Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

C Seed M1: Uppfällbar lyx-TV

Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.

Av / 2021-03-09 - 14:01
C Seed M1: Uppfällbar lyx-TV

Det råder ingen brist på extrema TV-apparater just nu. Flera tillverkare har lanserat nya modeller med den avancerade MicroLED-tekniken som gör det möjligt att bygga enormt stora skärmar. Genom att montera ihop flera MicroLED-moduler kan man få en bild som bokstavligt talat fyller en hel vägg! Men tänk om man vill ha en jättestor TV som inte får synas. Hur gör man då?

C Seed M1 – Hopfällbar MicroLED-TV

Om du har råd kontaktar du C Seed. Det österrikiska företaget har specialiserat sig på lyxiga AV-produkter och nu har de utvecklat en motorstyrd MicroLED-TV som kan fällas ihop och stuvas undan i golvet när den inte används!

C-SEED-M1-Unfolding-1-989x421 C-SEED-M1-Back-989x556
<
>
Foto: C Seed

C Seed M1 består av 5 individuella ”skärmblad” som kan vikas ihop och sänkas ner i golvet. När TV:n står uppfälld har den en 165-tums bild med en 4K-upplösning.

Läs också Den här TV:n kan gömma sig LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.

Att göra en sådan TV-funktion kräver givetvis en stor portion ingenjörskonst och precision – inte minst när det gäller att skapa en sömlös bild utan synliga fogar. C Seed hävdar dock att de har åstadkommit detta, bland annat genom att en teknik de kallar för Adaptive Gap Calibration (AGC) som kompenserar för eventuella ljusförluster vid fogarna

M1 TV har för övrigt ett 2.1-ljudsystem som är dolt i TV-ramen och basen. Vill du ha surroundljud så fixar C Seed nog det också.

Här är en video där man får en skymt av produktionen på C Seed-fabriken i Wien, Österrike.

Priset då?

En specialbyggd TV bestående av sofistikerade MicroLED-moduler, ramar, motorstyrning och allting blir naturligtvis inte billig. Priset för M1 är 400 000 dollar plus montering. Och man får nog räkna med en del installationskostnader, i synnerhet som TV:n ska byggas in i golvet!

Fast vad är väl 4 miljoner om man kan ha den största TV:n i kvarteret?

Det här är förresten inte första gången som C Seed har byggt en TV av den mer extrema sorten. De har också gjort en 201-tummare för utomhusbruk! Något för sommarstugan, kanske?

Läs också Nu kommer mega-skärmarna! LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.
Läs också Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!
Läs också 400 tum! Blir det större? Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

Rulla till toppen