Så kunde iPhone ha sett ut

Tvisten mellan Apple och Samsung har avslöjat okända detaljer om utvecklingen av den första iPhone-mobilen.

Apple och Samsung tampas fortfarande i domstolar i USA och andra länder om rättigheter, patent och vem som egentligen har kopierat vem.

I förra veckan avslöjades att Samsung har bestämt sig för att betala den nätta summan 548 miljoner dollar till Apple. Beloppet ska betalas för 14 december. Trots en rad domar är detta första gången på den nästan fem år långa tvisten mellan de två elektronikjättarna som Apple faktiskt får pengar av Samsung.

Av den anledningen har Boy Genius Report gått igenom några av de saftiga detaljerna som dykt upp i det juridiska slagsmålet, bland annat om hur arbetet går till hos Apple. Hela genomgången kan du läsa här. Det mest intressanta delen är dock den som handlar om de tidigare hemliga bilderna på iPhone-prototyper!

Kärnan av striden mellan Apple och Samsung är huruvida Samsung har kopierat iPhone. Tidiga prototyper av iPhone är därför väsentliga. Vid flera tillfällen har Apple visat bilder av iPhone- och iPad-prototyper som aldrig förverkligades.

Vem kunde väl ha föreställt sig att Apple tidigt i designprocessen övervägde att ge iPhone en konkav skärm? Eller att den första iPad-prototypen hade ett likadant ”kickstand”-stativ som Microsoft Surface fick flera år senare?

Här är de i alla fall, iPhone-telefonerna vi aldrig fick se i verkligheten.

ipad-kickstand-prototype ipad-tablet-prototype iphone-4-prototype iphone-curved-glass iphone-prototype-black-and-white iphone-prototype-octogan iphone-prototype-sleek iphone-prototype-white-strap
<
>
(Foto: Tillverkare)
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.
  Den framgångsrika norska författare Jo Nesbø slår sina påsar ihop med HBO för ett kommande serieprojekt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Här är resultatet av kamerablindtestet med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Ett överraskande resultat: iPhone totalvinnare, men inte överlägsen

  OnePlus 8T

  Riktpris: 7500 kr Nedbantat flaggskepp

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

  Riktpris: 9000 kr Bäst ZenFone hittills
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.