TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Square köper majoritetsandel i Tidal för 297 miljoner dollar

Twitter-chefen Jack Dorsey har stora planer för Tidal. Jay-Z stannar kvar som styrelseordförande.

Twitter-grundaren Jack Dorsey äger även mobilbetalningsföretaget Square. I går meddelade företaget att de köper en majoritetsandel i strömningstjänsten Tidal för den nätta summan 297 miljoner dollar – alltså drygt 2,5 miljarder kronor.

Den amerikanska rapparen Shawn Carter, även känd som Jay-Z, har länge varit en av majoritetsägarna i Tidal, tillsammans med artister som Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna och Rihanna. Enligt planerna ska han finnas kvar i företaget som styrelseordförande.

Exakt vilka nya planer Square har för Tidal återstår att se, men de rapporterar att de ser möjligheter att ”använda vad de har lärt sig för att hjälpa musiker och stödja deras arbete genom Tidal.” Square är redan en etablerad leverantör av mobila betalningslösningar som Cash App.

Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.

https://tidal.com/browse/playlist/c9961b8d-d622-4a2d-b9e6-494b67ef50ad

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.