Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG:s motorstyrda OLED-TV åker upp och ner

LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.

LG är kända för sina många OLED-TV-apparater i olika storlekar, former och exotiska varianter – från den lövtunna Wallpaper OLED till den hoprullningsbara Rollable OLED. Nu jobbar de på en ny OLED-variant: Enligt den holländska webbplatsen Letsgodigital har LG nyligen patenterat en TV som kan gömmas undan när den inte används.

Foto: LG Display/Letsgodigital

CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Kan höjas och sänkas

Närmare bestämt handlar det om en in- och utfällbar OLED-skärm som sitter i ett slags kassett. Alltså inte en böjlig OLED-panel som rullas ihop, utan en mer konventionell OLED-skärm i ”fast form”, med motorstyrd upphängning. Detta är förmodligen en betydligt enklare och mer kostnadseffektiv lösning än LG:s hopfällbara OLED R1, som kostar en smärre förmögenhet.

Tanken är uppenbarligen snarlik, nämligen att dölja skärmen helt eller delvis när den inte används. Av bilderna att döma verkar det som om LG tänker sig ett litet ”fönster” där den synliga delen av skärmen visar vald information – till exempel vad klockan är.

Vi föreställer oss att en sådan här OLED-TV skulle vara praktiskt att ha i sovrummet, vid foten av sängen. Snacka om häftig klockradio!

Annons

Observera att TV:n fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet och att LG ännu så länge inte har presenterat någon officiell, färdig produkt.

LG Display har däremot visat upp den här prototypen på en genomskinlig OLED-skärm, som också är motorstyrd:

Källa: Letsgodigital

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.