Search
Generic filters

: Voddler

Rörigt budgetutbud

Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.

Ljud & Bild tycker

Voddler har en låg månadskostnad och till och med gratisfilmer med reklam.
Tyvärr är det jobbigt att navigera bland innehållet och om det finns pärlor bland titlarna så är de svåra att hitta i biblioteket. Det finns inte heller något lätt sätt att se dem på TV-apparaten.

Förutom hyrtjänsten finns numera även Voddler Plus där man som hos konkurrenterna kan strömma film till en månadskostnad. Förutom att titta på datorn kan man även använda deras app i smartmobiler och surfplattor, men alla titlar finns dock inte för alla plattformar. Vill man titta på sin TV måste man dock dra sladdar då Voddler varken finns för Smart-TV eller konsoler. Ett fåtal titlar är tillgängliga i HD men surroundljud erbjuds inte.

Presentationen av innehållet är rörig och vi saknar avdelningar eller genrer i gränssnittet. Man kan dock få fram dem genom att filtrera eller söka, men det är ingen snygg lösning. Alla möjligheter gör det rörigt på sajten och det känns inte inbjudande. Man kan dock betygsätta filmer och dela med sig på sociala nätverk. Titlarna har tillräckligt mycket information och man kan klicka sig vidare till fler titlar baserat på nyckelord eller medverkande personer.

Förutom det tusental filmer som ingår i Plus-abonnemanget finns även lika många till som är gratisfilmer med reklam. Innehållet är tyvärr inte så mycket att bli upphetsad över. Det finns vissa TV-serier som exempelvis Andromeda och man kan snubbla över äldre bra filmer. Men mest av allt påminner det om nedersta hyllan i videobutiken. En unik funktion är dock att man kan ladda upp sina filmer och få tillgång till dem strömmat, samt att man kan dela med sig av dem till sina vänner.

Slutsats
Att gratisfilmerna med reklam inte är några höjdare kan man förstå. Men varför man skulle vilja betala för ett månadsabonnemang när det fortfarande knappt finns några lockande titlar är svårare att begripa. Katalogen presenteras i en enda lång lista och man måste pilla med filter och sökningar för att hitta vad man är ute efter. Ytterst få titlar finns dessutom i HD-upplösning och Voddler finns inte inbyggt i några smart-apparater eller konsoler. Det känns inte värt besväret trots det låga priset.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  HBO Nordic - Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix - Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  Viaplay - Lättillgängligt och omfattande
  Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.
  C More Play - Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Filmnet - Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

  Läs också

  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Epson EH-TW9400

  Riktpris: 32000 kr Den förnuftigaste highend-projektorn

  BenQ W5700

  Riktpris: 30000 kr Billig biomaskin med 4K

  Panasonic DP-UB820

  Riktpris: 5000 kr Prisvärd biomaskin

  Epson EH-LS100

  Riktpris: 30000 kr Vi förväntade oss mycket mer
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.