Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Dell Inspiron 2350

Diskret och allsidig arbetshäst

Snabb processor och läcker pekskärm till rimligt pris. Hos Dell får du allt på en gång.

Av / 2015-08-11 - 05:00
Dell Inspiron 2350
John Hvidlykke

Dell Inspiron 2350 står lika bra på hemkontoret som i studentlyan. Designen är diskret och utstrålar kompetens. Ett litet blått ”Intel Core i7”-märke är det närmaste prålighet man kommer.

Dell har testets tunnaste skärm på bara en dryg centimeter. Även om den känns tjockare för ögat än hos Lenovo och Apple, som båda är syltunna ut mot kanterna men tjockare på mitten. Själva datorn är gömd i den slanka metallfoten. Det gör det enkelt att komma åt kontakter och portar, varav de oftast använda sitter på sidorna av foten.

USB-portar finns det inte färre än sex stycken av. Inspiron 2350 har inget optiskt drivverk, men det finns en HDMI-ingång och -utgång så att man kan koppla in Blu-ray-spelare eller TV-box. Man kan naturligtvis koppla in en extern optisk läsare via USB.

Processorn är en Intel i7-4010MQ på 2,4 GHz och det finns hela 12 GB att vältra sig i. Hårddisken är en 1 TB fysisk disk och 32 GB flash-minne för att få fart på uppstarten och inläsning av program. Precis som hos Apple och MSi har skärmen Full-HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar).

 

Läcker och snabb pekskärm

Skärmen är 10-punkters pekkänslig och reagerar raskt på både tryckningar och gester. Det är lätt att zooma in och ut på webbsidor med en handrörelse.

Tangentbordet är platt och tar lika mycket plats som själva knapparna. Det finns däremot ett separat numeriskt tangentbord. Det bästa man kan säga om musen är att den knappast har bidragit nämnvärt till priset.

Om skrivande eller grafiskt arbete utgör en väsentlig del av vardagen så lönar det sig att lägga till 1 000–1 500 kronor på priset för ett bra tangentbord och en precisionsmus. Detta är dock ingen speciell brist hos Dell utan gäller för samtliga testdeltagare, som ju är avsedda att stå och se bra ut i ett allrum.

Skärmen har en snygg bild, utan att vara enastående. Både Apple och Lenovo har bättre bild, fast kostar något mer. Med tanke på att Dell Inspiron 2350 är testet näst billigaste dator och att den har en 23-tums pekskärm så finns det inget att klaga på.

Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).
Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).

 

Prestanda

Processorn är en Intel Core i7-4710MQ på 2,4 GHz med fyra kärnor och åtta trådar. I ren beräkningskraft är den testets snabbaste. I Geekbench 3 får den 2851 respektive 11324 poäng (singlecore och multicore). Som jämförelse kommer det faktiskt nära den rasande snabba Asus G751 i vårt test av speldatorer. Det som är den stora skillnaden är grafikprestanda. Där kommer i Inspiron i mål flera hästlängder efter MSi och Lenovo. I 3DMark 11-testet får den 2021 poäng och i Cinebench R15-testet klarar den av 39,99 fps. Browsermark-testet klaras av elegant med 5687.

 

Slutsats

Med en prislapp på 12 000 kronor är Dell Inspiron 2350 ett riktigt bra köp. Pekskärmen ger nya möjligheter och mätt i ren processorstyrka är detta faktiskt en riktigt snabb dator. Spel är inte dess starkaste sida, men som allrounddator till studier och hemarbete är den svårslagen.

Benchmark:
GeekBench 3: 11 324 (multi), 2 851 (single)
Browsermark: 5 687
3DMark 11: 2 021
CineBench R15: 39,99 fps

Home tycker

Stor, läcker 10-punkters pekskärm för 12 000 kronor! Snabb CPU och massor av RAM gör Dell till ett bra köp. Grafikprestanda är inte imponerande och andra konkurrenter har bättre ljud och bild.

Också i detta test:

Allt-i-ett-datorer

Apple iMac 21,5 tum

Genomtänkt in i minsta detalj

Apple är världsmästare på att bygga läckra prylar med suverän byggkvalitet.

Välgjord design inifrån och ut. Allt är läckert och gränssnittet är smidigast på marknaden. Skärmen och ljudet är i topp.
Du får mer muskler för pengarna hos konkurrenterna, som dessutom har antingen pekskärm eller gamer-grafik.
Läs hela testet

Lenovo A740 i7 QHD

Skrivbordsbiografen

Enorm skärm med fantastiska färger. Och i priset ingår till och med en utmärkt PC.

DVD-läsare och monsterstor pekskärm med testets bästa upplösning och supersnygg bild gör Lenovo till en perfekt skrivbordsbio.
Dyraste datorn. Dualcore-processorn hänger inte med i tunga program och extrautrustningen är plastig.
Läs hela testet

MSi AG240 2PE 0033EU

Schäfer i ulvakläder

Vem har sagt att röd är en töntig färg? MSi:s grymt designade all-in-one trivs i gamer-lokalen.

Grym design som lär tilltala MSi:s stamkunder. Testets snabbaste dator och till lägst pris. Inbyggd DVD-läsare.
Skärmen har ingen pekfunktion och det ingår varken tangentbord eller mus. Grafikkortet har ett år på nacken.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Köp en – betala för tre

Två-i-ett-PC som har allt

Fanken, vad snabbt det går!

För två år sedan hade den kostat det dubbla

Utmärkt allround-Mac

Osynligt mesh som inte ska gömmas undan

Mac in Black

Cool egoistist-router

Den här blir laptop-användare beroende av

Häftigare surfplatta finns inte

Chromebooks för skolbänken

Gröna framsteg i små steg

Ljud & Bild
Rulla till toppen