Search
Generic filters

Så kunde iPhone ha sett ut

Tvisten mellan Apple och Samsung har avslöjat okända detaljer om utvecklingen av den första iPhone-mobilen.

Apple och Samsung tampas fortfarande i domstolar i USA och andra länder om rättigheter, patent och vem som egentligen har kopierat vem.

I förra veckan avslöjades att Samsung har bestämt sig för att betala den nätta summan 548 miljoner dollar till Apple. Beloppet ska betalas för 14 december. Trots en rad domar är detta första gången på den nästan fem år långa tvisten mellan de två elektronikjättarna som Apple faktiskt får pengar av Samsung.

Av den anledningen har Boy Genius Report gått igenom några av de saftiga detaljerna som dykt upp i det juridiska slagsmålet, bland annat om hur arbetet går till hos Apple. Hela genomgången kan du läsa här. Det mest intressanta delen är dock den som handlar om de tidigare hemliga bilderna på iPhone-prototyper!

Kärnan av striden mellan Apple och Samsung är huruvida Samsung har kopierat iPhone. Tidiga prototyper av iPhone är därför väsentliga. Vid flera tillfällen har Apple visat bilder av iPhone- och iPad-prototyper som aldrig förverkligades.

Vem kunde väl ha föreställt sig att Apple tidigt i designprocessen övervägde att ge iPhone en konkav skärm? Eller att den första iPad-prototypen hade ett likadant ”kickstand”-stativ som Microsoft Surface fick flera år senare?

Här är de i alla fall, iPhone-telefonerna vi aldrig fick se i verkligheten.

ipad-kickstand-prototype ipad-tablet-prototype iphone-4-prototype iphone-curved-glass iphone-prototype-black-and-white iphone-prototype-octogan iphone-prototype-sleek iphone-prototype-white-strap
<
>
(Foto: Tillverkare)
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fujifilm X-S10 lånar från de bästa och sänker priset.
  Romantik på kontoret + drama på hemfronten = kaos.
  2007 var vi på MacWorld i San Francisco och fick låna den första iPhone-modellen. Det här är vad vi tyckte om den.
  Canon PowerShot Zoom har 100, 400 och 800 mm zoom och får plats i fickan.
  Från och med i dag kan Sony-användare titta på Apple TV+ direkt.
  I år görs allting hemifrån. Så varför inte ha stora bioupplevelser hemma i vardagsrummet? Med Google TV inbyggt.
  Nikon Z7 II och Z6 II får bättre autofokus och vertikalgrepp.
  Minsta iPhone-modellen på länge och Apples snabbaste processor var några av nyheterna när Apple lanserade nya iPhone 12- och 12 iPhone Pro-modeller.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  OnePlus 8T

  Riktpris: 7500 kr Nedbantat flaggskepp

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

  Riktpris: 9000 kr Bäst ZenFone hittills

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!