Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Rörigt budgetutbud

Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.

Voddler har en låg månadskostnad och till och med gratisfilmer med reklam.
Tyvärr är det jobbigt att navigera bland innehållet och om det finns pärlor bland titlarna så är de svåra att hitta i biblioteket. Det finns inte heller något lätt sätt att se dem på TV-apparaten.

Förutom hyrtjänsten finns numera även Voddler Plus där man som hos konkurrenterna kan strömma film till en månadskostnad. Förutom att titta på datorn kan man även använda deras app i smartmobiler och surfplattor, men alla titlar finns dock inte för alla plattformar. Vill man titta på sin TV måste man dock dra sladdar då Voddler varken finns för Smart-TV eller konsoler. Ett fåtal titlar är tillgängliga i HD men surroundljud erbjuds inte.

Presentationen av innehållet är rörig och vi saknar avdelningar eller genrer i gränssnittet. Man kan dock få fram dem genom att filtrera eller söka, men det är ingen snygg lösning. Alla möjligheter gör det rörigt på sajten och det känns inte inbjudande. Man kan dock betygsätta filmer och dela med sig på sociala nätverk. Titlarna har tillräckligt mycket information och man kan klicka sig vidare till fler titlar baserat på nyckelord eller medverkande personer.

Förutom det tusental filmer som ingår i Plus-abonnemanget finns även lika många till som är gratisfilmer med reklam. Innehållet är tyvärr inte så mycket att bli upphetsad över. Det finns vissa TV-serier som exempelvis Andromeda och man kan snubbla över äldre bra filmer. Men mest av allt påminner det om nedersta hyllan i videobutiken. En unik funktion är dock att man kan ladda upp sina filmer och få tillgång till dem strömmat, samt att man kan dela med sig av dem till sina vänner.

Slutsats
Att gratisfilmerna med reklam inte är några höjdare kan man förstå. Men varför man skulle vilja betala för ett månadsabonnemang när det fortfarande knappt finns några lockande titlar är svårare att begripa. Katalogen presenteras i en enda lång lista och man måste pilla med filter och sökningar för att hitta vad man är ute efter. Ytterst få titlar finns dessutom i HD-upplösning och Voddler finns inte inbyggt i några smart-apparater eller konsoler. Det känns inte värt besväret trots det låga priset.

  film på nätet Bästa filmtjänsterna på nätet
  Också i detta test:
  HBO Nordic
  Färska kvalitetsserier
  Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.
  Netflix
  Bäst för de flesta
  Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.
  Viaplay
  Lättillgängligt och omfattande
  Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.
  C More Play
  Sport och betalkanaler
  En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.
  Filmnet
  Hollywoodpremiärer
  Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

  (Foto: Tillverkare)

  Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

  (Foto: Tillverkare)

  Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

  Tekniken från de bästa professionella biografprojektorerna i en filmvisare som är så kompakt och tyst att den passar i hemmet. Säg hej till världens billigaste 4K-laserprojektor.

  (Foto: Tillverkare)

  Äntligen får vi äkta 4K för 50 000 kronor. Sony tar jobbet på allvar, med knivskarp bild, snygg kontrast och fantastisk djupkänsla.