Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

90 cm Bertazzoni-spis till bättre pris

Nu lanserar Bertazzoni Heritage Limited Edition, endast i svart, en 90 cm spis med renodlad design som påminner en del om hur spisen såg ut innan nydesignen ifjol – och priset har kapats med en fjärdedel.

Skrivet av / 2023-10-24 - 09:00
90 cm Bertazzoni-spis till bättre pris

Italienska Bertazzoni har byggt spisar längre än de flesta och företagets Heritage-serie är, med sitt autentiska designspråk, sannolikt den serie som är allra djupast rotad i företagets ursprung. Ifjol nydesignades Heritage-serien och nu lanseras en Limited Edition-version – i svart.

Sedan några år finns det såväl inbyggnadsugnar, hällar och fläktar som diskmaskiner, kylar, frysar och vinskåp i Bertazzonis sortiment för kök. Hjärtat i företagets verksamhet är dock fortfarande fristående spisar i storlekar från 60 till 120 cm, en produktkategori företaget fokuserat på ända sedan slutet av 1800-talet.

När Bertazzoni ifjol nydesignade sina spisar i de tre serierna Heritage, Master och Professional – för att fira företagets 140-årsjubileum – var Heritage den serie som förändrades mest i jämförelse med föregående generation produkter.

Inspirerade av de ursprungliga braskaminerna som Bertazzonis grundare skapade i början av förra seklet, styrs Heritage-serien av rundade kromknoppar – även nya Limited Edition-spisen, som precis som alla andra produkter från företaget är designad och konstruerad i regionen Emilia Romagna i Italien.

Bertazzoni Heritage Limited Edition flankerad av förra generationen Heritage (beige) och nydesignade Heritage. Foto: Bertazzoni

Dubbelugn och induktion

Den elektriska huvudugnen (69 liter) har 11 funktioner, från varmluft, bakning och grillning till uppvärmning, och är försedd med en termometer, medan extraugnen (38 liter) har sex lägen. Ugnsluckor med trippelglas minimerar värmeförlusten.

Induktionshällen (90 cm bred) har fem värmezoner, inklusive boosterfunktion, kastrulldetektering, restvärmeindikator för varje zon och två flexzoner.

Vår Heritage-serie är den mest sålda spisen i 90 cm segmentet med dubbelugn, och nu kan vi erbjuda en Limited Edition-version där en renodlad design innebär en något förenklad tillverkningsprocess, vilket möjliggör att vi kan prissätta den mycket aggressivt”, säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Pris och tillgänglighet

Bertazzoni Heritage Limited Edition 90 cm spis med dubbelugn och induktionshäll är tillgänglig i butik från och med slutet av oktober, i svart, och rekommenderat cirkapris inkl moms är 55 000 SEK. Som en parantes kan nämnas att nydesignade Heritage kostar 75 000 SEK.

Läs också Spis med dubbla ugnar, induktionshäll & stekbord Hjärtat i Bertazzonis verksamhet är sedan drygt 140 år de fristående spisarna, och nu lanseras nya flaggskeppsprodukter i form av 120 cm breda spisar med dubbla ugnar, induktionshäll och inbyggt stekbord.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

Jura E8 uppdaterad

Miele Duoflex HX1

Eltandborste som startar av sig själv

Kompakt och helautomatisk espressomaskin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen