TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny och uppgraderad skivspelare från Cambridge Audio

Med den senaste versionen Alva TT V2 verkar det som om Cambridge har fixat allt vi bad om. En rimligare skivspelare kommer också.

forfatter
Publicerad 2022-04-22 - 21:58

Cambridge Audio släpper Alva TT V2, en kärkommen uppgradering av sin första skivspelare på mycket länge, Alva TT.

Redaktören var milt sagt förtjust över skivspelaren Alva TT från engelska Cambridge Audio, då han testade den i början av året. Att den kostar seriöst mycket pengar hindrar den inte från att ha allt inbyggt, som både phonoförstärkare – och till och med Bluetooth! Du kan alltså ansluta ett par trådlösa hörlurar, med aptX HD för bättre ljudöverföring. Mycket välljudande var skivspelaren också.

Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 1
Bild: Alva TT V2. Foto: Cambridge Audio

Bland skavankerna var att du inte kan stänga av phono-steget, att utsignalen var för svag till hörlurar, och att dynamiken var aningen behärskad.

Nu är uppföljaren Alva TT V2 på väg in i butikerna – och det är inte utan uppgraderingar!

Läs också Den bästa trådlösa skivspelaren En välljudande skivspelare behöver inte vara komplicerad att använda. Säg hej till den trådlösa skivspelaren som alla kan använda.
Cambridge Audio AlvaTT Lifestyle wide window mid

Ny tonarm och förbättrat RIAA

En helt ny tonarm med ett avtagbart pickupfäste (headshell) gör det enklare att uppgradera till en bättre pickup. Den inbyggda phonoförstärkaren (RIAA-steget) är baserat på den separata skivspelsförstärkaren Alva Duo, och är nu utbytbar mellan linje ut och phono ut till extern skivspelsförstärkare. Något som saknades på den första versionen. Bluetooth-sändaren kan även den stängas av nu, så hi-fi-purister inte behöver vara oroliga för extrastörningar.

För övrigt är konstruktionen den samma som i första utgåva – som vi redan nämnt att vi verkligen gillade. Fortfarande med direktdriven skivtallrik och med Alva MC-pickup med hög utgångsspänning.

Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 1
Lägg märke till utgången, där du nu kan välja linje eller phono. Foto: Cambridge Audio

Alva ST – rimligare remdriven skivspelare

I tillägg till den förbättrade toppmodellen kommer också den rimligare Alva ST. Den er remdriven, använder en 1 mm topplatta av aluminium uppepå en MDF-platta, separerad av ett vibrationsdämpande lager. Medföljande pickup är en Audio-Technica AT-VM95e MM, och även denna har aptX HD Bluetooth, samma tonarm, och en utbytbar phonoutgång.

Cambridge Audio Alva ST scaled 1 scaled 1
Bild: Alva ST. Foto: Cambridge Audio

Priser och tillgänglighet

Både Alva TT V2 och Alva ST är på väg till butikerna under första halvåret, och priserna är respektive 1999 och 999 euro.

Mer info: cambridgeaudio.com

Cambridge Audio Alva TT V2 7 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 2 Cambridge Audio Alva TT V2 3 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 4 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 6 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 2
<
>
Foto: Cambridge Audio

 

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Metallica köper skivfabrik Vinylrenässans: Metallica har investerat i en egen skivfabrik för att se till att deras fans aldrig kommer att sakna LP-skivor.
Nu är vinyl är större än CD Vinylförsäljningen utgör 71 procent av omsättningen av fysiska musikmedier. Nedladdning har dött ut helt
Tillbaka på vägen! Det är officiellt! Med The Boss tillbaka på turné kan vi äntligen tillkännage att världen är tillbaka till det normala.
"Dark Side of the Moon" skapar regnbågsvrål Vissa tror att Pink Floyd har blivit "woke" för att de inkluderat de färger som alltid har funnits där.
Rolandpiano med högtalardrönare Roland Corporation firar 50-årsjubileum genom att göra ett vilt konceptpiano med inbyggt 14-kanaligt ljud - och fyra svävande högtalare!
Följ Ljud & Bild