TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Dell Inspiron 2350

Diskret och allsidig arbetshäst

Snabb processor och läcker pekskärm till rimligt pris. Hos Dell får du allt på en gång.

forfatter
Publicerad 2015-08-11 - 05:00
L&B tycker
Stor, läcker 10-punkters pekskärm för 12 000 kronor! Snabb CPU och massor av RAM gör Dell till ett bra köp.
Grafikprestanda är inte imponerande och andra konkurrenter har bättre ljud och bild.
Specifikationer
 • Skärm: 23,8-tums 10-punkters multi-touch, Full-HD (1920 x 1080)
 • CPU: 2,4 GHz Intel Core i7 4710MQ (4 kärnor, 8 trådar)
 • Grafik: AMD Radeon HD8690A, 2GB
 • Internminne: 12 GB
 • Hårddisk: 1 TB
 • Operativsystem: Windows 8.1
 • Mått: 56,9 x 41,9 x 24,1 cm, 8,6 kg
 • Övrigt: Integrerad HD-webbkamera, wifi, Bluetooth, ethernet, 4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, hörlursuttag, mikrofoningång, kortläsare, HDMI in/ut
Riktpris: 12200Pr. 2015-08-11 Produktsida

Dell Inspiron 2350 står lika bra på hemkontoret som i studentlyan. Designen är diskret och utstrålar kompetens. Ett litet blått ”Intel Core i7”-märke är det närmaste prålighet man kommer.

Dell har testets tunnaste skärm på bara en dryg centimeter. Även om den känns tjockare för ögat än hos Lenovo och Apple, som båda är syltunna ut mot kanterna men tjockare på mitten. Själva datorn är gömd i den slanka metallfoten. Det gör det enkelt att komma åt kontakter och portar, varav de oftast använda sitter på sidorna av foten.

USB-portar finns det inte färre än sex stycken av. Inspiron 2350 har inget optiskt drivverk, men det finns en HDMI-ingång och -utgång så att man kan koppla in Blu-ray-spelare eller TV-box. Man kan naturligtvis koppla in en extern optisk läsare via USB.

Processorn är en Intel i7-4010MQ på 2,4 GHz och det finns hela 12 GB att vältra sig i. Hårddisken är en 1 TB fysisk disk och 32 GB flash-minne för att få fart på uppstarten och inläsning av program. Precis som hos Apple och MSi har skärmen Full-HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar).

 

Läcker och snabb pekskärm

Skärmen är 10-punkters pekkänslig och reagerar raskt på både tryckningar och gester. Det är lätt att zooma in och ut på webbsidor med en handrörelse.

Tangentbordet är platt och tar lika mycket plats som själva knapparna. Det finns däremot ett separat numeriskt tangentbord. Det bästa man kan säga om musen är att den knappast har bidragit nämnvärt till priset.

Om skrivande eller grafiskt arbete utgör en väsentlig del av vardagen så lönar det sig att lägga till 1 000–1 500 kronor på priset för ett bra tangentbord och en precisionsmus. Detta är dock ingen speciell brist hos Dell utan gäller för samtliga testdeltagare, som ju är avsedda att stå och se bra ut i ett allrum.

Skärmen har en snygg bild, utan att vara enastående. Både Apple och Lenovo har bättre bild, fast kostar något mer. Med tanke på att Dell Inspiron 2350 är testet näst billigaste dator och att den har en 23-tums pekskärm så finns det inget att klaga på.

Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).
Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).

 

Prestanda

Processorn är en Intel Core i7-4710MQ på 2,4 GHz med fyra kärnor och åtta trådar. I ren beräkningskraft är den testets snabbaste. I Geekbench 3 får den 2851 respektive 11324 poäng (singlecore och multicore). Som jämförelse kommer det faktiskt nära den rasande snabba Asus G751 i vårt test av speldatorer. Det som är den stora skillnaden är grafikprestanda. Där kommer i Inspiron i mål flera hästlängder efter MSi och Lenovo. I 3DMark 11-testet får den 2021 poäng och i Cinebench R15-testet klarar den av 39,99 fps. Browsermark-testet klaras av elegant med 5687.

 

Slutsats

Med en prislapp på 12 000 kronor är Dell Inspiron 2350 ett riktigt bra köp. Pekskärmen ger nya möjligheter och mätt i ren processorstyrka är detta faktiskt en riktigt snabb dator. Spel är inte dess starkaste sida, men som allrounddator till studier och hemarbete är den svårslagen.

Benchmark:
GeekBench 3: 11 324 (multi), 2 851 (single)
Browsermark: 5 687
3DMark 11: 2 021
CineBench R15: 39,99 fps
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Apple iMac 21,5 tum

Genomtänkt in i minsta detalj

Apple är världsmästare på att bygga läckra prylar med suverän byggkvalitet.

Välgjord design inifrån och ut. Allt är läckert och gränssnittet är smidigast på marknaden. Skärmen och ljudet är i topp.
Du får mer muskler för pengarna hos konkurrenterna, som dessutom har antingen pekskärm eller gamer-grafik.

Lenovo A740 i7 QHD

Skrivbordsbiografen

Enorm skärm med fantastiska färger. Och i priset ingår till och med en utmärkt PC.

DVD-läsare och monsterstor pekskärm med testets bästa upplösning och supersnygg bild gör Lenovo till en perfekt skrivbordsbio.
Dyraste datorn. Dualcore-processorn hänger inte med i tunga program och extrautrustningen är plastig.

MSi AG240 2PE 0033EU

Schäfer i ulvakläder

Vem har sagt att röd är en töntig färg? MSi:s grymt designade all-in-one trivs i gamer-lokalen.

Grym design som lär tilltala MSi:s stamkunder. Testets snabbaste dator och till lägst pris. Inbyggd DVD-läsare.
Skärmen har ingen pekfunktion och det ingår varken tangentbord eller mus. Grafikkortet har ett år på nacken.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend