TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: LG 360 VR och Samsung Gear VR

Med mobilen i den virtuella verkligheten

Vi har undersökt två VR-verkligheter som du kan uppleva med din mobil.

VR-vågen är här. Märken från när och fjärran jobbar stenhårt med att få ut just deras Virtual Reality-lösningar till kunderna.

Det intressanta är att utgångspunkterna är så olika. Oculus Rift och HTC Vive måste kopplas till kraftfulla datorer för att fungera, medan PlayStation VR från Sony kommer att behöva en PlayStation 4 när den landar i butikerna i höst.

Men det finns enklare varianter där ute, som bara behöver en mobiltelefon. De är billigare än de mer avancerade modellerna från Sony, Oculus och HTC, men om upplevelsen är därefter måste undersökas.

Jag har därför ägnat ett par dagar åt att testa 360 VR från LG, som behöver en LG G5-mobil för att fungera, samt Samsung Gear VR som fungerar ihop med en rad Galaxy-modeller, bland annat Galaxy S7 och S7 edge. På de kommande två sidorna kan du läsa om vad jag har kommit fram till.

Produkter i testet

LG 360 VR R100

Det måste vara ett skämt

LG 360 VR är den mest bedrövliga VR-upplevelsen vi har sett!

Du kan använda mobilskärmen som en styrplatta. 360 VR är mindre och lättare än konkurrenterna.
Nästan dubbelt så dyr som Samsung Gear VR men usel bildkvalitet, stort ljusinsläpp som förstör VR-känslan, hopplös konstruktion och praktiskt taget inget innehåll att titta på. Och den kan uteslutande användas med LG G5.

Samsung Gear VR

Fortfarande mest prisvärd VR

Illamåendet får du på köpet.

Teknologisk innovation och en fullt fungerande VR-värld för en ringa summa pengar.
Låg skärmupplösning, huvudvärk och illamående.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.