Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tidal lanserar TIDAL CONNECT

Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.

Av / 2020-10-21 - 08:31
Tidal lanserar TIDAL CONNECT

Tidal betraktas av många som ”hifi-alternativet” till Spotify, skräddarsytt för de som vill ha musikströmning i högsta möjliga kvalitet. Tidal stöds redan av ett antal välrenommerade hifi-produkter och trådlösa högtalare, men användarvänligheten har släpat efter lite beroende på användargränssnittet hos vissa leverantörer. I och med lanseringen av Tidal Connect blir det mycket enklare och smidigare att spela upp musiken!

Tidal Connect: tar kontroll över musiken

Tidal Connect har mycket gemensamt med Spotify Connect: med hjälp av en programuppdatering kan man se tillgängliga kompatibla högtalare inne i själva Tidal-appen samt styra musiken, volym och låtval därifrån, utan att behöva använda den enskilda tillverkarens fjärrkontroll eller styrningssystem. Det kan verkligen vara en befrielse i en del fall!

Redan i dag går det att ”casta” Tidal till andra ljudprodukter via Chromecast eller AirPlay. Tidal Connect stöder dock musikströmning i högre kvalitet och bitupplösning, inklusive Dolby Atmos-musikfiler och MQA-format (för Tidal HiFi-abonnenter).

Läs också Grammy-nominering i Dolby Atmos på Tidal Grammy-nominerade ”Magnificat” med Nidarosdomens flickkör och Trondheimsolisterna finns nu på Tidal i Dolby Atmos-format.

Finns till många hifi-produkter

Tidal Connect blir tillgängligt för Tidal-abonnenter och rullas ut som en uppdatering av Tidal-appen för Apple iOS och Android från och med 20 oktober. Dessutom kommer den till ett stort urval av kompatibla hifi-enheter och högtalare.

Lyngdorf Audio har redan meddelat att deras integrerade förstärkare TDAI-3400 är förberedd för Tidal Connect. Bland andra kompatibla produkter finns Bluesound, Cambridge Audio, DALI, KEF, iFi-audio, Monitor Audio, NAD, Naim Audio och StreamUnlimited. En komplett lista över kompatibla enheter finns här.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen