Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

G923: Häftig racing-ratt från Logitech

Logitechs nya ratt och pedaler är som skapta för semiprofessionella hemmakontors-racers!

Av / 2020-08-11 - 15:00
G923: Häftig racing-ratt från Logitech

Racing-simulatorer är populärare än någonsin och det är inte bara amatörer som kämpar om att få de bästa varvtiderna: både professionella e-sim-racers och tvättäkta tävlingsförare använder sig av simulatorer när de ska träna – eller till och med delta i officiella lopp! Ett bra exempel är det klassiska 24-timmarsloppet i Le Mans, som i år ställdes in och ersattes av ett lopp i digitalt format.

https://www.youtube.com/watch?v=hYNqcVRYwds

Tävlingssimulatorerna blir alltmer realistiska, och när förarna blir allt bättre ställs det också högre krav på kringutrustningen: du behöver en eller flera widescreen-spelskärmar, en ordentlig racing-stol och kanske viktigast av allt: en ratt och pedaler.

Läs också Den ultimata gamingstolen? Logitech og Herman Miller kommer erbjuda hardcore-spelare en superbekväm stol

Logitech G923: ratt och pedaler

Logitech har länge varit en av de ledande leverantörerna av e-sim-tillbehör, nu har de lanserat en ny version av deras populära racing-ratt. Nya G923 är en ratt och ett set pedaler med höga prestanda, inriktade på tävlingssimulatorer och spel som iRacing, rFactor 2, Grand Turismo och Forza Motorsport.

Logitech G923 for Xbox One. (Foto: Logitech G)

Den nya G923-modellen bygger på den populära G920 som lanserades för 5 år sedan. Ratten är överdragen av skinn och pedalerna är av polerad metall. En av de största nyheterna är Trueforce, ett nytt force feedback-system ger realistisk respons och feedback genom ratten med hjälp av både ljud och vibrationer. Den har naturligtvis inbyggda växelspakar och en ”shift light”-lampa som blinkar rött när du närmar dig varvtalsgränsen. Enligt Logitech är även pedalerna mer progressiva – allt för att ge en mer realistisk körupplevelse.

– Nya Logitech G923 med TRUEFORCE ger föraren en autentisk upplevelse och simulerar de detaljer vi upplever som tävlingsförare. Jag känner om baksidan av bilen tappar greppet eller om jag håller på att börja snurra, vilket ger mig den bästa möjligheten för att snabbt korrigera den och på så sätt hålla mig framför konkurrenterna, säger McLarens F1-förare Lando Norris.

Pris och tillgänglighet

Logitech G923 Racing Wheel och Pedaler kommer till PlayStation 4 och PC. G923 fungerar även med PlayStation 5 när det lanseras julen 2020. G923 Racing Wheel kommer nu i august och kostar 4 500 kronor.

Mer info: Logitech G

Bästa priser

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen