Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Se bilderna från U2:s öppningskonsert i Sphere

Las Vegas har fått en sfärisk och galen(!) show- och konsertarena, som U2 fick äran att öppna.

Skrivet av / 2023-10-02 - 16:19
Se bilderna från U2:s öppningskonsert i Sphere

Las Vegas, Nevada: Fredag 29 september var det dags för den efterlängtade öppningskvällen för Sphere. Detta var också U2:s första livekonsert sedan 2019.

Den enorma LED-sfären är den största nya attraktionen i Las Vegas på flera år och har kostat hisnande 2 miljarder dollar att bygga.

Showen med titeln U2: UV / Achtung Baby innehöll många klassiska U2-låtar och den helt nya singeln Atomic City. Bono och The Edge intog scenen inför drygt 18 000 åskådare, med Bram Van Den Berg som ersättande trummis för Larry Mullen Jr.

Från U2:s öppningskonsert i Sphere den 29 september (Foto: U2.com)

Konsertrecensionerna är överlag positiva och öppningskonserten har beskrivits som en succé. U2:s liveset är redan välkänt, men även den enorma ljus- och ljudshowen i Sphere får mycket beröm.

Rolling Stone Magazine beskriver ljudet som mycket rent och klart, och milsvida från det grötiga ljud man ofta upplever vid stadiumkonserter.

The Sphere

The Sphere har en enorm, sammanhängande LED-skärm på totalt drygt 14 800 kvadratmeter inuti, och bakom lysdioderna sitter 168 000 högtalare som gör det möjligt att skapa 360-graders surroundljud, samtidigt som ljudeffekter kan riktas med precision.

Sätesraderna i Sphere möjliggör också 4D-effekter som vind, ånga/dimma och jordbävningsskakningar, som kommer att användas för andra attraktioner.

U2 kommer att spela flera konserter i Sphere under oktober, november och december 2023, med biljettpriser från 500 till drygt 1 500 US-dollar.

Läs också Väcker Elvis till liv KING SIZE har premiär i The Sphere denna helg.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen