TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

C Seed M1: Uppfällbar lyx-TV

Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.

forfatter
Publicerad 2021-03-09 - 14:01

Det råder ingen brist på extrema TV-apparater just nu. Flera tillverkare har lanserat nya modeller med den avancerade MicroLED-tekniken som gör det möjligt att bygga enormt stora skärmar. Genom att montera ihop flera MicroLED-moduler kan man få en bild som bokstavligt talat fyller en hel vägg! Men tänk om man vill ha en jättestor TV som inte får synas. Hur gör man då?

C Seed M1 – Hopfällbar MicroLED-TV

Om du har råd kontaktar du C Seed. Det österrikiska företaget har specialiserat sig på lyxiga AV-produkter och nu har de utvecklat en motorstyrd MicroLED-TV som kan fällas ihop och stuvas undan i golvet när den inte används!

C-SEED-M1-Unfolding-1-989x421 C-SEED-M1-Back-989x556
<
>
Foto: C Seed

C Seed M1 består av 5 individuella ”skärmblad” som kan vikas ihop och sänkas ner i golvet. När TV:n står uppfälld har den en 165-tums bild med en 4K-upplösning.

Läs också Den här TV:n kan gömma sig LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.

Att göra en sådan TV-funktion kräver givetvis en stor portion ingenjörskonst och precision – inte minst när det gäller att skapa en sömlös bild utan synliga fogar. C Seed hävdar dock att de har åstadkommit detta, bland annat genom att en teknik de kallar för Adaptive Gap Calibration (AGC) som kompenserar för eventuella ljusförluster vid fogarna

M1 TV har för övrigt ett 2.1-ljudsystem som är dolt i TV-ramen och basen. Vill du ha surroundljud så fixar C Seed nog det också.

Här är en video där man får en skymt av produktionen på C Seed-fabriken i Wien, Österrike.

Priset då?

En specialbyggd TV bestående av sofistikerade MicroLED-moduler, ramar, motorstyrning och allting blir naturligtvis inte billig. Priset för M1 är 400 000 dollar plus montering. Och man får nog räkna med en del installationskostnader, i synnerhet som TV:n ska byggas in i golvet!

Fast vad är väl 4 miljoner om man kan ha den största TV:n i kvarteret?

Det här är förresten inte första gången som C Seed har byggt en TV av den mer extrema sorten. De har också gjort en 201-tummare för utomhusbruk! Något för sommarstugan, kanske?

Läs också Nu kommer mega-skärmarna! LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.
Läs också Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!
Läs också 400 tum! Blir det större? Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend