TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tre nya bärbara Galaxy från Samsung

Samsung har precis lanserat Galaxy Book, Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360.

forfatter
Publicerad 2021-04-29 - 13:55

Galaxy Book-serien är designad utifrån moderna mobilanvändares behov och rutiner, betonar Samsung i ett pressmeddelande.

Därför bör de tre nya datorerna vara Samsungs mest bärbara hittills. Således väger Galaxy Book Pro så lite som 870 gram och mäter bara 11,2 mm i tjocklek.

De tre nya bärbara datorerna är andra generationen av Galaxy Book-serien, som Samsung lanserade på marknaden förra sommaren.

Läs också Håller inte riktigt måttet Galaxy Book Ion ser lovande ut på papperet, men håller inte måttet på ett par viktiga områden. I synnerhet med tanke på priset.

Icke desto mindre är Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 Samsungs första datorer med Super AMOLED-skärm. Den är SGS Eye Care-certifierad, som enligt uppgift ska producera upp till 70% mindre blått ljus. Dessutom kan Intelligent Color Engine-tekniken automatiskt justera färgdjupet beroende på vilken typ av dokument du har uppe på skärmen, lovar Samsung.

Galaxy Book 360 13 ”och 15” är båda utrustade med Super AMOLED-skärmar, medan Galaxy Book Pro 13 ”och 15” har AMOLED-skärmar. Alla Galaxy Book-modeller är byggda med AKG-högtalare och Dolby Atmos-kapacitet.

Galaxy Book-serien fungerar smidigt med dina andra Galaxy-enheter, t.ex. med andra skärmar, som låter dig expandera din skärm till din Galaxy Tab, vilket gör det lättare att multitaska. Precis som med Apples Sidecar.(Foto: Samsung)

Intel Inside

Galaxy Book-serien har en 11: e generationens Intel Core-processor och Intel Iris Xe-grafik. Serien är också certifierad på Intel Evo-plattformen.

De bärbara datorerna är också utrustade med Pro Keyboard. Bland annat är det uppdaterade tangentbordet tystare än tidigare. Förutom tangentbordet har datorerna också en 23% större pekplatta, så det finns bättre utrymme att bläddra eller zooma. Snabbsökningsfunktionen kan söka mellan dokument efter nyckelord, känna igen den fonetiska motsvarigheten till ordtecken och söka mellan dina filer efter relevanta resultat.

Med Studio Mode kan du skapa de perfekta förhållandena för videokonferenser och tillsammans med Intelligent Noise Cancelling, vilket eliminerar omgivande ljud, kommer du både att ses och höras tydligare, säger Samsung. Vi ser fram emot att få testa det.

Basmodellen Samsung Galaxy Book mäter 15,4 mm i tjocklek och väger 1,59 kg. Den levereras med ett batteri på 54 Wh. (Foto: Samsung)

Pris och tillgänglighet

Galaxy Book Pro 360 har ett rekommenderat pris mellan 12 500 kr och 17 000 kr och finns i färgerna Mystic Navy och Mystic Silver. Galaxy Book Pro har ett rekommenderat pris mellan 12 500 kr och 16 000 kr och finns i Mystic Blue och Mystic Silver.

Grundmodellen Galaxy Book har ett rekommenderat pris mellan 7 000 och 11 000 kr och kommer i Mystic Silver.

Hela Galaxy Book-serien är tillgänglig från 14 maj.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Galet bra för priset! Shark Gaming 7G15-70TI vinner inga skönhetstävlingar, men den är fylld med bra och prisvärd hårdvara.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend