TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sällsynt läcker väggladdare

Volutz Quantum är en av de allra minsta väggladdarna. Ändå ger den ifrån sig 20 watt för snabb laddning av mobiltelefonen.

En mobilladdare kan aldrig bli särskilt sexig, men Volutz Quantum kommer närmare än de flesta. ”A mighty roar from a tiny giant”, som Volutz själva uttrycker saken.

Den är ungefär lika stor som ett kreditkort, fast tjockare och med rundade kanter. Ytan är överdragen med ett fint, ljusgrått tyg. Det bästa är att den passar i fickan utan att strömkontakten sticker ut. Den kan nämligen vikas in så att laddaren blir mer elegant än de flesta plånböcker.

Volutz satsar på att tillverka produkter som håller länge och som inte behöver bytas ut ofta. Detta gäller även deras USB-kablar, som är dyrare än vanliga laddsladdar men som tål mycket slitage. Samma sak ska gälla för Quantum-laddaren.

Nödladdare för mobilen När batteriet tar slut och det är långt till närmaste eluttag är ett batteripack räddningen i nöden.

Volutz Quantum laddar mobiltelefonen med upp till 20 watt, både Android och iPhone, och en iPhone 12 laddas från 0 till 50 procent på 22 minuter. Om kabeln klarar det. Volutz har uppmätt laddningstiden med deras egen 0,9-meters ArmorCord Lightning till USB-C-kabel.

Volutz Quantum 20W
Så här ser Volutz Quantum ut, redo att stoppas in i väggen. Foto: Geir Gråbein Nordby

L&B har provat

Jag har testat en Volutz Quantum ett tag. Och jag man berätta att allt fungerar som det ska. Den passar bra i fickan, den utstrålar rejäl kvalitet och när det gäller laddningshastighet ersätter den enkelt Apples egen 20-wattare.

Volutz Quantum folded
Fäll in kontakten så passar laddaren perfekt i byxfickan. Foto: Geir Gråbein Nordby

Volutz Quantum: Pris och tillgänglighet

Laddaren går redan att köpa och kostar 249 kronor utan laddkabel. Med Lightning-kabel är priset 399 kronor och med USB-C-kabel 349 kronor. Frakt tillkommer.

Laddaren köps på volutz.com

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.