Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Elvis gör comeback i Las Vegas – på världens största LED-skärm

KING SIZE har premiär i The Sphere denna helg.

Av / 2023-09-27 - 14:43
Elvis gör comeback i Las Vegas – på världens största LED-skärm

Fredagen den 29 september kommer att bli en milstolpe i ”Sin City”: Då öppnar nämligen The Sphere sina dörrar för allmänheten för allra första gången. Ljud & Bild har tidigare skrivit om den gigantiska LED-sfären, som förväntas bli en av de största nöjesarenorna i Las Vegas.

Miljardprojektet invigs i helgen med en öppningskonsert av U2, men man har även skapat en ny uppslukande videopresentation som är en hyllning till Elvis Presley.

KING SIZE är enligt uppgift det största videokollage som någonsin gjorts, och det kommer att visas på den enorma LED-skärmen med 16K upplösning som täcker väggarna inne i The Sphere.

Läs också The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas Denna klotrunda LED-byggnad är också utrustad med hela 164 000 surroundhögtalare. Slå det!

KING SIZE av Marco Brambilla

KING SIZE handlar om Elvis – kungen av rock’n’roll – och hans liv, karriär och död i Las Vegas. Samtidigt reflekteras det över kultur, kapitalism, den amerikanska drömmen och konsekvenserna av utvecklingen inom artificiell intelligens.

Videomaterialet är skapat av konstnären Marco Brambilla, som är känd för att använda digital bildteknik och artificiell intelligens i sina komplexa videoinstallationer.

För att ge Elvis ”nytt liv” på skärmen har Brambilla använt maskininlärning för att bearbeta över 12 000 filmsekvenser (inklusive de 33 filmer som Elvis medverkade i) – och resultatet är en blandning av befintliga och AI-genererade videoklipp.

Presentationen kommer att innehålla 1 000 enskilda filmklipp, och CGI/datorgrafik har använts för att skapa 3D-versioner av olika objekt och lägga till lager på lager av detaljer.

Marco Brambilla ligger också bakom videoverket Heaven’s Gate, som tar en kritisk titt på Hollywoods glamour (Foto: Marco Brambilla Studio)

Premiär 29 september

KING SIZE har premiär på Sphere i Las Vegas den 29 september och spelas fram till den 16 december. Arrangörerna och producenten är naturligtvis ovilliga att släppa videomaterial så nära inpå premiären – men de har åtminstone delat med sig av en teaser-video, som du kan se nedan. Så låt oss bara föreställa oss hur detta kan se ut och låta på The Sphere’s enorma LED-skärm och högtalarsystem…

[vplayer id=283392]

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen