LG:s motorstyrda OLED-TV åker upp och ner

LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Annons
Annons
forfatter

LG är kända för sina många OLED-TV-apparater i olika storlekar, former och exotiska varianter – från den lövtunna Wallpaper OLED till den hoprullningsbara Rollable OLED. Nu jobbar de på en ny OLED-variant: Enligt den holländska webbplatsen Letsgodigital har LG nyligen patenterat en TV som kan gömmas undan när den inte används.

Foto: LG Display/Letsgodigital
Läs också
CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Kan höjas och sänkas

Närmare bestämt handlar det om en in- och utfällbar OLED-skärm som sitter i ett slags kassett. Alltså inte en böjlig OLED-panel som rullas ihop, utan en mer konventionell OLED-skärm i ”fast form”, med motorstyrd upphängning. Detta är förmodligen en betydligt enklare och mer kostnadseffektiv lösning än LG:s hopfällbara OLED R1, som kostar en smärre förmögenhet.

Tanken är uppenbarligen snarlik, nämligen att dölja skärmen helt eller delvis när den inte används. Av bilderna att döma verkar det som om LG tänker sig ett litet ”fönster” där den synliga delen av skärmen visar vald information – till exempel vad klockan är.

Vi föreställer oss att en sådan här OLED-TV skulle vara praktiskt att ha i sovrummet, vid foten av sängen. Snacka om häftig klockradio!

Observera att TV:n fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet och att LG ännu så länge inte har presenterat någon officiell, färdig produkt.

Annons

LG Display har däremot visat upp den här prototypen på en genomskinlig OLED-skärm, som också är motorstyrd:

Källa: Letsgodigital

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

TCL P815 spränger inga gränser, men gör inga stora hål i plånboken heller!
Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.
På jakt efter en elegant TV som tar lite plats? Då kan Samsungs minsta ram-TV vara ett smart alternativ.
MiniLED är årets stora nyhet på TV-fronten: med hjälp av tusentals små lysdioder hoppas tillverkarna kunna blåsa nytt liv i LCD-tekniken. Kinesiska TCL är en av de första som använder nymodigheten.
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!