Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kan du höra ABBA-låten “Waterloo” i Dolby Atmos

50 år efter att ABBA slog igenom med "Waterloo" har låten fått sin officiella Dolby Atmos-remix.

Av / 2024-04-04 - 12:10
Nu kan du höra ABBA-låten “Waterloo” i Dolby Atmos

Dolby Laboratories meddelade igår att ABBAs ikoniska singel “Waterloo” nu släpps i en Dolby Atmos-version. Bakom mixerbordet står ljudteknikern Bernard Löhr.

Den remixade utgåvan släpps fredagen den 5 april 2024 – 50 år efter originallåten, som ABBA vann Eurovision-finalen med 1974. Det var som bekant starten på en äventyrlig musikkarriär, och nu kan både gamla och nya ABBA-fans få en ny spännande ljudupplevelse.

Det remixade spåret är skapat av den kända ljudteknikern Bernard Löhr, som har arbetat med ABBAs Benny Andersson sedan 80-talet och var ingenjören bakom Dolby Atmos-mixen för albumet “Voyage”.

Läs också Han förföljde ABBA! I maj släpps den nya dokumentären Take a Chance på Prime Video.
Läs också Dolby Atmos-album från Thomas Dybdahl Vi har träffat artisten Thomas Dybdahl och ljudteknikern bakom verket i Dolby Atmos.

“Waterloo” är bara början

För att fira 50-årsjubileet av “Waterloo” anordnar Polar Music International och Dolby en exklusiv lyssningssession i Immersive Music Studio i Stockholm. Här kommer speciellt inbjudna gäster att kunna uppleva klarheten och djupet i “Waterloo” i Dolby Atmos. Gästerna komemr också få ta del av mer från Dolby och Bernard Löhr, som just nu arbetar med att remixa resten av ABBA-katalogen i Dolby Atmos-format.

Kommer detta att ge ABBAs klassiker nytt liv, eller borde man lämnat dem ifred? Svaret kan höras fredag ​​5 april. Då kommer “Waterloo” i Dolby Atmos att finnas tillgänglig på alla plattformar som stödjer formatet, till exempel Apple Music och Tidal.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen