Search
Generic filters

Fordzilla P1 är überhäftig

Fords ultimata racerbil Fordzilla P1 är gjord för bilspel. Men planen är att bygga en fullskalig konceptbil.

För första gången har en biltillverkare samarbetat med gamers från hela Europa och designat den ultimata, virtuella drömracerbilen för alla som älskar bilspel. Ford Team Fordzilla P1-konceptet presenterades på världens största spelmässa, Gamescom.

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustration: Ford

225 000 spelare deltog

Projektet började med att gamers på Twitter kom med förslag om bland annat sittställning, cockpitstil och drivlina. Sedan utvecklade Fords designers sina tolkningar av förslagen. Tills slut fanns det två olika alternativ och sedan röstade gamers från hela Europa fram en vinnande design. Efter 225 000 röster vann drömbilen med så stor majoritet som 83,8%!

Läs också Kolla in den här LEGO-bilen! Lamborghini Sián FKP 37 i nästan fyratusen bitar är det senaste tillskottet till LEGOs Technic-serie.

Fordzilla P1 designades av Fords exteriördesigner Arturo Ariño. Bland annat kan karossen ändra form – den kan till exempel vara lång och smal för de höga hastigheterna på raksträckorna på Le Mans och kortare i de skarpa kurvorna.

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustration: Ford

Vilka spel?

Ford har redan hintat om att de diskuterar med stora spelutvecklare om att ha med konceptmodellen i ett populärt bilspel 2021. Då är väl frågan om det blir Gran Turismo 7 eller Forza 8 som hinner först?

Bland de som varit mest engagerade i utformningen av bilen i ”Team Fordzilla P1”-projektet finns kaptenerna för Fords fem Fordzilla E-sportteam från Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien.

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustration: Ford

Fordzilla P1 som fullskalig konceptbil

Ford har meddelat att de tänker bygga en fullskalig modell av konceptbilen. Enligt ett pressmeddelande är detta ”ett led i den kontinuerliga processen där Ford utforskar design i det digitala rummet och lär sig hur det kan tillämpas på verkliga konceptmodeller”.

Vi ser fram emot att få susa fram i den här bilen inom en (förhoppningsvis) snar framtid!

Läs pressmeddelandet här

 

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustration: Ford
PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Mercedes EQC med Burmester Surround Sound System

  Riktpris: 30000 kr Ljudet av tystnad

  BMW i8

  Riktpris: kr Miljöbil i bensinslukarkostym

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Riktpris: 14500 kr Konsertsal på fyra hjul

  Vanmoof X3

  Riktpris: 20760 kr För den lille
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.