Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 10Delta

Så kunde iPhone ha sett ut

Tvisten mellan Apple och Samsung har avslöjat okända detaljer om utvecklingen av den första iPhone-mobilen.

Skrivet av / 2015-12-11 - 12:38
Så kunde iPhone ha sett ut

Apple och Samsung tampas fortfarande i domstolar i USA och andra länder om rättigheter, patent och vem som egentligen har kopierat vem.

I förra veckan avslöjades att Samsung har bestämt sig för att betala den nätta summan 548 miljoner dollar till Apple. Beloppet ska betalas för 14 december. Trots en rad domar är detta första gången på den nästan fem år långa tvisten mellan de två elektronikjättarna som Apple faktiskt får pengar av Samsung.

Av den anledningen har Boy Genius Report gått igenom några av de saftiga detaljerna som dykt upp i det juridiska slagsmålet, bland annat om hur arbetet går till hos Apple. Hela genomgången kan du läsa här. Det mest intressanta delen är dock den som handlar om de tidigare hemliga bilderna på iPhone-prototyper!

Kärnan av striden mellan Apple och Samsung är huruvida Samsung har kopierat iPhone. Tidiga prototyper av iPhone är därför väsentliga. Vid flera tillfällen har Apple visat bilder av iPhone- och iPad-prototyper som aldrig förverkligades.

Vem kunde väl ha föreställt sig att Apple tidigt i designprocessen övervägde att ge iPhone en konkav skärm? Eller att den första iPad-prototypen hade ett likadant ”kickstand”-stativ som Microsoft Surface fick flera år senare?

Här är de i alla fall, iPhone-telefonerna vi aldrig fick se i verkligheten.

ipad-kickstand-prototype ipad-tablet-prototype iphone-4-prototype iphone-curved-glass iphone-prototype-black-and-white iphone-prototype-octogan iphone-prototype-sleek iphone-prototype-white-strap
<
>
(Foto: Tillverkare)
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen