Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny och uppgraderad skivspelare från Cambridge Audio

Med den senaste versionen Alva TT V2 verkar det som om Cambridge har fixat allt vi bad om. En rimligare skivspelare kommer också.

Av / 2022-04-22 - 21:58
Ny och uppgraderad skivspelare från Cambridge Audio

Cambridge Audio släpper Alva TT V2, en kärkommen uppgradering av sin första skivspelare på mycket länge, Alva TT.

Redaktören var milt sagt förtjust över skivspelaren Alva TT från engelska Cambridge Audio, då han testade den i början av året. Att den kostar seriöst mycket pengar hindrar den inte från att ha allt inbyggt, som både phonoförstärkare – och till och med Bluetooth! Du kan alltså ansluta ett par trådlösa hörlurar, med aptX HD för bättre ljudöverföring. Mycket välljudande var skivspelaren också.

Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 1
Bild: Alva TT V2. Foto: Cambridge Audio

Bland skavankerna var att du inte kan stänga av phono-steget, att utsignalen var för svag till hörlurar, och att dynamiken var aningen behärskad.

Nu är uppföljaren Alva TT V2 på väg in i butikerna – och det är inte utan uppgraderingar!

Läs också Den bästa trådlösa skivspelaren En välljudande skivspelare behöver inte vara komplicerad att använda. Säg hej till den trådlösa skivspelaren som alla kan använda.

Ny tonarm och förbättrat RIAA

En helt ny tonarm med ett avtagbart pickupfäste (headshell) gör det enklare att uppgradera till en bättre pickup. Den inbyggda phonoförstärkaren (RIAA-steget) är baserat på den separata skivspelsförstärkaren Alva Duo, och är nu utbytbar mellan linje ut och phono ut till extern skivspelsförstärkare. Något som saknades på den första versionen. Bluetooth-sändaren kan även den stängas av nu, så hi-fi-purister inte behöver vara oroliga för extrastörningar.

För övrigt är konstruktionen den samma som i första utgåva – som vi redan nämnt att vi verkligen gillade. Fortfarande med direktdriven skivtallrik och med Alva MC-pickup med hög utgångsspänning.

Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 1
Lägg märke till utgången, där du nu kan välja linje eller phono. Foto: Cambridge Audio

Alva ST – rimligare remdriven skivspelare

I tillägg till den förbättrade toppmodellen kommer också den rimligare Alva ST. Den er remdriven, använder en 1 mm topplatta av aluminium uppepå en MDF-platta, separerad av ett vibrationsdämpande lager. Medföljande pickup är en Audio-Technica AT-VM95e MM, och även denna har aptX HD Bluetooth, samma tonarm, och en utbytbar phonoutgång.

Cambridge Audio Alva ST scaled 1 scaled 1
Bild: Alva ST. Foto: Cambridge Audio

Priser och tillgänglighet

Både Alva TT V2 och Alva ST är på väg till butikerna under första halvåret, och priserna är respektive 1999 och 999 euro.

Mer info: cambridgeaudio.com

Cambridge Audio Alva TT V2 7 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 2 Cambridge Audio Alva TT V2 3 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 4 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 6 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 2
<
>
Foto: Cambridge Audio

 

 

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är "Spotify GPT"

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

Rulla till toppen