Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Så är iPhone X i verkligheten

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Som väntat visade Apple upp inte mindre än fem nya produkter vid dagens lanseringsevent i Cupertino.

(Artikeln uppdaterad med våra videoklipp från lanseringen)

Apple TV 4K

(Foto: Ljud & Bild)

Att den nya Apple TV-modellen nu stöder 4K-upplösning och HDR, större dynamiskt färgomfång, var ingen större överraskning. Det är också något som man tycker att den förra modellen borde ha haft, så det handlade mer om att rätta till något som de flesta flesta nog förväntar sig av en mediespelare idag. Bra är dock att inte bara iTunes filmbibliotek uppdateras med högupplösta filer, och att redan köpta HD-filmer uppdateras gratis, men att man fått med sig fler innehållsleverantörer. Både Netflix och Amazon Prime ska kunna köras i 4K på Apple TV 4K.

Den kan fås med 32GB för 1 995 kr eller 64GB för 2 195 kr.

Annons
Apple Watch series 3

(Foto: Ljud & Bild)

Apple Watch series 3 är mer eller mindre omöjlig att skilja från tidigare modeller, bortsett från den röda kronan. Trots mer teknik på insidan så är storleksskillnaden så liten att den inte märks. Den stora nyheten är att den har egen 4G-uppkoppling, så att man kan lämna mobilen hemma på löprundan. Tråkigt nog så berättade inte Apple när den modellen släpps i Skandinavien, utan vi får tills vidare nöja oss med modellen utan LTE.

Apple health - Heart rate

(Foto: Ljud & Bild)

Den nya pulsmätaren som kan varna för hjärtproblem är visserligen intressant, men frågan är om det känns värt att uppgradera för det om man har en Series 2 idag?  I så fall ska man hålla sig beredd 22 september när den släpps.

iPhone 8 and 8 Plus

(Foto: Ljud & Bild)

Annons

Trots att de nya vanliga telefonmodellerna fick heta iPhone 8 och inte 7S så är designen i stort oförändrad. Men på insidan har det hänt mycket, både i fråga om hästkrafter, nya kretsar och förbättrade kameror. Läs mer om detaljerna här.

iPhone 8 Augmented Reality

(Foto: Ljud & Bild)

Sammantaget gör det att finesser som Augmented Reality, ”förstärkt verklighet”, flyter på utan några irriterande stopp eller fördröjningar. Att det demonstreras på scenen är en sak, men att se det live är faktiskt imponerande. Det ska bli spännande att hur ”nästa generations” Pokemon Go-liknande spel kommer se ut på de nya mobilerna.

iPhone X Face ID

Lås upp mobilen med ansiktsigenkänning som fungerar (Foto: Ljud & Bild)

Men dagens stora stjärna var så klart jubileumsmodellen iPhone X ”Tio”. Med sin kant-till-kant skärm och utmärkta färgåtergivning drar den verkligen blickarna till sig. De vanliga modellerna ser i jämförelse gammalmodiga och lite klumpiga ut. Och den känns precis så lyxig och imponerande i handen som den gör på bild. Apple har åter igen överträffat konkurrenterna vad gäller byggkvalitet. Läs de tekniska detaljerna här.

Annons
iPhone 8 white back

(Foto: Ljud & Bild)

Med kamerorna placerade på höjden och uppdaterade sensorer ska iPhone X vara än mer lämpad för Augmented Reality än iPhone 8.

iPhone 8 Qi charging

(Foto: Ljud & Bild)

Glasbaksidorna på alla de nya modellerna gör att de nu kan laddas trådlöst, vilket demonstrerades med laddare från flera olika märken. Lyckligtvis har Apple anammat den gällande Qi-standarden.

iPhone X studio lighting

(Foto: Ljud & Bild)

Annons

Förutom att huvudkamerorna har uppgraderats har även selfiekameran blivit betydligt bättre. Tillsammans med de nya funktionerna för att manipulera hur ansikten ljussätts är det troligen den bästa kameran för selfies vi har sett. Alla som provade funktionerna blev märkbart imponerade.

iPhone X face ID

Godkänn Apple Pay köp med ansiktet istället för fingret (Foto: Ljud & Bild)

Att ta bort hemknappen och därmed också fingeravtrycksläsaren är ett djärvt drag. Andra har försökt med ansiktsigenkänning, men om det inte fungerar 100% av tiden så tröttnar man och blir irriterad. Vid demonstrationerna vi såg så verkade det fungera hela tiden, men det var å andra sidan under ideala förhållanden. När vi får ett eget testexemplar och kan prova även i dåligt ljus så återkommer vi med ett omdöme.

iPhone X icons

Trots den rekordstora skärmen känns iPhone X smidig i handen (Foto: Ljud & Bild)

Man kommer också få lära om en hel del grundläggande handgrepp. Att svepa upp för att gå till hemskärmen istället för att trycka på knappen, att knappen på sidan används för att starta Siri, och så vidare. Det är något som man måste prova ett tag för att se om det är bättre eller sämre än de gamla sätten. Men en person som fick det demonstrerat för sig utbrast ”vad smart då kan man ju göra allt med en hand”. Ibland är det de små sakerna som man blir allra gladast för.

Annons

Vi återkommer med mer detaljer om de nya produkterna de närmaste dagarna när vi fått möjlighet att klämma på dem mer ingående.

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.