Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Spis med två ugnar, induktionshäll samt stekbord

Hjärtat i Bertazzonis verksamhet är sedan drygt 140 år de fristående spisarna, och nu lanseras nya flaggskeppsprodukter i form av 120 cm breda spisar med dubbla ugnar, induktionshäll och inbyggt stekbord.

Skrivet av / 2023-06-11 - 09:00
Spis med två ugnar, induktionshäll samt stekbord

Familj, mat och ingenjörskonst är de tre ord som gått i arv i sex generationer, sedan italienska Bertazzoni grundades 1882, och som definierar företaget än idag. Nu presenterar världens äldsta, familjeägda tillverkare av köksmaskiner nya, fristående premiumspisar riktade till de som förstått att köket är familjelivets hjärta och utformade för att hjälpa människor ta den bästa hemlagade maten till familjens matbord.

De 120 cm breda spisarna är försedda med två elektriska ugnar (på 69 liter vardera) med elva funktioner, vilket ger stor flexibilitet till matlagningen medan inbyggd digital programmering ska ge perfekt kontroll – valda ugnsfunktioner visas, tiden hanteras under tillagningen och aktuell temperatur syns i realtid på displayen. Ugnsluckorna är utrustade med mjukstängande gångjärn och trippla glasrutor, för att minimera värmeförlusten och undvika risken att bränna sig.

Induktionshällen har fem värmezoner, boosterfunktion, kastrulldetektering, restvärmeindikator för varje zon och två flexzoner. Alla fem värmezonerna kan användas samtidigt, även om man använder ugnarna. Induktionshällens värmenivåer justeras med vred och aktuell inställning syns på hällens glasyta.

Till höger om induktionshällen finns ett stekbord i form av en elektrisk Teppanyaki-grill i rostfritt stål. Stekbordet har måtten 506 x 262 mm och är tillverkat i 5 mm tjockt, rostfritt stål. Det är designat att erbjuda en genomgående hög värme över hela stekytan, vilket ska göra det idealiskt för bryning av kött och grönsaker, samt för tillredning av orientaliska rätter.

– För ungefär ett år sedan uppdaterade vi designen på Professional-serien, där 120 cm gasspisar med dubbla ugnar och inbyggt stekbord ingår, och vi är glada att nu även kunna erbjuda denna typ av flaggskeppsprodukter för köket med induktionshäll, säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Pris och tillgänglighet

Bertazzoni PRO125I2E är tillgänglig nu i rostfritt, vitt, gult, orange, rött och svart, och priset är 100 000 SEK i rostfritt och 102 000 SEK för övriga färger.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Höj mysfaktorn och sänk elräkningen

Topp 5: De bästa julklapparna för det smarta köket

Termosbryggare från Wilfa

Batteribackup från Segway

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen