Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Spotify rullar ut ny TV-app

TV-versionen av Spotify har fått ett nytt användargränssnitt med flera nya funktioner.

Av / 2023-11-13 - 17:32
Spotify rullar ut ny TV-app

Spotify meddelade nyligen att de har lanserat en ny version av sin app för smarta TV-apparater och spelkonsoler. Den omdesignade TV-appen har en ny layout som mer liknar de omarbetade mobil- och desktop-apparna.

Spotify-appen för TV finns tillgänglig för en rad smarta TV-system och spelkonsoler (Foto: Audun Hage)

Med TV-versionen av Spotify kan man enkelt styra musikuppspelningen direkt från TV-skärmen och lyssna på musik via TV-högtalarna eller en ansluten soundbar eller stereoanläggning.

Spotify-TV-app-4 Spotify-TV-app-3
<
>
Med Spotify för TV kan man titta på musikvideor och podcasts (t.ex. den populära Joe Rogan Podcast) direkt på TV-skärmen i stort format (Foto: Audun Hage)

Ny Spotify-app för TV-skärmen

Här är några av de förbättringar som Spotify lyfter fram:

Startsidan får ny design: Startsidan har uppdaterats och fått en vy för “Nu spelas” vilket gör upplevelsen på stor skärm mer lik den i mobil och på desktop. Användare kommer nu enklare hitta bekanta genvägar till favoriter och nyligen spelat innehåll direkt på startsidan.

Växla kontot: TV-skärmar delas ofta med andra, och Spotify gör det därför enklare att växla konton genom att alltid visa den aktiva profilen i det övre högra hörnet. Du kan när som helst växla profil genom att trycka på profilbilden. Upplevelsen anpassas då efter profilens preferenser.

Uppspelningskön: Tidigare var det endast möjligt att se nästa låt på tur, men nu kan TV-användare se och navigera bland vad som kommer att spelas härnäst via en ny och lättillgänglig uppspelningskö.

Mörkt läge: För de tillfällen då TV:n inte ska stå i centrum kan du nu enkelt aktivera mörkt läge via ”Nu spelas”-vyn, vilket låter användare dämpa skärmljuset och tona ned visuella element.

Spotify TV-appen kan laddas ner till Android/Google TV, LG WebOS, Samsung Tizen, Playstation och Xbox samt Apple TV.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen