TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

MSi AG240 2PE 0033EU

Schäfer i ulvakläder

Vem har sagt att röd är en töntig färg? MSi:s grymt designade all-in-one trivs i gamer-lokalen.

forfatter
Publicerad 2015-08-11 - 05:00
L&B tyckerblank
blank Grym design som lär tilltala MSi:s stamkunder. Testets snabbaste dator och till lägst pris. Inbyggd DVD-läsare.
blank Skärmen har ingen pekfunktion och det ingår varken tangentbord eller mus. Grafikkortet har ett år på nacken.
Specifikationerblank
  • Skärm: 23,6-tums Full-HD (1920 x 1080)
  • CPU: 2,4 GHz Intel Core i7 4700HQ (4 kärnor, 8 trådar)
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 860M
  • Internminne: 8 GB
  • Hårddisk: 128 GB SSD/1 TB HDD
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Mått: 58,3 x 42,5 x 3,3 cm, 9,4 kg
  • Övrigt: Integrerad 2 Mp-webbkamera, wifi, Bluetooth, ethernet, 3 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, hörlursuttag, mikrofoningång, 3-i-ett-kortläsare, HDMI in och ut
Riktpris: 10800Pr. 2015-08-11 Produktsida

MSi AG240 har ingen inbyggd sockel. Skärmen är avsedd att stå direkt på bordet, bakåtlutad på sin stödfot. Det ger ett utseende som mer påminner om en TV. All elektronik är, precis som hos Apple, undangömd inuti skärmen. Men på alla andra punkter representerar de två märkena rakt diametrala motsatser.

Medan de flesta allt-i-ett-datorer är utformade för att glida in diskret i inredningen på skrivbordet eller i allrummet så är AG240 gjord för att känna sig hemma i pojkrummet eller ungkarlslyan. Med ett skal i svart och rött (matt plast) ser den precis lagom elak ut. MSi AG240 är nämligen ingen typisk allt-i-ett-maskin utan en tvättäkta speldator, inpackad i en 23-tums flatskärm.

AG240 är utrustad med en Intel core i7-4700HQ-processor på 2,4 GHz, en quadcore-processor med åtta trådar. 8 GB RAM är instoppat. Precis som vi har sett i andra speldatorer sitter det en blixtsnabb SSD-disk på 128 GB till systemfilerna och en 1 TB fysisk hårddisk till alla data.

Vi har testat allt-i-ett-datorer från MSi förut. Förra gången – för precis ett år sedan – var resultatet blandat. AG240 är en mer konsekvent konstruktion som står för sitt gamer-ursprung. Nvidia GeForce GTX860M-grafikkortet är visserligen en generation under marknadens snabbaste, men ger fortfarande testets snabbaste 3D-grafik. MSi har även en all-in-one-dator med det mycket snabbare GeForce GTX980-kortet, fast då är priset det dubbla!

AG240 är den enda testdeltagaren som säljs utan mus och tangentbord. Och eftersom skärmen inte är någon pekskärm så är man tvungen ta med de utgifterna i priset. Ska man använda sin dator som seriöst arbetsredskap för exempelvis studier så måste man i och för sig räkna med att införskaffa ett bra tangentbord till samtliga fyra datorer i testet.

MSi-datorn liknar en TV (okej, en spel-TV!) så mycket att den tvingar fram frågan: var är fjärrkontrollen? Tangentbord och mus är bra när det ska spelas eller arbetas. Men när man bara vill slappa med en film så saknas det en enkel fjärr för att välja insignal.

 

Prestanda

Med tanke på det grymma utseendet och MSi:s gamer-rykte har AG240 en hel del att leva upp till. Det klarar den av, fast utan att vara något eldsprutande fartmonster. Geekbench-körningen slutar med 2936 och 11254 poäng (singlecore respektive multicore). I Browsermark är resultatet genomsnittliga 5885. Den reella kraften blir emellertid tydlig i 3DMark11-grafiktestet där AG240 får 5339 – mer än dubbelt så mycket som Dell Inspiron 2350. Fast – för perspektivets skull – bara lite över hälften så mycket som speldatorn Asus G751. I Cinebench-testet sopar MSi:n mattan med alla andra: 90,74 fps! För övrigt dubbelt så mycket som Apple iMac Retina 5K.

msi-ag240_non_touch-product_pictures-3d3

 

Slutsats

Där de andra datorerna i testet satsar på diskret elegans är det full fart framåt för MSi AG240. Med tanke på MSi:s rykte i spelsammanhang misstänker vi att den skulle kunna vara förstahandsvalet i arbetsrummet hos många manliga studenter. Dess största rival är ingen av de andra testdeltagarna utan en handbyggd stationär dator med ännu större spelmuskler och lättare tillgång till uppgraderingar.

Benchmark:
GeekBench 3: 11 254 (multi), 2 936 (single)
Browsermark: 5 885
3DMark 11: 5 339
CineBench R15: 90,74 fps

Också i detta test:

Apple iMac 21,5 tum

Genomtänkt in i minsta detalj

Apple är världsmästare på att bygga läckra prylar med suverän byggkvalitet.

Välgjord design inifrån och ut. Allt är läckert och gränssnittet är smidigast på marknaden. Skärmen och ljudet är i topp.
Du får mer muskler för pengarna hos konkurrenterna, som dessutom har antingen pekskärm eller gamer-grafik.

Lenovo A740 i7 QHD

Skrivbordsbiografen

Enorm skärm med fantastiska färger. Och i priset ingår till och med en utmärkt PC.

DVD-läsare och monsterstor pekskärm med testets bästa upplösning och supersnygg bild gör Lenovo till en perfekt skrivbordsbio.
Dyraste datorn. Dualcore-processorn hänger inte med i tunga program och extrautrustningen är plastig.

Dell Inspiron 2350

Diskret och allsidig arbetshäst

Snabb processor och läcker pekskärm till rimligt pris. Hos Dell får du allt på en gång.

Stor, läcker 10-punkters pekskärm för 12 000 kronor! Snabb CPU och massor av RAM gör Dell till ett bra köp.
Grafikprestanda är inte imponerande och andra konkurrenter har bättre ljud och bild.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
blank
blank
Nu är USB-C-lagen antagen Konsumenterna kommer snart att kunna använda en enda laddningslösning för sina elektroniska enheter, meddelar EU-parlamentet.
Häftigare mesh-nätverk hittar du knappast Visst kostar det mycket pengar. Men om du vill ha det snabbaste och bästa mesh-nätverket är Asus den nya kungen.
Bättre täckning och snabbare nätverk – till lägre pris Nu får du högre hastighet och bättre stabilitet. Och till ett förvånansvärt bra pris. Läs vårt test av två billiga mesh-nätverk.
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
blank
Skarpaste ultraportabla någonsin Dell XPS 13 Plus är den skarpast designade ultrabook-datorn vi någonsin har sett. Nästan för designad, faktiskt.
Följ Ljud & Bild