla på sin TV och att det än så länge är begränsat vilka handhållna apparater man kan använda.

  film på nätet Bästa filmtjänsterna på nätet
  Också i detta test:
  Voddler
  Rörigt budgetutbud
  Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.
  HBO Nordic
  Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix
  Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  Viaplay
  Lättillgängligt och omfattande
  Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.
  Filmnet
  Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

  (Foto: Tillverkare)

  Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

  (Foto: Tillverkare)

  Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

  Tekniken från de bästa professionella biografprojektorerna i en filmvisare som är så kompakt och tyst att den passar i hemmet. Säg hej till världens billigaste 4K-laserprojektor.

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen får vi äkta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet på allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkänsla.