Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Hollywoodpremiärer

Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

Filmnet har ett bra utbud av nya amerikanska filmer och relativt många klassiker och svenska titlar. Bra information om titlarna och en smidig sökfunktion.
Tyvärr finns oftast bara den senaste säsongen av TV-serier och det finns inget enkelt sätt att se innehållet på TV-apparaten.

För den som inte vill ha hela utbudet från C More utan som nöjer sig med ”bara” biblioteket av filmer och TV-serier kan man spara en slant på att abonnera på Filmnet istället. Därmed är kvaliteten på innehållet likadan. Det vill säga att inte speciellt många filmer finns i HD och att man inte kan få surroundljud. Man kan titta på datorn eller på surfplattor. Det är uppdaterade appar på gång och även appar för smartmobiler.

Filmnet har däremot uppdaterat sin plattform vilket bland annat innebär en bättre sökning än C More Play. Man kan söka på stämningar och teman samt att sökresultaten känns mer relevanta och framför allt tydligare. Titlarna är indelade både i kategorier och spellistor utefter genre och stämning, men även ursprung som den speciella avdelningen för svenska filmer. Rekommendationerna funkar bra och blir mer relevanta ju fler titlar man tittar på och betygsätter.

Man erbjuder skandinaviska filmer och nya Hollywood-filmer (titlar från Fox och Paramount visas först på Filmnet) samt amerikanska och svenska TV-serier. Utbudet är det samma som på C More Play, det vill säga att man har ett ganska bra utbud av barnfilmer, klassiker och kvalitetsfilmer. När det gäller TV-serierna är det ofta bara den senaste säsongen som finns tillgänglig. Däremot har man alla säsongen av serier som Heroes, Solsidan och The Shield.

Slutsats
Innehållet i Filmnet är faktiskt riktigt bra med nya toppfilmer man inte hittar hos konkurrenterna. Till skillnad från de amerikanska konkurrenterna så finns det även skandinaviska filmer och TV-serier. Ska man titta ikapp på TV-serier så blir man dock besviken då oftast bara senaste säsongen finns att tillgå. Den nya sökfunktionen gör det lätt att hitta något att titta på och rekommendationerna är okej. Däremot är det en stor nackdel att man inte har appar för smart-TV-apparater eller spelkonsoler.

  film på nätet Bästa filmtjänsterna på nätet
  Också i detta test:
  Voddler
  Rörigt budgetutbud
  Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.
  HBO Nordic
  Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix
  Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  Viaplay
  Lättillgängligt och omfattande
  Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.
  C More Play
  Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

  (Foto: Tillverkare)

  Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

  (Foto: Tillverkare)

  Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

  Tekniken från de bästa professionella biografprojektorerna i en filmvisare som är så kompakt och tyst att den passar i hemmet. Säg hej till världens billigaste 4K-laserprojektor.

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen får vi äkta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet på allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkänsla.