TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG:s motorstyrda OLED-TV åker upp och ner

LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.

LG är kända för sina många OLED-TV-apparater i olika storlekar, former och exotiska varianter – från den lövtunna Wallpaper OLED till den hoprullningsbara Rollable OLED. Nu jobbar de på en ny OLED-variant: Enligt den holländska webbplatsen Letsgodigital har LG nyligen patenterat en TV som kan gömmas undan när den inte används.

Foto: LG Display/Letsgodigital
CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Kan höjas och sänkas

Närmare bestämt handlar det om en in- och utfällbar OLED-skärm som sitter i ett slags kassett. Alltså inte en böjlig OLED-panel som rullas ihop, utan en mer konventionell OLED-skärm i ”fast form”, med motorstyrd upphängning. Detta är förmodligen en betydligt enklare och mer kostnadseffektiv lösning än LG:s hopfällbara OLED R1, som kostar en smärre förmögenhet.

Tanken är uppenbarligen snarlik, nämligen att dölja skärmen helt eller delvis när den inte används. Av bilderna att döma verkar det som om LG tänker sig ett litet ”fönster” där den synliga delen av skärmen visar vald information – till exempel vad klockan är.

Vi föreställer oss att en sådan här OLED-TV skulle vara praktiskt att ha i sovrummet, vid foten av sängen. Snacka om häftig klockradio!

Observera att TV:n fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet och att LG ännu så länge inte har presenterat någon officiell, färdig produkt.

LG Display har däremot visat upp den här prototypen på en genomskinlig OLED-skärm, som också är motorstyrd:

https://www.youtube.com/watch?v=yK9Mgm6PjL0

Källa: Letsgodigital

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.