Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Square köper majoritetsandel i Tidal för 297 miljoner dollar

Twitter-chefen Jack Dorsey har stora planer för Tidal. Jay-Z stannar kvar som styrelseordförande.

Av / 2021-03-05 - 10:10
Square köper majoritetsandel i Tidal för 297 miljoner dollar

Twitter-grundaren Jack Dorsey äger även mobilbetalningsföretaget Square. I går meddelade företaget att de köper en majoritetsandel i strömningstjänsten Tidal för den nätta summan 297 miljoner dollar – alltså drygt 2,5 miljarder kronor.

Läs också Äntligen! Spotify lanserar Spotify HiFi med bättre ljud Spotify meddelar att de snart kommer att förbättra ljudet för Premium-abonnenter.

Den amerikanska rapparen Shawn Carter, även känd som Jay-Z, har länge varit en av majoritetsägarna i Tidal, tillsammans med artister som Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna och Rihanna. Enligt planerna ska han finnas kvar i företaget som styrelseordförande.

Exakt vilka nya planer Square har för Tidal återstår att se, men de rapporterar att de ser möjligheter att ”använda vad de har lärt sig för att hjälpa musiker och stödja deras arbete genom Tidal.” Square är redan en etablerad leverantör av mobila betalningslösningar som Cash App.

Läs också Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.

https://tidal.com/browse/playlist/c9961b8d-d622-4a2d-b9e6-494b67ef50ad

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen